SportSport

Mooi debuut Debora Jille in Carlton Eredivisie

Mooi debuut Debora Jille in Carlton Eredivisie

Amersfoort heeft zaterdagavond in Amstelveen een eenvoudige overwinning behaald op Van Zijderveld. Coach Residay ging in deze wedstrijd voor het maximale resultaat. Dit om de aansluiting met de top in de eredivisie te behouden.

Maak kennis met Andy Buijk!

Om zo weinig mogelijk risico te nemen werden de sterkste partijen opgesteld, Michael Fowke en Kirsten van der Valk bleven deze avond buiten de ploeg.

De 14-jarige door Amersfoort in de Badminton Academie opgeleide Debora Jille nam de plaats in van Kirsten van der Valk, zij kweet zich met verve van haar taak en klopte in twee games Ellen Kooijman.

Maartje Verheul weer hersteld van haar dijbeen blessure, speelde een safe wedstrijd met winst in de vrouwendubbel met Gayle Mahulette en in de mix met Freek Golinski.

Met Ruben Jille eindelijk weer in de gelederen had coach Residay meer keus, hij koos voor de mannendubbel van Freek Golinski met Ruben Jille, het was even wennen maar het resultaat was ok. In de singles kende zowel Edwin Ekiring als Vincent de Vries geen enkel probleem, ook Gayle Mahulette speelde goed en zette Alida Chen in twee games aan de kant.

Het verliespunt deze avond kwam op naam van broer en zus Ruben en Debora Jille. Ruben kon Debora niet de door de coach verwachte steun geven in deze mix, op cruciale momenten werden er verkeerde keuzes gemaakt, maar weer een prima leermoment voor deze zeer jonge spelers.

De play-off teams lijken zich af te tekenen. De voorsprong van Amersfoort op nummer vijf Duinwijck is opgelopen tot 15 punten op de helft van de competitie.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Afgelopen zaterdag 18 november 2023 vond in Nijkerk de najaarse Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en…

20 november 2023

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Na een jarenlange daling van het aantal deelnemende verenigingen, teams en individuele jeugdleden is er afgelopen jaar een…

20 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!