clubzoeker

Ervaringen Masterclass Sportief Besturen

Ervaringen Masterclass Sportief Besturen

Voor verenigingsbestuurders die hun rol als bestuurder willen versterken en die hun vereniging willen aansturen op basis van sportiviteit en respect is de workshop 'Sportief Besturen' ontwikkeld.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Voor bondsbesturen is er een speciale masterclass 'Sportief Besturen'. Ook het bestuur van Badminton Nederland heeft onlangs een masterclass gevolgd.

Bestuurslid Karin van der Valk (Verenigingen en Vrijwilligers) is enthousiast over de masterclass: "Het meest is me bijgebleven het bewust zijn/worden van je rol en invloed als bestuurder met betrekking tot Onbezorgd Badmintonnen. Aan de hand van cases gingen we met elkaar in gesprek over de rol en verwachtingen van een bondsbestuurslid. Hoe handel je in situaties waarbij sportiviteit - respect - veiligheid in het geding zijn? Wij willen vooral proactief handelen en een positieve cultuur nastreven."

De volgende punten wil het bestuur volgens haar dan ook actief uitdragen:

  • De thema's (gekoppeld aan ergernissen) die er omtrent Onbezorgd Badmintonnen spelen in badmintonland willen we meer voor het voetlicht gaan brengen. Dit betekent duidelijke boodschappen gekoppeld aan de thema's communiceren en aangeven wat het je oplevert.
  • Elke keer ook bij evenementen zoals het Badminton Congres dit over het voetlicht brengen.
  • Als je iets vraagt aan een ander, dan heb je dit zelf ook uit te dragen.

Van der Valk raadt de badmintonverenigingen sterk aan om het verenigingstraject Sportief Besturen in de toekomst te gaan volgen.

"Ook voor verenigingsbesturen is dit belangrijk: meer bewust worden van de rollen als bestuur en het imago van de vereniging (binnen en buiten) versterken. Mensen voelen zich veilig in een vereniging waar duidelijke normen en waarden gelden, verwachtingen helder zijn en mensen dit ook uitdragen. Als dit gebeurt dan heeft dit invloed op alle zaken die er in een vereniging spelen: spelers, structuur, organisatie, sfeer etc."

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Van nummer 25 op 27 september jl. naar nummer 37 vandaag:…

6 december 2022

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

In Haarlem versloeg thuisploeg Duinwijck mede-titelkandidaat Almere met 6-2 tijdens de tweede fase van de Nederlandse Badminton…

5 december 2022

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Zaterdag 3 december, de start van de tweede helft van de Nederlandse Badminton Eredivisie. De eerste helft van de competitie werd…

4 december 2022

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!