SportSport

Almere steelt zeven punten in Haarlem

Almere steelt zeven punten in Haarlem

Akvile Stapusaityte tijdens de Carlton Eredivisie Kick Off in Den Bosch.

Almere heeft zaterdagavond 14 december 2013 de uitwedstrijd tegen het Haarlemse Duinwijck met 1-7 gewonnen en dat mag zonder meer een prestatie worden genoemd! Het was bepaald geen walk over voor de Almeerders en in sommige partijen moesten de spelers tot het gaatje gaan, maar dat gingen ze dan ook.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Mooi was de winst van Saber Afif in zijn mannensingle op Likka Heino en dat gold eveneens voor Fontaine Chapman op Akvile Stapusaityte, beiden in twee games. Alleen Stephan Branderhorst verloor zijn single nipt.

Dave Khodabux en Justin Teeuwen speelden de mannendubbel tegen Jerry Natenstedt en Jelle Kelderhuis en de Almeerders wonnen de eerste game met 14-21. In de tweede game leek de winst voor het grijpen met een 15-20 voorsprong, maar toch werd het nog 20-20. Uiteindelijk pakten Khodabux en Teeuwen toch de winst met 20-22.

Yvonne Sie en Cheryl Seinen namen het op tegen Imke van der Aar en Dorien Lups. De twee kleine dames deden wat er van ze verwacht werd en zij wonnen de vrouwendubbel met 18-21 en 17-21. De stand doet vermoeden dat het een spannende partij was, maar de winst was voor Almeerse dames nimmer echt in gevaar.

Saber Afif speelde de eerste mannensingel tegen de Fin Likka Heino. In de thuiswedstrijd verloor Afif nog zijn single door een uiterst vreemde actie van de scheidsrechter, maar zo ver liet Afif het nu niet komen. De eerste game was spannend, maar won Afif met 19-21, zeer verdiend overigens. In de tweede game kwam de man uit het land met de vele meren er niet meer aan te pas tegen een bijna foutloos spelende Afif en de laatste stak de winst in de zak met 11-21.

Fontaine Chapman had tegen Akvile Stapusaityte ook nog wat recht te zetten, want de Engelse in Almeerse dienst had van Stapusaityte immers in de thuiswedstrijd verloren. Nu was het andere koek. Chapman verraste haar opponent in de eerste game met gedurfd en aanvallend spel en won de eerste game 15-21. In de tweede game nam Stapusaityte de leiding, maar plotseling draaide Chapman de partij om. Fontaine was als een trein en ze denderde over de Litouwse dame heen en won ook de tweede game met de cijfers 18-21 en dat betekende een comfortabele voorsprong van 0-4 voor de Almeerse equipe.

Stephan Branderhorst leek in zijn single op weg om Jerry Natenstedt in de eerste game te overvleugelen, zo goed speelde Branderhorst. Hij nam een voorsprong en stond op een gegeven moment met 10-16 voor. Maar van Natenstedt win je niet zo maar en dat bleek. De Haarlemmer kwam terug en won alsnog de eerste game met 22-20. In de tweede game liep Branderhorst achter de feiten aan of beter gezegd stuk op de lange armen van Natenstedt. Toch kwam Branderhorst nog terug, maar de winst was toch voor Natenstedt met 21-18.

Manon Sibbald speelde in haar single tegen Dorien Lups en zij won de eerste game knap met 15-21. In de tweede game sloeg op de één of andere manier de twijfel toe bij Sibbald en kon Lups deze game winnen. In de derde game leek Sibbald 'eenvoudig' te gaan winnen, maar de Haarlemse maakte het de Flevolandse nog behoorlijk lastig. Echter niet lastig genoeg en het werd 17-21 voor Sibbald. Met de stand 1-5 kon er aan de mixen worden begonnen.

Dave Khodabux en Cheryl Seinen speelden tegen een toch min of meer verrassend 'Haarlems koppel', te weten Likka Heino met Akvile Stapusaityte. Nog niet zo'n gekke keus van coach Rob Ridder, want de eerste game werd maar ternauwernood gewonnen door Khodabux en Seinen (24-26). In de tweede game verspeelden Khodabux en Seinen de overwinning door alsnog een 16-19 voorsprong uit handen te geven met 21-19. Het werd dus een derde game en in die derde game werd duidelijk wie de bovenliggende partij was en dat bleken toch De Buks met Seinen. Met 14-21 speelden ze het Duinwijckduo stuk.

Yvonne Sie en Saber Afif speelden de laatste partij en mix tegen Jelle Kelderhuis en Imke van der Aar. De eerste game was met 16-21 voor Afif en Sie, maar de tweede game moest het Almereduo met 21-19 laten aan Kelderhuis en Van der Aar. In de derde game bleken Afif en Sie de besten en zij wonnen met 16-21 en daarmede werd de eindstand bepaald op 1-7 voor Almere. Een historische overwinning voor Almere, want nog nimmer wonnen de Almeerders met dergelijke cijfers van het gerenommeerde Duinwijck.

Aangezien VELO met 5-3 won van DKC is de koploper Almere twee punten uitgelopen op de naaste belager VELO.

Zondagmiddag 15 december 2013 om 13.00 uur speelt Almere opnieuw en wel thuis tegen de huidige landskampioen BC Amersfoort. Komt dat zien, komt dat zien, de toegang is gratis!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Afgelopen zaterdag 18 november 2023 vond in Nijkerk de najaarse Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en…

20 november 2023

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Na een jarenlange daling van het aantal deelnemende verenigingen, teams en individuele jeugdleden is er afgelopen jaar een…

20 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!