Ervaringen Masterclass Sportief Besturen

Ervaringen Masterclass Sportief Besturen

Voor verenigingsbestuurders die hun rol als bestuurder willen versterken en die hun vereniging willen aansturen op basis van sportiviteit en respect is de workshop 'Sportief Besturen' ontwikkeld.

Ken je BV ELO United al?

Voor bondsbesturen is er een speciale masterclass 'Sportief Besturen'. Ook het bestuur van Badminton Nederland heeft onlangs een masterclass gevolgd.

Bestuurslid Karin van der Valk (Verenigingen en Vrijwilligers) is enthousiast over de masterclass: "Het meest is me bijgebleven het bewust zijn/worden van je rol en invloed als bestuurder met betrekking tot Onbezorgd Badmintonnen. Aan de hand van cases gingen we met elkaar in gesprek over de rol en verwachtingen van een bondsbestuurslid. Hoe handel je in situaties waarbij sportiviteit - respect - veiligheid in het geding zijn? Wij willen vooral proactief handelen en een positieve cultuur nastreven."

De volgende punten wil het bestuur volgens haar dan ook actief uitdragen:

  • De thema's (gekoppeld aan ergernissen) die er omtrent Onbezorgd Badmintonnen spelen in badmintonland willen we meer voor het voetlicht gaan brengen. Dit betekent duidelijke boodschappen gekoppeld aan de thema's communiceren en aangeven wat het je oplevert.
  • Elke keer ook bij evenementen zoals het Badminton Congres dit over het voetlicht brengen.
  • Als je iets vraagt aan een ander, dan heb je dit zelf ook uit te dragen.

Van der Valk raadt de badmintonverenigingen sterk aan om het verenigingstraject Sportief Besturen in de toekomst te gaan volgen.

"Ook voor verenigingsbesturen is dit belangrijk: meer bewust worden van de rollen als bestuur en het imago van de vereniging (binnen en buiten) versterken. Mensen voelen zich veilig in een vereniging waar duidelijke normen en waarden gelden, verwachtingen helder zijn en mensen dit ook uitdragen. Als dit gebeurt dan heeft dit invloed op alle zaken die er in een vereniging spelen: spelers, structuur, organisatie, sfeer etc."

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Uitvoering en FAQ kortingsbedrag teambijdrage 2021-2022

Uitvoering en FAQ kortingsbedrag teambijdrage 2021-2022

Afgelopen zaterdag 27 februari ging de Bondsvergadering akkoord met het voorstel van het bondsbestuur over het kortingsbedrag op…

5 maart 2021

Corona update week 9: kortingsregeling teambijdrage 2021-2021

Corona update week 9: kortingsregeling teambijdrage 2021-2021

Aankomende maandagavond 8 maart geeft het demissionaire kabinet weer een persconferentie over de coronamaatregelen. We hopen…

5 maart 2021

Cheryl Seinen en Selena Piek door naar kwartfinale op Swiss Open

Cheryl Seinen en Selena Piek door naar kwartfinale op Swiss Open

Selena Piek en Cheryl Seinen hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van de Yonex Swiss Open. Het Nederlandse duo (WR-26) was…

5 maart 2021

Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Mark Caljouw en het vrouwendubbel Selena Piek/Cheryl Seinen hebben de tweede ronde bereikt op de Yonex Swiss Open in Basel. Voor…

3 maart 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!