clubzoeker

Tip de redactie: 'LCW laks met communicatie rondom Master-toernooien'

Tip de redactie: 'LCW laks met communicatie rondom Master-toernooien'

Beste badmintonline-redactie. Natuurlijk berichten jullie de laatste tijd vaak over allerlei vormen van beleid, of wanbeleid, bij de bond. Of je het hier nu mee eens bent of niet, het is naar mijn mening belangrijk dat dit alles bericht wordt.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Daarom wil ik jullie, en daarmee hopelijk een groot deel van badmintonminnend Nederland, op de hoogte brengen van het volgende:

Jaarlijks zijn er zes toernooien binnen het Mastercircuit. Elk van deze toernooien wordt geanalyseerd en er wordt een rapportage opgemaakt. Op basis hiervan (en overigens ook andere voorwaarden) wordt jaarlijks door de LCW de Master-status aan toernooien toegekend. In de Clear! van 26 augustus jl. en op de evenementenkalender op de website van de bond staan op dit moment de zes mastertoernooien voor het aankomende seizoen vermeldt.

Dit zijn: Amersfoort, Almere, Zoetermeer, Veendam, Hoensbroek en Gorredijk, hetzelfde zestal als vorig jaar. Dit terwijl de vergadering waarin de verdeling van mastertoernooien pas 29 augustus jl. is gehouden (iets wat ik uit zeer betrouwbare bron heb vernomen).

Ook hebben de verschillende verenigingen en stichtingen, die toernooien organiseerden die geanalyseerd werden, nog geen bericht gehad van de LCW. Dit getuigt niet van enige klasse vanuit de bond (hoewel ik mijzelf niet de persoon vind om hierover te oordelen).

Graag zou ik door middel van dit bericht naar jullie (badmintonline -red.) een bericht zien van BNL hoe het tot deze toernooikalender is gekomen. Zelfs wanneer het hier gaat om een concept-indeling is het niet netjes om hierop al vergeven Master-statussen te vermelden.

Wanneer heeft hem besloten deze Master-statussen te verdelen? Voor 26 augustus? In dat geval kan het toernooi van Gorredijk nooit geanalyseerd zijn en dat lijkt me zeker een foute handelswijze (hoewel dit eerder bij de eerste verdeling van Master-statussen na opheffing van het Satellitecircuit ook is gebeurd met hetzelfde toernooi).

Waarom kunnen toernooien die graag een Master-status willen krijgen zich hiervoor opgeven bij de bond terwijl zij hier blijkbaar niet serieus in genomen worden?

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!