clubzoeker

Voor de vierde maal op rij een 7-1 overwinning

Voor de vierde maal op rij een 7-1 overwinning

Almere heeft zondagmiddag 24 november 2013 voor de vierde maal op rij een 7-1 overwinning behaald en dit keer was Slotermeer het slachtoffer van de aspiraties van de Almeerders.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Alleen Justin Teeuwen kon zijn single niet winnen van Leon Nottelman. De Nottel won verdiend in twee games.

Ook in deze wedstrijd koos trainer-coach Erik Staats voor Dave Khodabux en Justin Teeuwen voor het mannendubbel. De tegenstanders waren Leon Nottelman en Ralph Starren en het Slotermeerduo gaf zonder meer goed partij, maar zij waren niet opgewassen tegen De Buks en Teeuwen. Het werd in een heerlijke partij met een hoge technische vaardigheid die als het een turnwedstrijd was geweest ongetwijfeld tot de hoogste score zou hebben geleid. Het werd 21-15 en 21-19 voor Almere.

Cheryl Seinen en Yvonne Sie troffen aan de andere kant van het net Jessica Ottenhof en Raquel Humphris. De eerste game ging gelijk op en het leek er echt op dat aan het slot van deze game de Slotermeerse dames de winst zouden pakken. Toch kwamen de essen nog langszij om ook nog te winnen met 24-22. De tweede game was een formaliteit en dat was op zich jammer voor het vele publiek (21-14).

Manon Sibbald had er ongetwijfeld behoefte aan om zich te revancheren voor haar spel van de zaterdagavond en dat deed ze ook. In haar single won zij goed spelend met 21-11 en 21-12 van Jasmijn Manenschijn.

Stephan Branderhorst moest in zijn mannensingle tegen Hans van Os toch op zijn tellen passen, want hoe gek het ook klinkt Van Os is niet voor de poes. Maar de badmintontechneut Branderhorst won verdiend met de cijfers 21-15 en 21-18.

Tamara van der Hoeven had als opponent Raquel Humphris en Van der Hoeven keek al snel tegen een forse achterstand aan in de eerste game. Dat werd een inhaalrace alsof zij reed op een grandprixcircuit, maar het lukte haar wel en uiteindelijk sloot ze de game af met een winst van 21-16. Ook de tweede game was voor het uitstekend presterende talent met de cijfers 21-15.

En toen ging een ieder eens zitten voor de mannensingle van Justin Teeuwen tegen Leon Nottelman. De Nottel was niet naar Almere gekomen om als slachtvee te dienen en Nottelman had zo iets van 'voor de leeuwen met Teeuwen in de Almeerse arena'. Het was een heerlijke partij die alles had. Nottelman speelde een puike wedstrijd en dat deed Teeuwen ook, maar met16-21 was de winst in de eerste game voor Nottelman. In de tweede game leek Teeuwen er met de winst van door te gaan, maar twee hoogst ongelukkig vallende shuttles deden Teeuwen de das om en het werd een verdiende overwinning voor Nottelman die ook volop applaus kreeg van het talrijke Almeerse publiek.

Het bracht de tussenstand in de wedstrijd op 5-1 in het voordeel van Almere met de twee mixen nog voor de boeg.

Dave Khodabux en Cheryl Seinen ontdeden zich in twee games van hun tegenstanders Ralph Starren en Jessica Ottenhof, de ras-Slotermeerse. Dat ging in de eerste game niet zonder meer, maar het lukte wel met 21-16. Ook de tweede game was voor de soms onnavolgbare De Buks met Seinen (21-11).

De tweede mix van Saber Afif met Yvonne Sie tegen Hans van Os en Jasmijn Manenschijn gaf een tegengesteld beeld te zien aan de eerste mix. Nu was de eerste game heel eenvoudig voor Afif en Sie met de alleszeggende cijfers 21-10. Maar in de tweede game drukte Manenschijn en Van Os nog eens stevig op het gaspedaal, want zij namen de leiding en gaven die de hele game niet af, tot aan de laatste punten. Toen kwamen Afif en Sie alsnog langszij en wonnen zelfs met 22-20.

En zo werd de wedstrijd afgesloten met een 7-1 overwinning voor Almere, dat nog steeds aan de leiding gaat in de Carlton Eredivisie. Het was overigens een heerlijk middagje badminton, prachtige partijen en uitermate gezellig achteraf in de kantine.

Het arbitrale trio, met referee Remco Oskam, scheidsen Erik Ligtvoet en Paul van den Heuvel, deed het uitstekend.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

In het mannenenkel speelden Mark Caljouw en Joran Kweekel sterke partijen, maar een plek in de kwartfinale zat er helaas niet in.…

11 april 2024

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs deze zomer.

11 april 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Op het EK Badminton 2024 in Saarbrücken (Duitsland) hebben Selena Piek en Robin Tabeling de kwartfinale van het…

10 april 2024

Mixduo Ties van der Lecq en Alyssa Tirtosentono naar tweede ronde EK Badminton 2024

Mixduo Ties van der Lecq en Alyssa Tirtosentono naar tweede ronde EK Badminton 2024

Op het EK Badminton 2024 in Saarbrücken (Duitsland) hebben Ties van der Lecq en Alyssa Tirtosentono de tweede ronde bereikt.

9 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!