SportSport

Samantha Barning: 'Vol goede moed begonnen op Papendal'

Samantha Barning: 'Vol goede moed begonnen op Papendal'

Het is alweer enige tijd geleden dat ik mijn site heb bijgewerkt. In die tussentijd is er veel gebeurd. Ik zal even een korte update geven over de afgelopen maanden.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In Juli ben ik vertrokken voor een tweetal toernooien naar Amerika en Canada. Ik heb in beide toernooien zowel dubbel als mix gespeeld. In de damesdubbel met Iris heb ik op beide toernooien kwartfinale gehaald. Dit is voor ons een goed resultaat aangezien we net een nieuw koppel zijn. In de mix met Jorrit heb ik de kwartfinale gehaald in Amerika waarin we verloren van sterke Chinezen. In Canada hebben we heel goed gespeeld en de finale gehaald. Daarin waren helaas de tegenstanders een maatje te groot waardoor de tweede plaats voor ons het hoogst haalbare was. Hierover ben ik erg tevreden!

Even terug in Nederland was het alweer tijd voor het andere belangrijke toernooi, wat zonder jullie nooit haalbaar was geweest, namelijk het spelen van het WK! De eerste week heb ik getraind bij het trainingscentrum van Yao Jie, die alles tot in de puntjes geregeld had. Na een goede trainingsweek kon ik met een goed gevoel afreizen naar het WK. De eerste ronde stond meteen al voor de deur. Hierin waren onze tegenstanders de Ieren Magee. Deze werden in een goede wedstrijd verslagen in twee sets. De volgende dag wachtte de als 8ste geplaatst Polen op ons in de tweede ronde. De eerste set ging gelijk op, maar we konden het toch niet afmaken. De tweede set schoten we uit de startblokken en hing er een derde set in de lucht. Helaas konden wij ons niveau niet vast houden en de zeer ervaren Polen voorkwamen een derde set. Helaas, het WK zat erop. Nu terugkijkende ben ik zeer trots dat het ons is gelukt om samen met jullie daar te staan en goede wedstrijden af te leveren. Mijn dank aan allen die ons geholpen hebben is groot!

Lees de rest van dit artikel op de website van Samantha Barning.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!