clubzoeker

DKC ontvangt hekkensluiter Carlton Eredivisie

DKC ontvangt hekkensluiter Carlton Eredivisie

Winst: dat is het enige dat zondag telt voor Badmintonclub DKC. De Hagenaars ontvangen in de Carlton Eredivisie namelijk hekkensluiter The Flying Shuttle Barendrecht.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het zal een duel worden met een speciaal tintje, want DKC-spelers Michiel Kruijt en Daisy Bommeleyn kwamen de afgelopen jaren uit voor TFS. Bovendien speelt Daisy's zus, Sandy, bij de Barendrechters. Zij is daarnaast ook de vriendin van Kruijt.

Nadat DKC vorig seizoen de finale om de landstitel verloor, wil het team deze jaargang wederom een gooi doen naar deze prijs. Coach Leonard van Velzen moet het nu echter doen zonder voormalig kopvrouw Soraya de Visch Eijbergen, die naar Duitsland vertrok. Ook kon de oefenmeester tot nu toe slechts twee keer over Mark Caljouw beschikken en liep Bommeleyn tegen BC Amersfoort een ernstige knieblessure op.

Reden dat DKC de eerste wedstrijden van dit seizoen soms moeizaam doorkwam. Van de zes gespeelde duels gingen er twee verloren (tegen Amersfoort en Van Zundert/VELO). Winstpartijen waren er tegen de wat zwakkere broeders van de Eredivisie: Duinwijck, Van Zijderveld, BV Slotermeer en BC Victoria. DKC bezet met 33 punten plek vier op de ranglijst achter de drie koplopers BV Almere, Amersfoort en VELO. Het verschil bedraagt slechts twee punten.

Voor TFS wordt dit een seizoen van overleven. Vorig jaar eindigde het team van coach Edward van den Heuvel nog achtste. Het lijkt onwaarschijnlijk dat die plek aan het einde van deze competitie weer wordt bekleed. TFS zag, naast Kruijt en Bommeleyn, ook Monique Broeke vertrekken. Buiten de komst van Bart Strijbosch werd het team aangevuld met spelers uit lagere teams. Niet verwonderlijk dat TFS nu laatste staat in de eredivisie met zeven punten uit acht wedstrijden. Er werd nog geen enkel duel gewonnen. Tegen Roosterse BC was TFS het meest in de buurt (5-3 verlies).

Vorig seizoen won DKC uit bij TFS met 5-3. In Den Haag werd een 6-2 overwinning geboekt. Zondag hoopt de vice-landskampioen met grotere cijfers te winnen.

De wedstrijd DKC – TFS Barendrecht wordt gespeeld op zondag 27 oktober in sporthal 't Zandje in Den Haag. Adres: Schimmelweg 202, 2524 XK. Het duel begint om 14.00 uur.

Spelers BC DKC: Mark Caljouw, Dennis van Daalen de Jel, Thomas Wijers, Michiel Kruijt, Ginny Severien, Daisy Bommleyn, Veerle Wijers en Eefje Besselink. Coach: Leonard van Velzen.

Spelers TFS Barendrecht: Ruben Kweekel, Rick Janssen, Bart Strijbosch, Sandy Bommeleyn, Pascalle van Nielen en Jeanette van de Werff. Coach: Edward van den Heuvel.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!