Amersfoort speelt matte wedstrijd

Amersfoort speelt matte wedstrijd

Amersfoort heeft zaterdagavond in de thuishal de Juliana van Stolberg een slechte wedstrijd op de mat gelegd.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Begonnen werd met een geïmproviseerde opstelling. Coach Residay had niet de beschikking over Natalia Perminova. Zij speelde de halve finale in Saarbrucken van de Bitburger Open, een grand prix gold toernooi.

Maartje Verheul bleef nog aan de kant met een blessure en Ruben Jille kwam net te laat uit Thailand om te spelen. Het team werd aangevuld met Esther Fleurbaay uit team 2.

Gestart met de dubbels, in de vrouwendubbel leek het goed te gaan maar in beide sets kwam het op het einde de klad er in, 1e verlies partij. De mannendubbel leverde wel een punt op, maar Vincent de Vries en Freek Golinski zullen hard moeten werken om hun dubbel zekerder te maken.

Uit de mannen enkelspelen kwam ook één punt, Vincent de Vries speelde een solide partij tegen Hans van Os en was in twee games de baas op het veld. Edwin Ekiring liet de 1e game geruisloos aan zich voorbij gaan, in de tweede game was hij beter bij de les en verloor nipt 24-22 van Leon Nottelman.

De vrouwen Gayle Mahulette en Kirsten van der Valk brachten door simpele winst in de vrouwen enkelspelen de tussenstand van 4-2 op het bord. Waren de afsluitende mixen in de vorige wedstrijd tegen Duinwijck al niet okay, deze avond liep het ook niet. De gelegenheidsmix van Esther Fleurbaay en Michael Fowke knokte wel voor wat ze waard waren, helaas bleek dit niet genoeg. De mix van Freek Golinski en Kirsten van der Valk liep soms wel en soms niet, maar dit was ook deze avond niet genoeg.

Restte een kleurloos 4-4 gelijkspel. Slotermeer drukte de landskampioen met zijn neus op de feiten dat als zij de play-offs willen halen zij hun niveau naar een hoger niveau moeten brengen.

Hopelijk kan de week rust i.v.m. de regiokampioenschappen hier goed aan doen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!