clubzoeker

Transfer Mirte van Lieshout naar Roosterse BC geblokkeerd door regelneukerij?

Transfer Mirte van Lieshout naar Roosterse BC geblokkeerd door regelneukerij?

We werden gisteren getipt over de - volgens sommigen - dwangmatige vorm van regelvolging en juridisering door Badminton Nederland. Niet vreemd wanneer je je bedenkt dat vrijwel elke e-mail en brief van Badminton Nederland minstens één verwijzing naar de statuten of een reglement bevat. De Clemens Wortelisering van Badminton Nederland?

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Van Karel Hellebrekers (Roosterse BC) hoorden we dat hij omstreeks april dit jaar met Mirte van Lieshout (BC Schijndel) heeft gesproken over een eventuele overstap naar Roosterse BC. Mirte was gecharmeerd van het verzoek, maar twijfelde omdat ze ook competitiecontactpersoon bij BC Schijndel was. Ze was net klaar met haar studie en vertrok in een paar dagen naar Azië voor 4 maanden.

Hellebrekers heeft toen met haar afgesproken, zonder haar te willen pushen, dat ze zicht voor 15 mei bij Schijndel moest afmelden. Hierdoor kon ze rustig gaan nadenken wat ze van plan was. Dit heeft ze dan ook netjes gedaan en Schijndel heeft dit bevestigd. Echter waren zowel Hellebrekers als Mirte niet op de hoogte van de regel dat je voor 15 mei een schriftelijke overschrijving moet regelen naar de nieuwe club.

In juli besluit Mirte dat ze heel graag naar Roosterse BC wil komen en dat ze zelfs een maand vakantie wil gebruiken om dagelijks te gaan trainen in Jakarta. Waarop Roosterse BC haar aanmeldt bij de bond.

De LCW geeft geen toestemming en wijst naar het reglement.

Vervolgens zijn Roosterse BC en Mirte hiertegen in beroep gegaan bij de LCW. Wat weer werd afgewezen. Vervolgens zijn ze nog in beroep gegaan bij het bondsbestuur en weer werd het afgewezen.

Wie wordt hier nu gelukkig van?

Mirte zeker niet. Schijndel die een ontevreden speelster houdt? Roosterse BC? De bond? Het menselijke aspect speelt geen rol. Navrant is dat na 15 mei wel gewoon buitenlandse spelers mag aantrekken. Waar zit hier de logica?

Nederlandse spelers worden weer geblokkeerd. Terwijl de spoeling steeds dunner wordt.

Roosterse BC wordt dus verplicht in het buitenland te gaan kijken voor aanvulling, terwijl ze liever een Nederlandse speelster uit de omgeving een mooie kans had geboden.

Uit de mond van Hellebrekers: "Je wordt dus gewoon geremd door enkele regelfanaten bij de bond, die geen precedenten willen scheppen."

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Op zaterdag 14 oktober organiseert Badminton Nederland in samenwerking met de Dopingautoriteit tijdens de Yonex Dutch Open een…

20 september 2023

Duinwijck organiseert feestavond met reunie voor leden en oud-leden

Duinwijck organiseert feestavond met reunie voor leden en oud-leden

Het jubileumjaar in het kader van het 75-jarig bestaan van Badmintonclub Duinwijck bereikt zaterdag 30 september zijn hoogtepunt.…

19 september 2023

Wereldranglijst Badminton op 19 september 2023

Wereldranglijst Badminton op 19 september 2023

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Robin Tabeling en Selena Piek (WR12) zijn een vaste waarde in…

19 september 2023

De kop is eraf voor Wijchense Smashing

De kop is eraf voor Wijchense Smashing

Vol goede moed begon Smashing aan de heren- en damesdubbel tegen de landskampioen van afgelopen seizoen. In de herendubbel namen…

18 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!