SportSport

DKC pakt een puntje minder dan Limburgers uit Hoensbroek

DKC pakt een puntje minder dan Limburgers uit Hoensbroek

Op zaterdag waren de Hagenaars in eigen huis met 6-2 te sterk voor het Haarlemse Duinwijck. Een dag later stond er een 4-4 gelijkspel op het scorebord, na het duel met regerend landskampioen BC Amersfoort.

Ken je GSBC AMOR al?

De hoofdcoach van DKC, Leonard van Velzen, kon voor beide confrontaties geen beroep doen op Daisy Bommeleyn. Zij is de rest van het seizoen uitgeschakeld met een knieblessure. Ook Eefje Besselink was niet volledig fit en kwam alleen in actie tegen Amersfoort. Daarentegen was Mark Caljouw, na bijna een maand afwezigheid, tegen Duinwijck en Amersfoort wel weer van de partij.

DKC - Duinwijck

Tegen de Haarlemmers schoot DKC uitstekend uit de startblokken. Zowel het herendubbel (Michiel Kruijt en Caljouw) en het damesdubbel (Ginny Severien en invalster Veerle Wijers) boekte een vrij eenvoudige overwinning in twee games. Daarna liet Caljouw ook geen spaan heel van Jerry Natenstedt in zijn single.

Van Velzen besloot zijn sterkste dames in de dubbelspelen op te stellen. Vandaar dat in de vrouwensingles twee invalsters te bewonderen waren: Nikki van de Ven en Merel van der Kooij. Zij weerden zich kranig tegen respectievelijk Dorien Lups en Akvile Stapusaityte, maar moesten wel het onderspit delven. Na die wedstrijden was het echter weer DKC dat de klok sloeg. Thomas Wijers, die Dennis van Daalen de Jel verving, boekte een mooie overwinning met 21-16 en 21-15 op Bart Gerrits. Ook de gemengd dubbels gingen naar de thuisploeg. Kruijt en Veerle Wijers waren met 21-16 en 21-17 te sterk voor Natenstedt en Lups. Ook Van Daalen de Jel (die zijn enige partij speelde) en Severien wonnen in twee games. De DKC'ers zetten Jelle Kelderhuis en Imke van der Aar met 21-17 en 21-13 opzij. Het betekende de 6-2 einduitslag.

Amersfoort - DKC

DKC ging een dag later met het nodige vertrouwen richting Amersfoort. Want ondanks het ontbreken van belangrijke spelers kon de ploeg zes punten behalen tegen de recordkampioen. Het duel in de Keistad was een herhaling van de finale van de play-offs en die van de eindstrijd voor de beker. Beide keren ging Amersfoort met de winst aan de haal. Eerder dit seizoen was de ploeg van coach Joeli Residay met 5-3 ook de meerdere over DKC in Den Haag.

Het werd een spannende wedstrijd. Vier van de acht partijen werden over drie games beslist. Twee daarvan waren het heren- en vrouwendubbel. Dit keer stond Kruijt met Thomas Wijers op de baan. Ze wonnen de eerste game nipt met 21-19 van Freek Golinski en Ruben Jille. De Amersfoort-spelers trokken met diezelfde cijfers game twee naar zich toe. In de derde game was het verzet van Golinski en Jille gebroken: 21-11 voor DKC. Veerle Wijers en Severien konden tegen Amersfoort niet tot winst komen. Gayle Mahulette en Maartje Verheul pakten dat duel in drie games.

Tegen Amersfoort kwam Van Daalen de Jel wel weer uit in de single. De Oegandees Edwin Ekiring werd met 21-15 en 21-11 aan de kant gezet. Caljouw nam in zijn partij revanche op Vincent de Vries, die hem in de finale van de play-offs nog de baas was. Game één ging nog wel naar de Amersfoorter, maar daarna liet het Rijswijkse toptalent zijn klasse zien: 21-10 en 21-14.

Severien en Van de Ven namen de damessingles voor hun rekening. Zij gingen tegen respectievelijk Mahulette en Romy de Laak in twee games ten onder. Veerle Wijers en Kruijt waren, net als tegen Duinwijck, wel succesvol. Met twee keer 21-18 werden Golinski en Verheul op een nederlaag getrakteerd. Zo stond DKC met 4-3 voor en leek er een verrassing in de lucht te hangen. Het gelegenheidskoppel Caljouw/Besselink kon het echter niet bolwerken tegen Jille en De Laak: 21-17, 19-21 en 21-18. Zo werd het 4-4: het eerste gelijkspel van DKC dit seizoen.

Ondanks de tien behaalde punten staat DKC nog altijd vierde in de Eredivisie. De Haagse ploeg heeft uit elf duels 56 punten behaald. Het gat naar koploper BV Almere is na het dubbelweekend gegroeid tot elf punten. DKC heeft echter wel een belangrijke stap gezet richting de play-offs. Alleen de nummers één tot en met vier van de eindrangschikking plaatsen zich daarvoor. Nummer vijf, BC Victoria, volgt op maar liefst twaalf punten. Volgende week zondag ontvangt DKC in eigen huis de nummer negen van de ranglijst: Van Zijderveld. Dat duel wordt gespeeld in sporthal ’t Zandje en begint om 14.00 uur.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Uitvoering en FAQ kortingsbedrag teambijdrage 2021-2022

Uitvoering en FAQ kortingsbedrag teambijdrage 2021-2022

Afgelopen zaterdag 27 februari ging de Bondsvergadering akkoord met het voorstel van het bondsbestuur over het kortingsbedrag op…

5 maart 2021

Corona update week 9: kortingsregeling teambijdrage 2021-2021

Corona update week 9: kortingsregeling teambijdrage 2021-2021

Aankomende maandagavond 8 maart geeft het demissionaire kabinet weer een persconferentie over de coronamaatregelen. We hopen…

5 maart 2021

Cheryl Seinen en Selena Piek door naar kwartfinale op Swiss Open

Cheryl Seinen en Selena Piek door naar kwartfinale op Swiss Open

Selena Piek en Cheryl Seinen hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van de Yonex Swiss Open. Het Nederlandse duo (WR-26) was…

5 maart 2021

Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Mark Caljouw en het vrouwendubbel Selena Piek/Cheryl Seinen hebben de tweede ronde bereikt op de Yonex Swiss Open in Basel. Voor…

3 maart 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport Ă©n de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!