Victorianen veroveren elf punten in dubbelweekend

Victorianen veroveren elf punten in dubbelweekend
StudentenlevenStudentenleven

Afgelopen weekend stond voor team 1 een dubbelweekend op het programma. Zaterdagavond in Sporthal In de Biessen de derby tegen Roosterse en op zondag zou het team afreizen naar Haarlem om de strijd aan te gaan met Duinwijck.

› support ons met een Tikkie!

Doel was om de 6e plek op de ranglijst te behouden.

Zaterdagavond werd er tegen Roosterse in de normale opstelling gestart. Ben en Birger speelden een erg goede wedstrijd en wonnen deze gemakkelijk in twee sets van het Belgische duo Floris Oleffe en Marijn Put.

Meta en Jessie speelden tegen Linda Hoedemakers en Roxanne Molenmaker. In beide sets ging het tot de 11 gelijk op. Daarna namen Meta en Jessie een grotere voorsprong en kwamen niet meer in gevaar en wonnen in 2 sets.

Waar in de eerste wedstrijd van het seizoen 3 van de 4 singles werden verloren, was het zaterdag een ander geval.

Robert speelde een ouderwets goede wedstrijd en liet tegenstander Marijn Put geen kans. Ook Birger speelde een goede wedstrijd en won in 2 sets van Frank Vermeesch. Lieke won, na een kansloos verloren 1e set, knap de 2e set van Grace Gabriel. De 3e set won ze daarna overtuigend, waardoor de score op 5-0 kwam.

Mireille speelde een erg goede single tegen Wendy Hoeve, van wie ze twee weken eerder nog kansloos verloren had in de finale van de Limburgse Kampioenschappen. Wendy had een iets mindere dag en Mireille maakte daar goed gebruik van en won overtuigend in twee sets.

Ben en Meta speelden daarna een goede gemengddubbel en wonnen in twee sets van Floris Oleffe en Roxanne Molenmaker. Robert en Jessie speelden een goede eerste set tegen Frank Vermeesch en Linda Hoedemakers, maar verloren deze nipt. De tweede set was het Roosterse koppel oppermachtig en brachten daarmee de eindstand op 7-1 in het voordeel van Victoria.

Een mooie overwinning voor de Victorianen!

Zonddag: Duinwijck - Victoria

Zondags reisde het team af naar Duinwijck in Haarlem en werd er in dezelfde opstelling als zaterdag gespeeld. Ben en Birger speelden weer een goede dubbel en wonnen duidelijk in twee sets van Jelle Kelderhuis en Bart Gerrits.

Meta en Jessie speelden twee sets met vele lange rally's tegen Akvile Stapusaityte en Dorien Lups. Het Duinwijck koppel bleek iets vaster en maakten minder fouten, waardoor de Duinwijckers op gelijke hoogte kwamen.

Robert speelde de eerste herensingle tegen Jerry Natenstedt. Robert kreeg niet genoeg grip op de speelstijl van Jerry en verloor beide sets nipt.

Mireille nam het op tegen Akvile, maar was niet opgewassen tegen de Litouwse en verloor in 2 sets. Birger speelde tegen invaller Bart Gerrits. Na een gewonnen 1e set, maakte Bart het hem nog knap lastig, maar Birger wist een 3e set te voorkomen door met 21-19 de tweede set binnen te halen.

Lieke speelde een solide partij tegen Imke van der Aar en won duidelijk in twee sets.

Ben en Meta speelden een ouderwets goede gemengddubbel, maar hadden hun handen vol aan Jerry Natenstedt en Dorien Lups. In twee krappe games werd het 4e punt binnengehaald, waardoor een voorlopige 5e plek op de ranglijst werd veiliggesteld.

Robert en Jessie speelden een goede eerste set tegen Jelle Kelderhuis en Imke van der Aar, waarna ze de 2e set kansloos verloren van het steeds beter spelende Duinwijck duo. Ook in set 3 kwamen de Victorianen op grote achterstand, maar wisten deze terug te brengen tot 1 punt. Daarna volgden een aantal fouten, waardoor de winst toch naar het Duinwijck duo ging.

Al met al een prima dubbelweekend voor BC Victoria met 11 punten. Volgend weekend staat de thuiswedstrijd tegen Amersfoort op de planning, om 19.00 uur in Sporthal In de Biessen te Hoensbroek!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton World Federation bevriest wereldranglijsten

Badminton World Federation bevriest wereldranglijsten

De badmintonwereldbond heeft vandaag aangekondigd dat ze de wereldranglijsten en jeugdwereldranglijsten zal bevriezen tot nader…

31 maart 2020

IOC-lid Dick Pound: Olympische Spelen worden uitgesteld

IOC-lid Dick Pound: Olympische Spelen worden uitgesteld

De Olympische Spelen worden uitgesteld vanwege het coronavirus. Dat heeft het Canadese IOC-lid Dick Pound tegenover de…

23 maart 2020

Drie instromers Nationale S-1 selectie voor het seizoen 2020-2021

Drie instromers Nationale S-1 selectie voor het seizoen 2020-2021

Kirsten de Wit, Iris van Leijsen en Dyon van Wijlick zijn uitgenodigd om bij de Nationale S-1 selectie op Papendal te komen…

18 maart 2020

Olympisch Trainingscentrum Papendal gesloten voor topbadmintonners en andere sporters

Olympisch Trainingscentrum Papendal gesloten voor topbadmintonners en andere sporters

NOC*NSF adviseerde vanmiddag alle trainingscentra voor topsporters voorlopig te sluiten. Het trainingscentrum in Papendal gaat…

15 maart 2020

Coronavirus: Dutch International 2020 postponed

Coronavirus: Dutch International 2020 postponed

The escalations around Covid-19 have followed one another at a rapid pace globally, certainly since our last report.

13 maart 2020

Nieuwe maatregelen Badminton Nederland tegen verspreiding coronavirus in Nederland

Nieuwe maatregelen Badminton Nederland tegen verspreiding coronavirus in Nederland

Vanmiddag heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen en NOC*NSF heeft geadviseerd om alle sportevenementen…

12 maart 2020

Sociale onthouding: Brabantse Jeugdkampioenschappen Badminton 2020 afgelast

Sociale onthouding: Brabantse Jeugdkampioenschappen Badminton 2020 afgelast

In verband met de uitbraak van het Coronavirus worden wereldwijd preventieve maatregelen genomen om verdere verspreiding van het…

12 maart 2020

Selena Piek en Robin Tabeling naar kwartfinales All England 2020 na spannende wedstrijd tegen nummer 1 van de wereld

Selena Piek en Robin Tabeling naar kwartfinales All England 2020 na spannende wedstrijd tegen nummer 1 van de wereld

Selena Piek en Robin Tabeling boekten een geweldige overwinning door de nummer één van de wereld te verslaan. In de…

12 maart 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!