TFS Barendrecht pakt twee punten tegen Slotermeer

TFS Barendrecht pakt twee punten tegen Slotermeer

TFS Barendrecht wilde duidelijk beter voor de dag komen dan in de laatste thuiswedstrijd en dat hebben ze ook laten zien. De coach had dit keer Bart Strijbosch in de herendubbel opgesteld samen met Rick Janssen en Ruben Kweekel in de gemengddubbel opgesteld samen met Jeannette van der Werff.

Maak kennis met Nikki Korving!

Gewoon kijken of dit het team weer iets meer energie gaf en of deze koppels het ook goed zouden doen. En dat deden ze zeer zeker in deze wel erg groene en lichte hal van Slotermeer.

De herendubbel speelde goed en soms ook verrassend. Slotermeer had met Leon Nottelman en Ralph Starren duidelijk meer ervaring op de baan staan, maar toch werd het een leuke wedstrijd. Helaas wel verloren, maar in ieder geval positieve energie. De damesdubbel van Pascalle van Nielen en Jeannette van der Werff, die vorige week in een internationaal veteranentoernooi in Kent nog 2 titels wist binnen te slepen, verliep probleemloos en werd in 2 games gewonnen.

Beide enkelspelen van de dames waren interessant. Sandy Bommeleyn kon in beide games net niet doordrukken en verloor nipt. Een derde game had ze eigenlijk wel verdiend. Pascalle leek eenvoudig op winst af te stevenen, maar haar tegenstandster groeide duidelijk in de wedstrijd en won alsnog in drie games. Bij de heren speelde Ruben tegen de onberekenbare Hans van Os. Hans dolde Ruben in de eerste game, die echt moeite had met de lichtval in de sporthal. In de 2e game herstelde Ruben zich knap en won met 21-19. In de 3e game versnelde Hans weer en moest Ruben af en toe naar adem happen om het tempo bij te benen. Helaas lukte dat niet.

Bart speelde ook een goede partij tegen Leon. Leon speelde solide en gaf heel weinig weg. Bart maakte helaas nog iets teveel slordige foutjes, maar het spel vertoonde wel weer vooruitgang. Bij de gemengddubbels hadden Rick en Sandy het moeilijk om onder de druk uit te komen van Slotermeer. Helaas werd er in 2 games verloren, maar ook hier was het spelbeeld beduidend beter dan in de afgelopen weken.

In de andere gemengddubbel moesten Jeannette en Ruben voor het eerst samen aantreden in de eredivisie. De eerste game ging nog verloren, maar in de tweede game viel in de verlenging eindelijk het voordeel naar TFS Barendrecht. In de derde game ging het gelijk op tot 16-16. Daarna wist TFS Barendrecht de wedstrijd binnen de slepen en kon het tweede punt voor TFS Barendrecht met gejuich worden begroet.

Halverwege de competitie heeft TFS Barendrecht 10 punten binnen gehaald. Het doel was om in de dubbele cijfers te komen en dat is gehaald. Een verdubbeling van het aantal punten is nu het volgende doel, maar dat zal nog een hele klus worden.

Volgende week speelt TFS Barrendrecht op zaterdagavond thuis tegen koploper Almere. Aanvang 18.00 uur in sporthal Lagewei in Barendrecht. Zondag speelt TFS Barendrecht de uitwedstrijd tegen Roosterse.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!