SportSport

Roosterse mazzelt met drie punten

Roosterse mazzelt met drie punten

Dat zijn drie Limburgse titels van verleden week niet geheel op toeval berusten, toonde Gelderlander, in Roosterse dienst, Frank Vermeesch in het duel van Roosterse bij nummer vier van de eredivisie DKC in Den Haag.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Tegen favoriet voor de zege getipte Thomas Wijers knokte Vermeesch zich in de eerste game naar winst van 24-22 waarna hij het karwei vakkundig afmaakte met 21-14.

Voordien had kopman Marijn Put de handdoek al geworpen in zijn enkelspel. Na fraaie winst in zijn eerste game en verlies in de tweede, verstapte Put zich in de derde game. Na behandeling probeerde hij het nog wel maar stapte toch uit, wellicht omdat hij volgende week in de derby bij Victoria zéker van de partij wil zijn.

Wendy Hoeve speelde ook een fraaie match tegen Ginny Severien. Na winst in de eerste game van 24-22 ging de tweede verloren met 21-19. Dat kostte Hoeve de kop met 21-14 in de derde game. Nigeriaanse Grace Gabriël van Roosterse continueerde haar ongeslagen status dit seizoen door Eefje Besselink na een stroeve verloren start haar wil op te leggen met winst van 21-17 en 21-13. Daar was Roosterse al happy mee maar het kwam nog anders.

Wendy Hoeve en Frank Vermeesch leken op een kansloze nederlaag af te stevenen in hun mixed tegen Daisy Bommeleyn en Dennis van Daalen de Jel toen Bommeleyn plots weer de partij staakte omdat haar knie, die al vaker voor problemen zorgde, weer haperde en dus ging de winst naar Roosterse.

Victoria Hoensbroek verloor in eigen hal kansloos met 7-1 van koploper Almere.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Van nummer 25 op 27 september jl. naar nummer 37 vandaag:…

6 december 2022

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

In Haarlem versloeg thuisploeg Duinwijck mede-titelkandidaat Almere met 6-2 tijdens de tweede fase van de Nederlandse Badminton…

5 december 2022

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Zaterdag 3 december, de start van de tweede helft van de Nederlandse Badminton Eredivisie. De eerste helft van de competitie werd…

4 december 2022

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!