DKC verliest en speelt gelijk

DKC verliest en speelt gelijk

DKC is dit weekend niet tot winst gekomen in de Carlton Eredivisie. De vice-landskampioen ging zaterdag met 5-3 onderuit in de derby tegen VELO in Wateringen.

SportSport

Ken je BV Van Zijderveld al?

Op zondag leek DKC op voorhand wel de zege te kunnen pakken tegen BV Slotermeer. Maar net als vorig seizoen (5-3 verlies) lukte dat niet. Het werd 4-4 in Amsterdam.<-p>

VELO - DKC

DKC-coach Leonard van Velzen besloot om tegen VELO zijn kopman (Dennis van Daalen de Jel) en kopvrouw (Ginny Severien) slechts één partij te laten spelen. Dat het daardoor een lastige avond zou worden in een volgepakte VELO/hal was geen verrassing. Toch begon DKC uitstekend aan de wedstrijd. Severien won aan de hand van Eefje Besselink het vrouwendubbel in twee games van Wendy Slaats en Myke Halkema. Op de andere baan trok VELO de stand gelijk door een overwinning van Jim Mibbelburg en Russel Muns op Michiel Kruijt en Thomas Wijers.<-p>

In de enkelspelen was alleen Mark Caljouw succesvol namens DKC. Het 18-jarige toptalent had geen kind aan Muns en won gemakkelijk in twee games. Afgelopen seizoen wist Van Daalen de Jel nog te stunten door negenvoudig Nederlands kampioen Dicky Palyama te verslaan. Dat zat er zaterdag, ondanks een aantal punten voorsprong voor de DKCer in de eerste game, niet in. Veerle Wijers speelde haar eerste single van het seizoen en mocht het gelijk tegen VELOs kersverse aankoop Ya-Lan Chang opnemen. Ondanks dat de vaste invalster van DKC niet slecht speelde, bleek de Taiwanese toch een maatje te groot. Dat was ook Lisa Malaihollo voor de andere invalster: Nikki van de Ven. De verloren singles voor DKC werden in twee games beslist.<-p>

Met een 4-2 tussenstand kon DKC er dus alleen nog een gelijkspel uitslepen. Daar slaagde de ploeg van Van Velzen niet in. Want Besselink en Caljouw gingen kansloos ten onder tegen Halkema en Muns. Veerle Wijers en Kruijt zorgden dat DKC toch nog een puntje extra meenam maar Den Haag. Ze wonnen de eerste game van Malaihollo en Rikkert Suijkerland. Daarna kwam het VELO-koppel terug in de wedstrijd door game twee te pakken. Maar mede dankzij fanatieke aanmoedigingen van de DKC-supporters konden Veerle Wijers en Kruijt de derde game naar hen toektrekken. Het betekende de 5-3 einduitslag in het voordeel van VELO.<-p>

Slotermeer - DKC

Van Velzen greep de wedstrijd tegen Slotermeer, de nummer zeven van de ranglijst, aan om nieuwe koppels uit de proberen met het oog op de play-offs. Het leverde niet het gewenste effect op. Zo verloren Van Daalen de Jel en Kruijt het herendubbel van Leon Nottelman en Hans van Os. Dat ondanks het feit dat de DKC-heren de eerste game wonnen. Daarna sloegen de Amsterdamse mannen met 21-14 en 21-17 toe. Ook het damesdubbel ging niet naar DKC. Voor het eerst speelde Besselink samen met invalster Caroline Westveer. Zij moesten duidelijk nog aan elkaar wennen, waardoor Jasmijn Manenschijn en Raquel Humphris het punt binnensleepten. Hun overwinning was wel nipt met 22-20 en 21-19.

Tegen Slotermeer won DKC drie van de vier singles. Caljouw had weinig te duchten van Nottelman, getuige de winst met 21-12 en 21-11. Ook Severien hoefde, vooral in de tweede game (21-9), niet tot het uiterste te gaan om haar tegenstander Jessica Ottenhof te verslaan. Besselink had het een stuk zwaarder tegen Humphris. Pas in de derde game capituleerde de Slotermeer-dame. Thomas Wijers kwam niet tot winst tegen Ralph Starren. De DKC'er ging in de derde game met 21-17 ten onder.

Samen met Westveer kon Van Daalen de Jel ook in zijn tweede wedstrijd niet aan het langste eind trekken. Weer werd er verloren in drie games. Dit keer van Starren en Ottenhof. Door een 21-19 en 21-18 overwinning op Van Os en Manenschijn zorgden Caljouw en Severien ervoor de DKC niet voor het tweede jaar op rij verloor van Slotermeer. Het werd 4-4.

Stevig vierde

Ondanks dat DKC dit weekend niet heeft gewonnen, staat de ploeg stevig op een vierde plek in de Eredivisie met zeventig punten uit veertien wedstrijden. Het verschil met nummer vijf Duinwijck blijft hetzelfde, namelijk dertien punten. Het moet, met nog vier duels te gaan, wel heel gek lopen wil DKC de play-offs missen. Volgende week zondag komen de Hagenaars voor de laatste keer in 2013 in actie. Dan wacht in eigen huis de confrontatie met het Limburgse BC Victoria. De wedstrijd, in sporthal 't Zandje, begint om 14.00 uur.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Van woensdag 13 t/m zondag 17 oktober vindt de Dutch Open - dit jaar een international challenge toernooi - plaats in Almere. De…

2 augustus 2021

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

De Deense badmintonner en voormalig wereldkampioen Viktor Axelsen was in de finale mannenenkelspel in twee games te sterk voor…

2 augustus 2021

Selena Piek: I'm coming home

Selena Piek: I'm coming home

That's it. Our Olympic road is ending in the quarterfinals. Tried to gave it our all but the Koreans were simply better today.

29 juli 2021

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

That’s how I am feeling right now. Crazy how sports can go. If you would have told me up front that I would reach the last 16…

29 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!