SportSport

VELO gemotiveerd voor laatste dubbelweekend

VELO gemotiveerd voor laatste dubbelweekend

Voor VELO wacht komend weekend het laatste dubbelweekend van de Carlton Eredivisie dit seizoen. Op zaterdag ontvangt de ploeg van coach Ciraar Slaats in de enige echte derby BC DKC in de eigen VELO-hal.

Maak kennis met Sophie van den Broek!

De dag erna speelt het team uit Wateringen in het verre Hoensbroek tegen BC Victoria.

2 weken geleden speelde VELO in Amsterdam tegen BV Slotermeer. Dit werd een 6-2 overwinning voor het team uit het Westland. Een goed resultaat omdat Dicky Palyama en Rikkert Suijkerland afwezig waren. Door deze overwinning staat de 9-voudig landskampioen op een tweede plek met 71 punten. De achterstand op koploper BV Almere bedraagt 4 punten.

Aankomende zaterdag heeft het team weer een pittige wedstrijd op het programma. En niet zomaar een wedstrijd. BC DKC uit de Den Haag komt namelijk op bezoek in de eigen VELO-hal. Een heuse derby, die altijd gepaard gaat met de nodige emoties en strijd. De eerste wedstrijd tussen deze bevriende verengingen werd een knappe 3-5 overwinning in 't Zandje.

Toch is het team van VELO op zoek naar revanche. Vorige seizoen won DKC met oud VELO-spelers Dennis van Daalen de Jel en Ginny Severien met 2-6 in de VELO-hal. Dit staan de Wateringers zeker niet nog een keer toe. Het team is tot op het bot gemotiveerd om recht te zetten.

BC DKC staat vierde op acht punten achterstand op VELO. Van Zijderveld bezet op dit moment de 9de plek op tien punten met 18 punten.

Zondag speelt VELO de verre uitwedstrijd tegen BC Victoria. Het team maakt de 3 uur lange autorit naar Hoensbroek met de gedachte dat de eerste wedstrijd tegen de Limburgers in een 6-2 overwinning was geëindigd.

BC Victoria staat op de knappe zesde plek met 46 punten uit 12 wedstrijden.

De wedstrijd VELO - DKC wordt gespeeld op zaterdag 14 december in de eigen VELO-hal. Adres: Noorweg 26, 2291 EE Wateringen. De wedstrijd start om 19:00.

Victoria - VELO wordt gespeeld op zondag 15 december in Sporthal in de Biessen. Adres: Gravin van Schönbornlaan 3, 6433 AZ Hoensbroek. De wedstrijd start om 14:00.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!