clubzoeker

Winst en verlies voor BC DKC in dubbelweekend

Winst en verlies voor BC DKC in dubbelweekend

De badmintonners van BC DKC hebben het dubbele programma in de Carlton Eredivisie met wisselend succes doorstaan.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Zaterdag ging het team van coach Leonard van Velzen in eigen huis onfortuinlijk met 5-3 onderuit tegen regerend landskampioen BC Amersfoort. Een dag later wist DKC een klinkende 8-0 overwinning te boeken bij Van Zijderveld in Amstelveen.

DKC - BC Amersfoort

DKC, dat het beide wedstrijden zonder Mark Caljouw moest doen die het Belgian Junior speelde en won, wilde tegen Amersfoort revanche nemen voor de verloren Eredivisiefinale en de eindstrijd van de beker. Beiden werden in het voordeel van Amersfoort beslist. Lang zag het er naar uit dat de Hagenaars hun tegenstander op een nederlaag konden trakteren. DKC kwam met 3-0 voor door onder meer een mooie overwinning van het gelegenheidskoppel Michiel Kruijt/Thomas Wijers. Zij wonnen met twee keer 21-19 van Freek Golinski en Vincent de Vries. Met diezelfde cijfers werd het damesdubbel (Ginny Severien en Eefje Besselink) ook een prooi voor DKC. Dennis van Daalen de Jel wist, ondanks een aantal gamepoints tegen in de tweede game, met 21-9 en 23-21 te winnen van Edwin Ekiring.

Daarna ging het fout voor DKC. De verliespartijen in het enkelspel van Thomas Wijers, Daisy Bommeleyn en Besselink waren ingecalculeerd. Hoewel Besselink Amersfoort-speelster Kirsten van der Valk nog bijna de eerste game afsnoepte (26-24). Met een 3-3 tussenstand moesten de gemengd dubbels de beslissing brengen, een onderdeel waarop DKC beter dan vorig seizoen voor de dag komt. Van Daalen de Jel en Severien speelden te wisselvallig om het Maartje Verheul en Golinski echt lastig te maken (21-16 en 23-21 voor Amersfoort). Op de andere baan leken Kruijt en Bommeleyn wel op weg naar de winst. De eerste game wonnen ze overtuigend van Michael Fowke en Van der Valk. In de tweede game ging het bij een 8-6 voorsprong voor DKC mis. Bommeleyn liep een ernstige knieblessure op, waardoor ze het duel niet kon uitspelen. Zo won Amersfoort, met wat geluk, met 5-3.

Van Zijderveld - DKC

Tegen Van Zijderveld deed Van Velzen een beroep op team 2-speelster Veerle Wijers als vervanger van Bommeleyn. Ze liet in het damesdubbel aan de zijde van Severien een goede indruk achter. De DKC-dames wonnen relatief eenvoudig van Nikki Hosseinnia en Ellen Kooijman. De herendubbel, die weer bestond uit Thomas Wijers en Kruijt, konden niet hun niveau halen van een dag eerder. Toch wisten ze in drie games te zegevieren over Virgil Soeroredjo en Norbert van Barneveld. Het werd in de laatste game 21-18 voor DKC.

Alle singles gingen in twee games naar DKC. Van Daalen de Jel en Thomas Wijers namen de herenenkelspelen weer voor hun rekening. Ze pakten de winst tegen respectievelijk Soeroredjo en Marco den Haan. Severien stond tegen Van Zijderveld als eerste dame opgesteld. Tegen Linda Chen had de veterane het alleen in de tweede game wat lastig (21-6 en 21-16). Besselink speelde in haar wedstrijd niet zo sterk als tegen Van der Valk van Amersfoort, maar het was wel voldoende om Hosseinnia aan de kant te zetten.

Ook de mixed dubbels doorstond DKC zonder al te veel moeite. Van Daalen de Jel en Besselink kwamen geen moment echt in de problemen tegen Den Haan en Kooijman, hoewel de tweede game pas in verlenging naar het Haagse duo ging. Kruijt en Veerle Wijers speelden nog nooit met elkaar samen, maar daar was weinig van te merken. Door hun overwinning in 'straight' games pakte DKC de volle buit bij Van Zijderveld: 8-0.

Door de elf punten die DKC dit weekend behaalde, staat het nu op een gedeelde tweede plek in de Eredivisie. De Haagse ploeg heeft, net als Amersfoort en VELO, zestien punten uit drie duels gehaald. Koploper blijft BV Almere met twintig punten. Volgende week staat er een speciale wedstrijd op het programma voor DKC. Op zondag 29 september komt VELO uit het aan Den Haag grenzende Wateringen namelijk op bezoek in sporthal 't Zandje. Misschien wel de enige echte badmintonderby van Nederland. Deze altijd beladen confrontatie begint om 14.00 uur.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich officieel gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

15 may 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!