SportSport

Zaterdag 7 september start Duinwijck tegen DKC

Zaterdag 7 september start Duinwijck tegen DKC

Op zaterdag 7 september begint voor 24-voudig landskampioen Duinwijck het seizoen met een wedstrijd tegen de runner-up van vorig seizoen DKC uit Den Haag.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De selectie van Duinwijck voor het seizoen 2013-2014 is vrijwel in tact gebleven, alleen kopman Erik Meijs heeft ervoor gekozen zijn carrière voort te zetten bij B.C. Beuel in de Duitse Bundesliga. Als vervanger is de jonge Fin Iikka Heino aangetrokken die vorig jaar al kennis heeft gemaakt met Duinwijck tijdens de Dutch Junior. Akvile Stapusaityte heeft haar contract met 1 jaar verlengd en zal het team dit seizoen samen met coach Rob Ridder op sleeptouw nemen. Erg blij zijn we met de dubbelrol van Jelle Kelderhuis die naast speler ook teammanager zal zijn. Verder zal het eerste team uitkomen met Jerry Natenstedt, jeugdtalenten Dorien Lups en Imke van der Aar. Ook de Schotse Caitlin Pringle zal weer een aantal maal acte de présence geven. Uiteraard zal Martin ter Plegt de spelers weer bijstaan op het medische vlak.

De meeste teams in de eredivisie hebben te maken gehad met belangrijke spelersmutaties en het lijkt er op dat de teams dichter naar elkaar gegroeid zijn qua sterkte. BC Amersfoort en BV Almere hebben op papier het sterkste team, maar daar onder zal het spannend worden in de strijd om de laatste 2 Play-Off plekken.

De rol van de sponsoren is dit jaar voor Duinwijck weer van cruciaal belang gebleken om een representatief team op de been te brengen. See Tickets en Van de Kolk Hypotheken hebben een grote bijdrage geleverd om dit voor elkaar te krijgen. Verder zijn we natuurlijk blij met de inbreng van materiaal sponsor Yonex, BeeS-Sport, Stichting Topsport Kennemerland en alle overige sponsoren.

Iedereen is van harte welkom in de Duinwijckhal op het Badmintonpad in Haarlem!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Wie volgt DKC uit Den Haag op als winnaar van de nationale badmintonbeker? DKC was drie jaar geleden de laatste winnaar. Het…

21 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!