Almere wint thuis met 6-2 van Van Zijderveld

Almere wint thuis met 6-2 van Van Zijderveld

Almere heeft zaterdagavond 19 oktober 2013 met 6-2 gewonnen van het Amstelveense Van Zijderveld.

Ken je BV De Treffers al?

Almere speelde met twee invallers, te weten Dennis Steenland en Yvonne Hoogland, want er waren nogal wat absenten, zoals Justin Teeuwen, Stephan Branderhorst, Alex Vlaar, Fontaine Chapman en Tamara van der Hoeven. Desondanks een mooie overwinning en Almere blijft koploper, maar nu wel gezamenlijk met VELO en BC Amersfoort. In theorie kan DKC daar morgen nog bij komen.

Dave Khodabux en Dennis Steenland waren in het mannendubbel met 21-16 en 21-14 te sterk voor Norbert van Barneveld en Marco den Haan. De winst voor het Almeerse duo is nooit in gevaar geweest.

Voor het vrouwendubbel van Yvonne Sie en Cheryl Seinen gold dat eveneens. Ellen Kooijman en Marielle van der Woerdt liepen achter de feiten aan in de eerste game (21-10). In de tweede game namen Kooijman en Van der Woerdt de leiding met 8-1, maar een in een iets hoge re versnelling werd het al gauw toch weer 21-16 voor de Almeerders Sie en Seinen.

Saber Afif ondervond alleen in de eerste game serieuze tegenstand van Virgil Soeroredjo (21-18), maar in de tweede game was het gebeurd met Soeroredjo en won Afif gedecideerd (21-13).

Manon Sibbald was in haar single in de eerste game Linda Chen met 21-15 de baas en in de tweede game nam Sibbald een 15-6 voorsprong om die vervolgens te verspelen en alsnog met 18-19 achter te komen. Uiteindelijk won Sibbald toch met 22-20, maar voor een aantal van de vele toeschouwers betekende het toch een extra pilletje onder de tong.

Yvonne Hoogland liet zich in de luren leggen door Marielle Van der Woerdt. Aan het slot van de eerste game gaf Hoogland een voorsprong uit handen en de ervaren Van der Woerdt pakte alsnog de wint met 18-21. Ook de tweede game was met 15-21 voor Van Zijderveld.

Dennis Steenland had alle eerdere ontmoetingen in de eerste divisie tegen Marco den Haan altijd gewonnen, maar nu speelde Steenland te gehaast en bracht Den Haan in zijn spel. Met 19-21 en 15-21 ging de winst naar Den Haan.

Saber Afif en Yvonne Sie hadden wonnen in het gemengd dubbel de eerste game nipt van Norbert van Barneveld en Ellen Kooijman (22-20), maar in de tweede game kon er over het krachtsverschil geen enkel misverstand bestaan, gezien de uitslag van 21-10 in het voordeel van Almere.

Voor Dave Khodabux en Cheryl Seinen werd de eerste game te eenvoudig gewonnen van Virgil Soeroredjo en Linda Chen (21-11). In de tweede game leken de Almeerders wel iets minder geconcentreerd en ging de winst naar Van Zijderveld met 21-23. In de derde game waren De Buks en Seinen weer bij de les en werd het 21-6.

Ondanks de herfstvakantie zagen minimaal 100 toeschouwers Almere met 6-2 winnen van Van Zijderveld. Het was dus gezellig druk en het arbitrale trio onder leiding van primus inter pares André de Wit liet geen steekje vallen.

Volgende week speelt Almere tegen medekoploper VELO. Leuker kunnen we het niet maken in de Carlton Eredivisie, zullen we maar zeggen.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Afgelopen zaterdag 27 februari jl. vond de digitale Bondsvergadering van Badminton Nederland plaats. Alle 11 afgevaardigden waren…

1 maart 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Vanaf dinsdag 2 maart kan er in de St. Jakobshalle in Basel gejaagd worden op US$ 140.000 prijzengeld tijdens de Swiss Open 2021,…

1 maart 2021

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Helaas kunnen we nog niet terug de zaal in, maar vanaf woensdag 3 maart is het wel toegestaan voor jongeren tot 27 jaar om in…

26 februari 2021

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Jaap Wals trad in december 2019 aan als technisch directeur a.i., zo meldt hij op zijn LinkedIn-profiel. Per 1 september moet…

19 februari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!