Almere haalt uit

Almere haalt uit

In een 'uitverkochte' sporthal heeft Almere zaterdagavond 2 november 2013 de kraker tegen het Haagse DKC met maar liefst 7-1 gewonnen. De Almeerders kregen het bepaald niet cadeau en gaven het uiterste in de acht partijen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Door deze ruime overwinning gaat Almere weer aan kop in de Carlton Eredivisie met 46 punten uit acht wedstrijden.

Dave Khodabux en Stephan Branderhorst speelden het mannendubbel tegen Michiel Kruijt en Thomas Wijers. De eerste game was voor DKC met 16-21, maar de tweede game wisten De Buks en Branderhorst middels een narrow escape (19-21) te winnen. In de derde game speelde het Almeerse duo de ooievaars weg met 21-10.

Yvonne Sie en Cheryl Seinen raken steeds beter op elkaar ingespeeld en in de eerste game gaven zij Eefje Besselink en Veerle Wijers geen kans (21-11). In de tweede game moesten de Almeerse dames toch opletten, maar een versnelling aan het slot van deze game bracht met 21-18 de winst en de 2-0 voorsprong in de wedstrijd.

Saber Afif ging in zijn single tegen Dennis van Daalen de Jel tot het gaatje, maar in de eerste game mocht dat niet baten, want het werd 12-21 voor Van Daalen de Jel. In de tweede game werd het toch weer heel spannend, want Afif was niet van plan om zich zonder meer over te geven. Toch won Van Daalen de Jel met 19-21.

Fontaine Chapman, de Engelse inbreng van Almere, trof in haar single de zeer ervaren Ginny Severien. Chapman werd geplaagd door een lichte hamstringblessure en kon niet goed uit de voeten in haar partij. Toch wist zij slim spelend met 21-19 en 22-20 haar partij te winnen en de tussenstand in de wedstrijd op 3-1 voor Dekker Almere te brengen.

Stephan Branderhorst gaf in zijn mannenenkel zijn tegenstander Thomas Wijers het nakijken. In de eerste game stond Branderhorst voor met 12-4, maar toch werd het nog 16-15, waarna Branderhorst het genoeg vond en alsnog met 21-16 de eerste game won. Ook in de tweede game hetzelfde beeld. Ook hier versnelde Branderhorst aan het eind van de game en werd het 21-15.

Manon Sibbald won haar eerste game in de single vrij eenvoudig met 21-13 van Eefje Besselink. In de tweede game ging het Sibbald aanzienlijk minder eenvoudig af, maar toch wist zij ook de tweede game, die vrijwel gelijk op ging, bij het naderen van de finish met 21-19 in haar voordeel te beslissen. Tussenstand in de wedstrijd 5-1 voor Almere.

Op naar de mixen. Werd het alsnog 5-3 voor Almere of zat er een nog grotere uitslag in?

Dave Khodabux en Cheryl Seinen maakten er in hun mix een Le Mansstart van en wonnen de eerste game op het Almeerse circuit in razende vaart met 21-9 van Michiel Kruijt en Veerle Wijers. In de tweede game gaven beide mixen elkaar geen duimbreed toe, maar ook hier sloeg Almere in het zicht van de meet toe met 21-18.

Saber Afif en Yvonne Sie speelden een moeizame eerste game tegen het duo Dennis van Daalen de Jel en Ginny Severien, want het werd 12-21. In de tweede game werden de Almeerders opgezweept door het publiek en de fanatieke trommelaars en die game ging met 21-17 naar Afif en Sie. De derde game bleef spannend tot het laatste moment. Beide koppels gaven alles, maar onder luide toejuichingen van het publiek trokken Afif en Sie aan het langste eind met 21-19.

En zo werd de eindstand bepaald op 7-1 voor Dekker , dat daarmede de koppositie overneemt van DKC en Amersfoort, want Amersfoort speelde thuis gelijk tegen Slotermeer. Trainer-coach Erik Staats vond dat zijn ploeg loon naar werken had gekregen.

Volgende week alweer de laatste wedstrijd van de eerste speelrond in de Carlton Eredivisie. Dekker Almere gaat dan op reis naar het Limburgse Hoensbroek en treft als tegenstander Victoria. De huidige stand met voor zover bekend de uitslagen van deze speelronde is als volgt

Referee Garry Hetharia en de scheidsen Ieke de Jonge en René Holleman waren gedecideerd en ook foutloos in de kraker van de week.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!