Zaterdag 7 september start Duinwijck tegen DKC

Zaterdag 7 september start Duinwijck tegen DKC

Op zaterdag 7 september begint voor 24-voudig landskampioen Duinwijck het seizoen met een wedstrijd tegen de runner-up van vorig seizoen DKC uit Den Haag.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De selectie van Duinwijck voor het seizoen 2013-2014 is vrijwel in tact gebleven, alleen kopman Erik Meijs heeft ervoor gekozen zijn carrière voort te zetten bij B.C. Beuel in de Duitse Bundesliga. Als vervanger is de jonge Fin Iikka Heino aangetrokken die vorig jaar al kennis heeft gemaakt met Duinwijck tijdens de Dutch Junior. Akvile Stapusaityte heeft haar contract met 1 jaar verlengd en zal het team dit seizoen samen met coach Rob Ridder op sleeptouw nemen. Erg blij zijn we met de dubbelrol van Jelle Kelderhuis die naast speler ook teammanager zal zijn. Verder zal het eerste team uitkomen met Jerry Natenstedt, jeugdtalenten Dorien Lups en Imke van der Aar. Ook de Schotse Caitlin Pringle zal weer een aantal maal acte de présence geven. Uiteraard zal Martin ter Plegt de spelers weer bijstaan op het medische vlak.

De meeste teams in de eredivisie hebben te maken gehad met belangrijke spelersmutaties en het lijkt er op dat de teams dichter naar elkaar gegroeid zijn qua sterkte. BC Amersfoort en BV Almere hebben op papier het sterkste team, maar daar onder zal het spannend worden in de strijd om de laatste 2 Play-Off plekken.

De rol van de sponsoren is dit jaar voor Duinwijck weer van cruciaal belang gebleken om een representatief team op de been te brengen. See Tickets en Van de Kolk Hypotheken hebben een grote bijdrage geleverd om dit voor elkaar te krijgen. Verder zijn we natuurlijk blij met de inbreng van materiaal sponsor Yonex, BeeS-Sport, Stichting Topsport Kennemerland en alle overige sponsoren.

Iedereen is van harte welkom in de Duinwijckhal op het Badmintonpad in Haarlem!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!