clubzoeker

Jasmijn Manenschijn: 'Een terechte 4-4 tegen BC Amersfoort!'

Jasmijn Manenschijn: 'Een terechte 4-4 tegen BC Amersfoort!'

Zaterdagavond hebben we als Slotermeer laten zien dat we zeker een team zijn om niet te onderschatten! Het was voor mij een speciale wedstrijd, want vorig jaar rond deze tijd speelde ik nog voor Amersfoort.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ik mocht enkele keren invallen in het eerste en daarvan was de wedstrijd tegen Slotermeer er een van! Het is zo bijzonder hoeveel er in een jaar kan veranderen.

Ondanks eventuele dubbele gevoelens voelde het weer vertrouwd toen ik de hal binnenliep. Alles was klaargezet met aan beide zijden van de baan stoelen voor de teams. In plaats van te stoppen bij de eerste rij stoelen zoals een jaar geleden, mocht ik mij nu trots een rij verder aansluiten bij Raquel, Jessica, Ralph, Léon, Hans, Denny en Dennis! Als teamprestatie durfde ik van tevoren geen stand te voorspellen, ieder punt tegen de koploper zou mooi meegenomen zijn natuurlijk.

Na een goede warming-up, de hal was erg koud (zoals geïllustreerd door het publiek met dikke jassen aan), begonnen de heren- en de damesdubbel. Léon en Ralph speelden een spannende 3-setter tegen Freek Golinski en Vincent de Vries. Tijdens het aanmoedigen van de heren werd ik toch steeds teruggetrokken naar de spannende wedstrijd van de dames. Ze hebben met 21-19 en 21-19 de dubbel in winst omgezet! Tegen Gayle Mahulette en Esther Fleurbaay is dat geen verkeerd resultaat: het eerste punt was binnen.

Ondertussen bleef het bij Léon en Ralph spannend maar ze konden het helaas niet winnend afsluiten (21-17, 16-21 en 17-21). Het was mijn beurt om te strijden voor een punt. Ik moest tegen Gayle, dus ik wist dat de kans op een punt erg klein zou zijn. Mijn doel was dan ook om het haar zo moeilijk mogelijk te gaan maken. In twee sets bleek Gayle te sterk voor mij, maar ik ben zeker niet ontevreden (14-21, 10-21).

Raquel speelde tegelijkertijd haar single tegen Kirsten van der Valk. Hier heb ik alleen het einde van de tweede set van kunnen zien. Raquel heeft gevochten en goed gespeeld, maar voor nu was dit niet genoeg om van Kirsten te kunnen winnen (15-21, 17-21). Vervolgens was Hans aan de beurt, hij mocht het opnemen tegen Vincent de Vries. De eerste set had Hans een moeizaam begin maar wist het halverwege de wedstrijd recht te trekken. Toch liep Vincent uit en won de eerste set met 21-13. De tweede set ging een stuk beter, maar door het goede spel van Vincent en het wisselvallige spel van Hans eindigde de tweede set in 17-21. Léon daarentegen had een sterk begin en wist de eerste set met een groot verschil te winnen (21-11). De tweede set herpakte zijn tegenstander Edwin Ekiring zich en zorgde voor een spannende tweede set. Léon bleef rustig en heeft de wedstrijd, en daarmee het tweede punt, verdiend gewonnen!

De tussenstand was 2-4, de mixen zouden kunnen zorgen voor een gelijkspel. Hans en ik speelden tegen Esther Fleurbaay en Michael Fowke en wonnen de mix in drie sets (21-13, 14-21 en 21-13). Tegelijkertijd zorgden Jessica en Ralph voor het laatste winnende punt tegen Kirsten en Freek (21-16, 16-21 en 21-9)!

Een terecht gelijkspel, een mooie overwinning voor ons team!

Jasmijn Manenschijn

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich officieel gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

15 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!