Caljouw door naar derde ronde op WJK in Thailand

Caljouw door naar derde ronde op WJK in Thailand

Mark Caljouw heeft op de WJK in Bangkok (Thailand) de derde ronde bereikt van het mannenenkel. Voor Justin Teeuwen en de mix Alida Chen/Ruben Jille viel helaas het doek op de WJK. Een verslag van Ger Tabeling.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Mark Caljouw speelde tegen de Rus Sergey Molodov. De twee mannen gingen gelijk op en met een kleine voorsprong ging de Rus de rust in 9-11. Mark ging daarna in de versnelling en liep al snel over de Rus heen 21-17.

In de tweede game begon de Rus beter te spelen en kwam op een 2-6 voorsprong. Mark vocht terug en kwam op 7-7 langszij. Mark liet er geen gras over groeien en stond mooi voor bij de rust met 11-9. Toch waren de eerste paar punten wederom voor de Rus, die iedere keer na een rust goede punten pakt. Mark kwam op 16-16 weer langszij en scoorde wederom drie punten op rij en gaf de game niet meer uit handen 21-17.

Na een eenvoudige overwinning in haar enkelspel van gisteren op de Zuid-Afrikaanse Van der Vyver moest Alida Chen vandaag met Ruben Jille aantreden voor hun eerste mix partij tegen de uit Taiwan afkomstige Chi-Hung Liao/Hsin Tien Chang. Voor Ruben was het zijn 1e WJK-wedstrijd en dat gaf een beetje een nerveus begin. Toch ging de wedstrijd redelijk gelijk op (8-11). Het Aziatische duo liep echter toch snel weg en wonnen met 21-12 de eerste game.

In de tweede game namen Alida en Ruben direct een voorsprong maar precies als bij de eerste interval was dit al weer ingelopen, 10-11. Ruben had geen vat op de harde smashes van de jongen uit Taiwan en moest dus veel vlakken ballen/drops spelen die vaak net mis gingen waardoor de tegenstanders aan het eind van de game steeds net iets meer weg liepen. Het werd uiteindelijk 16-21.

Justin Teeuwen moest als tweede Nederlander de baan op in de mannensingle. Zijn opponent was de Indiër Arun George. Beide mannen speelden dezelfde speelstijl. Maar Justin speelde beter en George maakte meer fouten en zo kwam Justin al gelijk op een mooie voorsprong 11-6. Hetzelfde spelbeeld zette zich voort maar op 20-13 pakte de Indiër toch 4 punten op rij, waarna Justin het afmaakte op 21-17.

In de tweede game ging de Indiër door met een goede opmars en pakte ook de leiding (3-9). Uiteindelijk was de voorsprong bij de rust 6-11 voor de Indiër. Justin kwam direct goed terug 10-11 maar daarna pakte de Indiër weer veel punten op rij en verloor Justin de tweede game met 13-21. Ook in de derde game dicteerde de Indiër het spel en maakte Justin veel fouten. Via 4-11 maakte de Indiër het af en was het WJK voor Justin in de single afgelopen: 8-21.

Later vandaag komt Alida nog in actie in het vrouwenenkel en Justin en Ruben in het mannendubbel.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!