SportSport

Mooi debuut Debora Jille in Carlton Eredivisie

Mooi debuut Debora Jille in Carlton Eredivisie

Amersfoort heeft zaterdagavond in Amstelveen een eenvoudige overwinning behaald op Van Zijderveld. Coach Residay ging in deze wedstrijd voor het maximale resultaat. Dit om de aansluiting met de top in de eredivisie te behouden.

Ken je The Flying Shuttle '57 al?

Om zo weinig mogelijk risico te nemen werden de sterkste partijen opgesteld, Michael Fowke en Kirsten van der Valk bleven deze avond buiten de ploeg.

De 14-jarige door Amersfoort in de Badminton Academie opgeleide Debora Jille nam de plaats in van Kirsten van der Valk, zij kweet zich met verve van haar taak en klopte in twee games Ellen Kooijman.

Maartje Verheul weer hersteld van haar dijbeen blessure, speelde een safe wedstrijd met winst in de vrouwendubbel met Gayle Mahulette en in de mix met Freek Golinski.

Met Ruben Jille eindelijk weer in de gelederen had coach Residay meer keus, hij koos voor de mannendubbel van Freek Golinski met Ruben Jille, het was even wennen maar het resultaat was ok. In de singles kende zowel Edwin Ekiring als Vincent de Vries geen enkel probleem, ook Gayle Mahulette speelde goed en zette Alida Chen in twee games aan de kant.

Het verliespunt deze avond kwam op naam van broer en zus Ruben en Debora Jille. Ruben kon Debora niet de door de coach verwachte steun geven in deze mix, op cruciale momenten werden er verkeerde keuzes gemaakt, maar weer een prima leermoment voor deze zeer jonge spelers.

De play-off teams lijken zich af te tekenen. De voorsprong van Amersfoort op nummer vijf Duinwijck is opgelopen tot 15 punten op de helft van de competitie.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Uitvoering en FAQ kortingsbedrag teambijdrage 2021-2022

Uitvoering en FAQ kortingsbedrag teambijdrage 2021-2022

Afgelopen zaterdag 27 februari ging de Bondsvergadering akkoord met het voorstel van het bondsbestuur over het kortingsbedrag op…

5 maart 2021

Corona update week 9: kortingsregeling teambijdrage 2021-2021

Corona update week 9: kortingsregeling teambijdrage 2021-2021

Aankomende maandagavond 8 maart geeft het demissionaire kabinet weer een persconferentie over de coronamaatregelen. We hopen…

5 maart 2021

Cheryl Seinen en Selena Piek door naar kwartfinale op Swiss Open

Cheryl Seinen en Selena Piek door naar kwartfinale op Swiss Open

Selena Piek en Cheryl Seinen hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van de Yonex Swiss Open. Het Nederlandse duo (WR-26) was…

5 maart 2021

Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Mark Caljouw en het vrouwendubbel Selena Piek/Cheryl Seinen hebben de tweede ronde bereikt op de Yonex Swiss Open in Basel. Voor…

3 maart 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!