Verrassende winst Limburgers uit Roosteren tegen Slotermeer

Verrassende winst Limburgers uit Roosteren tegen Slotermeer

In een spannende wedstrijd behaalde Roosterse BC alweer de 3e winst dit seizoen. Slotermeer met ex-RBC-er Leon Nottelman in de gelederen werd op een 5-3 nederlaag getrakteerd.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het begon met een fraaie overwinning in de herendubbel van Marijn en Floris tegen Hans en Ralf. Met 23-21 en 21-13 werd er een verrassende maar toch achteraf dikke overwinning behaald. Het damesdubbel van Roxanne en Linda won nadat ze de eerste set nipt verloren toch nog vrij ruim van Jasmijn en Jessica 19-21 21-12 21-14. Zomaar een fraaie 2- 0 voorsprong op het bord.

Grace maakte er vervolgens 3-0 van door eenvoudig Raquel met 21-15 en 21-11 te verslaan. Ondertussen was de titanenstrijd tussen Marijn en Leon al bezig. De eerste set leek Leon op een eenvoudige winst af te gaan, met 20-13 voor, maar Marijn wist de rug te krommen en toch nog met 22-20 de winst binnen te halen (een omgekeerd Putje), in de 2e set zette Leon de zaak weer recht 21-13. In de derde set werd het nog spannend toen Marijn weer terug kwam van 20-16 tot 20-19. Maar uiteindelijk won Leon toch met 21-19.

Wendy maakte heel snel duidelijk dat ze een maatje te groot was voor Jasmijn en won overtuigend met 14 en 14. Frank heeft de draai in het enkelspel nog niet gevonden en verloor in 2 sets van Hans. Met een tussenstand van 4-2 in Roosters voordeel werd begonnen aan de mixen. Floris en Roxanne zijn nog steeds erg wisselvallig en ook vandaag tegen Ralf en Jessica konden ze niet tot winst komen 14-2 16-21.

Dan moest het maar gebeuren in de laatste mix tussen Frank en Linda tegen Leon en Raquel. Fank en Linda speelde met overtuiging en lieten Leon (toch een erkend mixer) met Raquel geen kans en wonnen in 2 sets 21-19 21-17. Hiermee kwam er een klinkende 5-3 overwinning op het scorebord. Met 17 punten uit 4 wedstrijden staat RBC op een mooie 5e plaats.

Komend weekend is er weer een uitwedstrijd in het verre Haarlem tegen Duinwijck.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!