Tip de redactie: 'LCW laks met communicatie rondom Master-toernooien'

Tip de redactie: 'LCW laks met communicatie rondom Master-toernooien'

Beste badmintonline-redactie. Natuurlijk berichten jullie de laatste tijd vaak over allerlei vormen van beleid, of wanbeleid, bij de bond. Of je het hier nu mee eens bent of niet, het is naar mijn mening belangrijk dat dit alles bericht wordt.

clubzoeker

Maak kennis met Selena Piek!

Daarom wil ik jullie, en daarmee hopelijk een groot deel van badmintonminnend Nederland, op de hoogte brengen van het volgende:

Jaarlijks zijn er zes toernooien binnen het Mastercircuit. Elk van deze toernooien wordt geanalyseerd en er wordt een rapportage opgemaakt. Op basis hiervan (en overigens ook andere voorwaarden) wordt jaarlijks door de LCW de Master-status aan toernooien toegekend. In de Clear! van 26 augustus jl. en op de evenementenkalender op de website van de bond staan op dit moment de zes mastertoernooien voor het aankomende seizoen vermeldt.

Dit zijn: Amersfoort, Almere, Zoetermeer, Veendam, Hoensbroek en Gorredijk, hetzelfde zestal als vorig jaar. Dit terwijl de vergadering waarin de verdeling van mastertoernooien pas 29 augustus jl. is gehouden (iets wat ik uit zeer betrouwbare bron heb vernomen).

Ook hebben de verschillende verenigingen en stichtingen, die toernooien organiseerden die geanalyseerd werden, nog geen bericht gehad van de LCW. Dit getuigt niet van enige klasse vanuit de bond (hoewel ik mijzelf niet de persoon vind om hierover te oordelen).

Graag zou ik door middel van dit bericht naar jullie (badmintonline -red.) een bericht zien van BNL hoe het tot deze toernooikalender is gekomen. Zelfs wanneer het hier gaat om een concept-indeling is het niet netjes om hierop al vergeven Master-statussen te vermelden.

Wanneer heeft hem besloten deze Master-statussen te verdelen? Voor 26 augustus? In dat geval kan het toernooi van Gorredijk nooit geanalyseerd zijn en dat lijkt me zeker een foute handelswijze (hoewel dit eerder bij de eerste verdeling van Master-statussen na opheffing van het Satellitecircuit ook is gebeurd met hetzelfde toernooi).

Waarom kunnen toernooien die graag een Master-status willen krijgen zich hiervoor opgeven bij de bond terwijl zij hier blijkbaar niet serieus in genomen worden?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Wie volgt DKC uit Den Haag op als winnaar van de nationale badmintonbeker? DKC was drie jaar geleden de laatste winnaar. Het…

21 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!