TFS Barendrecht pakt twee punten tegen Slotermeer

TFS Barendrecht pakt twee punten tegen Slotermeer

TFS Barendrecht wilde duidelijk beter voor de dag komen dan in de laatste thuiswedstrijd en dat hebben ze ook laten zien. De coach had dit keer Bart Strijbosch in de herendubbel opgesteld samen met Rick Janssen en Ruben Kweekel in de gemengddubbel opgesteld samen met Jeannette van der Werff.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Gewoon kijken of dit het team weer iets meer energie gaf en of deze koppels het ook goed zouden doen. En dat deden ze zeer zeker in deze wel erg groene en lichte hal van Slotermeer.

De herendubbel speelde goed en soms ook verrassend. Slotermeer had met Leon Nottelman en Ralph Starren duidelijk meer ervaring op de baan staan, maar toch werd het een leuke wedstrijd. Helaas wel verloren, maar in ieder geval positieve energie. De damesdubbel van Pascalle van Nielen en Jeannette van der Werff, die vorige week in een internationaal veteranentoernooi in Kent nog 2 titels wist binnen te slepen, verliep probleemloos en werd in 2 games gewonnen.

Beide enkelspelen van de dames waren interessant. Sandy Bommeleyn kon in beide games net niet doordrukken en verloor nipt. Een derde game had ze eigenlijk wel verdiend. Pascalle leek eenvoudig op winst af te stevenen, maar haar tegenstandster groeide duidelijk in de wedstrijd en won alsnog in drie games. Bij de heren speelde Ruben tegen de onberekenbare Hans van Os. Hans dolde Ruben in de eerste game, die echt moeite had met de lichtval in de sporthal. In de 2e game herstelde Ruben zich knap en won met 21-19. In de 3e game versnelde Hans weer en moest Ruben af en toe naar adem happen om het tempo bij te benen. Helaas lukte dat niet.

Bart speelde ook een goede partij tegen Leon. Leon speelde solide en gaf heel weinig weg. Bart maakte helaas nog iets teveel slordige foutjes, maar het spel vertoonde wel weer vooruitgang. Bij de gemengddubbels hadden Rick en Sandy het moeilijk om onder de druk uit te komen van Slotermeer. Helaas werd er in 2 games verloren, maar ook hier was het spelbeeld beduidend beter dan in de afgelopen weken.

In de andere gemengddubbel moesten Jeannette en Ruben voor het eerst samen aantreden in de eredivisie. De eerste game ging nog verloren, maar in de tweede game viel in de verlenging eindelijk het voordeel naar TFS Barendrecht. In de derde game ging het gelijk op tot 16-16. Daarna wist TFS Barendrecht de wedstrijd binnen de slepen en kon het tweede punt voor TFS Barendrecht met gejuich worden begroet.

Halverwege de competitie heeft TFS Barendrecht 10 punten binnen gehaald. Het doel was om in de dubbele cijfers te komen en dat is gehaald. Een verdubbeling van het aantal punten is nu het volgende doel, maar dat zal nog een hele klus worden.

Volgende week speelt TFS Barrendrecht op zaterdagavond thuis tegen koploper Almere. Aanvang 18.00 uur in sporthal Lagewei in Barendrecht. Zondag speelt TFS Barendrecht de uitwedstrijd tegen Roosterse.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Wie volgt DKC uit Den Haag op als winnaar van de nationale badmintonbeker? DKC was drie jaar geleden de laatste winnaar. Het…

21 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!