Wake up call voor Almere

Wake up call voor Almere

De 150 toeschouwers die zondagmiddag 15 december 2013 op de topper Almere tegen Amersfoort waren afgekomen gingen er eens lekker voor zitten, maar werden geconfronteerd met twee partijen die moesten worden opgegeven als gevolg van blessures.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Vervolgens konden er ook twee mixen niet worden gespeeld en dat was jammer voor de toeschouwers.

In het vrouwendubbel speelden Cheryl Seinen met Yvonne Sie tegen Gayle Mahulette met Maartje Verheul. Bij de stand 10-8 in het voordeel van de twee kleine dames raakte Verheul dusdanig geblesseerd dat zij beslist niet verder kon spelen. Dat betekende dat de partij als gewonnen door S&S werd beschouwd.

In de mannendubbel speelden Dave Khodabux en Justin Teeuwen tegen Vincent de Vries en Ruben Jille. In de uitwedstrijd wonnen Khodabux en Teeuwen nipt in drie games. Ook nu werden het drie spannende games, maar wel met de winst voor de keistedelingen (19-21, 21-12 en 18-21).

Justin Teeuwen vocht in zijn single tegen Edwin Ekiring een titanenstrijd uit. De eerste game was voor Teeuwen met 21-14 en aanvankelijk leek ook de tweede game naar Teeuwen te gaan. Een ruime voorsprong smolt als sneeuw voor de zon weg tegen de Oegandees en Ekiring pakte de tweede game. De derde game gaf alles wat badminton nu zo leuk maakt. Veel verbaal geweld van de heren, mooie rally's en keiharde smashes met als uiteindelijke winnaar Edwin Ekiring met 18-21.

Fontaine Chapman speelde haar single tegen Natalia Perminova en stond met 12-18 achter in de eerste game. Perminova blesseerde zich vervolgens aan haar enkel en kon ook niet verder en daardoor was de winst voor Chapman.

Manon Sibbald deed haar uiterste best tegen Gayle Mahulette, maar verloor de eerste game met 11-21. In de tweede game revancheerde Sibbald zich door een ruime voorsprong te nemen. Die wist zij op onverklaarbare wijze niet vast te houden en zo won Mahulette ook de tweede game met 18-21.

De mannensingle van Stephan Branderhorst tegen Vincent de Vries zorgde voor het nodige vuurwerk. Branderhorst wilde zijn nederlaag van zaterdagavond tegen Duinwijcker Natenstedt recht zetten en ging zeer voortvarend van start en won de eerste game dan ook met 21-11. In de tweede game nam Branderhorst opnieuw de leiding, maar De Vries vocht zich punt voor punt terug en dat resulteerde in 19-21 winst. In de derde game gingen de spelers ook weer gelijk op. Dan stond Branderhorst weer n of twee punten voor en dan weer De Vries. Aan het slot van de derde game leek De Vries de winst te pakken met een 17-19 voorsprong, maar nu vocht Branderhorst zich terug en won onder het oog van de vele supporters met 21-19.

De beide mixen werden door de blessures van de twee Amersfoortse dames niet gespeeld, want Amersfoort had geen reservespelers voor handen. Dat resulteerde in de eindstand van 5-3 voor Almere.

De mannendubbel en de twee mannensingles maakten voor de badmintonliefhebbers heel veel goed op deze middag, maar een katerig gevoel overheerst. En voor de spelers van Almere kan deze wedstrijd als een wake up call worden beschouwd. Almere staat nog altijd met vier punten voorsprong op de eerste plaats in de Carlton-eredivisie, maar staat wellicht ook weer met beide benen op de grond. Zo keken trainer-coach Erik Staats en zijn secondant Emmy Vlaar ook tegen deze wedstrijd aan.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!