clubzoeker

Jeugdig elan van Almere nekt Victoria

Jeugdig elan van Almere nekt Victoria

Dat Victoria de wedstrijd tegen de koploper van de eredivisie, BV Almere, niet zou winnen was vooraf wel al duidelijk. Maar dat de thuisclub slechts n enkele partij scoorde, viel wel een beetje tegen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

En die eer was weggelegd voor de Belg Birger Abts die de favoriete Stephan Branderhorst gedecideerd in de derde game met veel bravoure terugwees met 21-14. Abts geeft nooit een punt weg, heeft geweldige reflexen en heeft bovendien plezier aan het spelletje. Dat is te zien. Al die eigenschappen straalde het complete team van Almere uit maar bovendien heeft de club een super jonge selectie die ook nog eens uit tien spelers bestaat. Wat een luxe!

De frivoliteit spat er ook nog eens vanaf beginnend in de eerste partij, het vrouwendubbel. De routine van het thuisduo Jessie van Wijk en Meta Knuth tegen de onverzettelijkheid van Roermondse in Almere-dienst Cheryl Seinen en dreumes Yvonne Sie. Na aftastend begin scoorde Almere 21-14. Van Wijk/Knuth wilden niet wijken en wonnen de tweede game knap met 21-19. Het was alsof toen het licht uitging bij de thuisclub want met overmacht werd het 21-11 voor Almere.

Het Hoensbroeks mannendubbel had niets in te brengen waarna kopman Kwee op conditie met 21-9 verloor van weer zon jonkie, Justin Teeuwen. De winst van Birger Abts werd juichend begroet. Kopvrouw Mireille van Daal was na eerste verlies van 22-20 blijkbaar uitgeblust en daarna kansloos (21-13). Lieke Maes lonkte weer naar een zege na 24-22 winst in de tweede game echter daarna was haar tegenstander met 21-15 toch weer winnaar.

Jessie van Wijk met Robert Kwee hielden drie games stand maar moesten met 21-16 toch hun meerdere erkennen terwijl Meta Knuth en Ben Maes al heel vroeg in hun match capituleerden.

Roosterse ging op bezoek bij hoogvlieger DKC in Den Haag en verloor met 5-3. Met dank aan drievoudig Limburgs kampioen Frank Vermeesch en Grace Gabril die beide hun enkelspel wonnen. Het derde winstpunt kwam op naam van het mixed van Wendy Hoeve en Frank Vermeesch die het punt in de schoot geworpen kregen omdat Daisey Bommeleyn van DKC met een heel zware knieblessure het veld moest ruimen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!