Ruben en Joran Kweekel samen in de Carlton Eredivisie

Ruben en Joran Kweekel samen in de Carlton Eredivisie

Afgelopen weekend vond de eredivisiewedstrijd plaats tussen TFS Barendrecht en DKC uit den Haag. Een speciale wedstrijd, want bij DKC spelen nu twee oud-spelers van TFS, die de overstap konden maken naar een topclub om zodoende mee te kunnen strijden om de landstitel.

Ken je BC Limes al?

Maar deze 2 spelers, Michiel Kruyt en Daisey Bommeleyn hebben nog wel banden met TFS. Michiel is de partner van Sandy Bommeleyn en Daisy de zus.

Maar ook bij TFS een team bestaande uit ervaren spelers en enkele debutanten vond dit weekend een speciaal moment plaats. Ruben, 18 jaar oud , dit jaar debuterend als vastspeler in de eredivisie mocht de spits af bijten samen met zijn jongere broer Joran. Samen speelden zij een goede herendubbel, die leuke rally's opleverde, maar helaas was de dubbel met de ervaren Michel en Thomas Wijers te sterk voor de broers.

Ook de damesdubbel ging naar DKC. Vervolgens konden Bart Strijbosch, Joran en Pascalle van Nielen geen vuist maken in hun singlepartijen. Sandy werd eindelijk beloond met haar goede spel en inzet en wist in een spannende driesetter te winnen van Eefje Besselink, door na een 19-19 stand in de derde set twee mooie punten te winnen.

Ook de mixdubbels waren duidelijk voor het veel sterkere DKC. Daisy, net terug van een knieblessure en Dennis van Daalen de Jel speelden solide naar de winst tegen Bart en Jeanette van der Werff. Sandy en Ruben wisten in hun mixpartij ook geen vuist te maken tegen Michiel en Carolien Westveer.

Met een 7-1 overwinning voor DKC wist DKC de koppositie in de eredivisie te pakken Sandy boekte haar eerste overwinning. Joran en Ruben lieten een goede indruk achter.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Op de eerste dag van de Yonex Swiss Open in Basel kwamen twee Nederlandse koppels in actie in het gemengddubbel. Helaas bleek…

2 maart 2021

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Afgelopen zaterdag 27 februari jl. vond de digitale Bondsvergadering van Badminton Nederland plaats. Alle 11 afgevaardigden waren…

1 maart 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Vanaf dinsdag 2 maart kan er in de St. Jakobshalle in Basel gejaagd worden op US$ 140.000 prijzengeld tijdens de Swiss Open 2021,…

1 maart 2021

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Helaas kunnen we nog niet terug de zaal in, maar vanaf woensdag 3 maart is het wel toegestaan voor jongeren tot 27 jaar om in…

26 februari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!