clubzoeker

Amersfoort speelt matte wedstrijd

Amersfoort speelt matte wedstrijd

Amersfoort heeft zaterdagavond in de thuishal de Juliana van Stolberg een slechte wedstrijd op de mat gelegd.

clubzoeker

Ken je BC Duinwijck al?

Begonnen werd met een geïmproviseerde opstelling. Coach Residay had niet de beschikking over Natalia Perminova. Zij speelde de halve finale in Saarbrucken van de Bitburger Open, een grand prix gold toernooi.

Maartje Verheul bleef nog aan de kant met een blessure en Ruben Jille kwam net te laat uit Thailand om te spelen. Het team werd aangevuld met Esther Fleurbaay uit team 2.

Gestart met de dubbels, in de vrouwendubbel leek het goed te gaan maar in beide sets kwam het op het einde de klad er in, 1e verlies partij. De mannendubbel leverde wel een punt op, maar Vincent de Vries en Freek Golinski zullen hard moeten werken om hun dubbel zekerder te maken.

Uit de mannen enkelspelen kwam ook één punt, Vincent de Vries speelde een solide partij tegen Hans van Os en was in twee games de baas op het veld. Edwin Ekiring liet de 1e game geruisloos aan zich voorbij gaan, in de tweede game was hij beter bij de les en verloor nipt 24-22 van Leon Nottelman.

De vrouwen Gayle Mahulette en Kirsten van der Valk brachten door simpele winst in de vrouwen enkelspelen de tussenstand van 4-2 op het bord. Waren de afsluitende mixen in de vorige wedstrijd tegen Duinwijck al niet okay, deze avond liep het ook niet. De gelegenheidsmix van Esther Fleurbaay en Michael Fowke knokte wel voor wat ze waard waren, helaas bleek dit niet genoeg. De mix van Freek Golinski en Kirsten van der Valk liep soms wel en soms niet, maar dit was ook deze avond niet genoeg.

Restte een kleurloos 4-4 gelijkspel. Slotermeer drukte de landskampioen met zijn neus op de feiten dat als zij de play-offs willen halen zij hun niveau naar een hoger niveau moeten brengen.

Hopelijk kan de week rust i.v.m. de regiokampioenschappen hier goed aan doen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Wie volgt DKC uit Den Haag op als winnaar van de nationale badmintonbeker? DKC was drie jaar geleden de laatste winnaar. Het…

21 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!