SportSport

Almere en VELO houden elkaar in evenwicht

Almere en VELO houden elkaar in evenwicht

Almere heeft zaterdagavond 26 oktober 2013 in Wateringen gelijk gespeeld tegen VELO. Het was een sportieve spannende wedstrijd, waar terecht veel toeschouwers op af waren gekomen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Trainer-coach Erik Staats kon zich vinden in de uitslag, temeer daar het qua opstelling toch weer puzzelen was, want Justin Teeuwen vertoeft nog in Djakarta, Fontaine Chapman had familieverplichtingen en Manon Sibbald was geblesseerd. Invalster Georgy van Soerland viel in en 'de veterane' deed dat meer dan uitstekend.

Yvonne Sie en Cheryl Seinen speelden het vrouwendubbel tegen Myke Halkema en Wendy Slaats. Het is toch altijd een heel bijzonder gezicht, de fręle technische Sie met de fanatieke Seinen met een loeiharde smash, tegen de VELO-dames, die er mogen zijn. In twee games trokken de Almeerse dames de winst naar zich toe.

Bij de mannen streden Dave Khodabux met aan zijn zijde Alex Vlaar tegen Russell Muns en Jim Middelburg. De eerste game stonden de Almeerders nog met 20-18 voor, maar zij wisten de game (22-20) niet te verzilveren. In de tweede game verspeelden De Buks en Vlaar een 16-11 voorsprong en ging ook de tweede game naar VELO. Hier lieten de Almeerse mannen duidelijk de winstkansen liggen.

Saber Afif had met name in de eerste game niet veel in te brengen tegen Dicky Palyama, zeker niet toen Afif uitgleed en zich ernstig leek te blesseren. Gelukkkig viel het mee en kon hij de wedstrijd vervolgen maar de winst was voor Palyama.<-p>

Tamara van der Hoeven deed het in de eerste game uitstekend tegen Lisa Malaihollo. Bij 17-16 was er even gedoe over een shuttle die eerst ingegeven werd in het voordeel van Van der Hoeven, maar toen toch weer uit. Vervolgens liep Malaiholle uit naar 21-16. In de tweede game speelde Malaihollo het professioneel uit met 21-12 en keek Almere tegen een 3-1 achterstand aan.<-p>

Stephan Branderhorst speelde zijn single tegen Rikkert Suijkerland en voordat Suijkerland begreep wat er aan de hand was, stond hij al met 2-8 achter. En in feite kwam Suijkerland, tegen een bijna foutloos spelende Branderhorst, er niet meer aan te pas. In twee ruim gewonnen games was de partij voor Branderhorst.

Georgy van Soerland speelde tegen Wendy Slaats. Aanvankelijk kon Van Soerland Slaats niet van zich afschudden, maar in het tweede deel van de eerste game nam zij afstand van Slaats, die meer en meer frustie werd van de technische hoogstandjes van Van Soerland, want die heeft Van Soerland nu eenmaal standaard in huis. Het werd 16-21 voor Van Soerland. In de tweede game trok Van Soerland de winst eenvoudig naar zich toe met 10-21 en dat bracht de tussenstand in de wedstrijd op 3-3.

Saber Afif en Yvonne Sie troffen tegenover zich in de mix Lisa Malaiholle en Russel Muns. Dat was een heel spannende partij, waarbij de eerste game nipt gewonnen werd door het Almeerse duo dat steeds beter op elkaar ingespeeld raakt. Ook de tweede game speelden de Almeerders het uitgekookt en wonnen zij eveneens nipt met 19-21. En zo kwam Dekker Almere op een 3-4 voorsprong.

In de andere gemengd dubbel konden Dave Khodabux en Cheryl Seinen het niet bolwerken tegen Myke Halkema en Jim Middelburg. De eerste game haalden de Almeerders nipt binnen. In de tweede game leek het de goede kant uit te gaan, maar een 2-6 voorsprong werd verspeeld en het stond zo maar 14-8 voor VELO. Toch kwamen de Almeerders nog terug tot 14-17, maar de winst in deze game was toch voor VELO. In de derde game was het Wateringse duo duidelijk beter dan de Almeerders en was de winst terecht voor VELO.

Een leuke wedstrijd met een wisselend scoreverloop. Van een 0-1 voorsprong voor Almere werd het 3-1 voor VELO en vervolgens kwam Almere weer op een 3-4 voorsprong, om uiteindelijk 4-4 te spelen.

Almere verspeelde wel de koppositie in de Carlton Eredivisie. Aan kop gaat nu BC Amersfoort met 40 punten en vervolgens volgen VELO en Almere met 39 punten. De verwachting is dat DKC zondagmiddag ruim wint van de hekkensluiter TFS Barendrecht en dat DKC de koppositie overneemt van Amersfoort.

Zeg maar eens dat het niet spannend is in de Carlton Eredivisie. En volgende week de kraker Almere thuis tegen DKC. De kaartjes zijn altijd gratis.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!