clubzoeker

Roosterse scoort zeven punten in dubbelweekend

Roosterse scoort zeven punten in dubbelweekend

Van Karel Hellebrekers ontvingen we onderstaand verslag over het dubbelweekend van Roosterse BC in de Carlton Eredivisie.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Zaterdag: TFS Barendrecht - Roosterse 3-5

Van te voren werd rekening gehouden met een forse overwinning voor RBC maar achteraf viel het toch nog tegen, winst 3-5.

Het begon allemaal met een simpele overwinning van het damesdubbel van Grace en Roxanne tegen Jeanette en Pascalle (13-21/14-21). Daarna kwam de eerste tegenvaller doordat Marijn en Floris het uiteindelijk niet redden tegen Rick en Ruben. Na een winst van 15-21 in de eerste set stonden de Barendrechters te juichen doordat ze de tweede en derde set wonnen (21-16/21-19).

Daarna tilden Marijn en Wendy de score naar 1-3 voor Roostersen. Wendy zette Pascalle aan de kant met 15-21/16-21 en Bart kon niet tegen Marijn winnen (13-21/15-21).

Grace maakte korte metten met Sandy en scoorde een duidelijke 2 set winst(8-21/11/21). Daarna ging het niet goed bij Frank, tegen Ruben Kweekel liet Frank zien dat hij de kluts kwijt was en ook tijdens de hele partij niet meer gevonden heeft. Met 21-10 en 21-7 kwam Frank gedesillusioneerd van de baan en was er werk aan de winkel voor trainer en teammanager om Frank weer op de rails te krijgen voor de winst. Tussenstand op dit moment was 2-4.

Frank ging weer volledig gemotiveerd samen met Wendy de baan op en had zijn vorm ook inmiddels weer teruggevonden. Samen met een sterke Wendy resulteerde dit in een 13-21 en 6-21 winst tegen de ervaren Jeanette en Bart. De andere mix was toen nog volop bezig. Roxanne en Floris verloren geheel onverwacht en volgens de reporters ter plekke ook onnodig met 22-20/11-21/21-16. Ondanks de 3-5 overwinning voor Roosterse was men onder de streep niet tevreden. De verslaggever ter plekke gaf aan dat dit de eerste keer was dat hij niet tevreden was met een overwinning!

Zondag: Roosterse - Almere 2-6, wat een slot

Vandaag kwam een van de kampioenkandidaten in Roosteren op bezoek. Spelers en trainers wisten wat hen te doen stond, de supporters waren sceptisch. Uitslagen van 2-6, 1-7 en zelfs 0-8 werden gevreesd, men wist gewoon niet wat te verwachten.

Het werd uiteindelijk 2-6, maar wat een slot. Zo spannend hebben wij het al lang niet meer meegemaakt in de Albertzaal. Door de aanmoedigingen werden de ruiten uit de deuren geslagen.

Het herendubbel van Floris en Marijn tegen Dave en Stephan werd een 2 set winst voor het koppel uit Almere (13-21/15-21) en zodoende wacht ons Belgische koppel nog steeds op hun eerste winst. Bij de dames kwamen Linda met Rox uit tegen Manon en Yvonne. De eerste set werd nog nipt verloren (18-21) maar de tweede set was daarna duidelijker voor de tegenstanders (12-21).

Grace begon aan de partij tegen Tamara en liet er in de eerste set geen gras over groeien met een mooie 21-11 winst. In de tweede set kon Grace niet doordrukken terwijl er wel kansen lagen, prooi voor Tamara (18-21). In de derde set haalde Grace nogmaals alles uit de kast om het eerste Roosterse punt binnen te halen. Met een duidelijke 21-10 voerde Grace subliem de opdracht uit.

Marijn starte prima in zijn singel tegen Saber en verloor maar nipt met 18-21 maar kwam in de tweede set te kort, Saber kreeg er vertrouwen in en won met 12-21. Wendy Hoeve wist haar ongeslagen status te behouden en won heel soeverein tegen Manon Sibbald met 21-13 en 21-14. Doordat Frank in 2 sets van Stephan verloor (12-21 / 16-21) was de stand 2-4 voor men aan de mixen ging beginnen.

Deze mixen, zoals later zou blijken, waren het snoepje van de week voor de vele toeschouwers en supporters. Frank en Linda moesten het opnemen tegen Dave en Gita en wonnen de eerste set met 23-21 maar verloren de tweede 20-22. De derde set werd 18-21 en dus een nipte nederlaag voor het thuiskoppel.

Floris en Roxanne werden gekoppeld aan Saber en Yvonne en hier werd de eerste set verloren (13-21) en de tweede gewonnen (21-16). De derde set ging helaas na een zinderend slot met 19-21 naar Almere en zodoende ontsnapten Saber en Yvonne aan een nederlaag.

Ondanks het feit dat er hier en daar toch nog een extra puntje gescoord had kunnen worden werd heel veel vergoed door het hoge niveau en spanning in de beide mixen. De Roosterse spelers hebben hun supporters weer een mooie badmintonmiddag bezorgd en lieten zien dat ze steeds beter ingespeeld raken en thuis met de ondersteuning van het fantastische legioen het iedereen moeilijk kunnen maken.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!