SportSport

DKC verovert ticket voor play-offs

DKC verovert ticket voor play-offs

Alyssa Tirtosentono maakte haar debuut in de eredivisie.

Dankzij een 6-2 uitoverwinning op The Flying Shuttle Barendrecht heeft Badmintonclub DKC zich voor het tweede achtereenvolgende seizoen geplaatst voor de play-offs om de landstitel.

Ken je BC The Smashing Fellows al?

Met 82 punten staat de Haagse ploeg op een vierde plek en kan het, met nog twee wedstrijden voor de boeg, niet meer ingehaald worden door Duinwijck, dat nu twintig punten minder heeft.

DKC heeft deze jaargang veel te kampen met blessures, vooral bij de dames. Reden dat Daisy Bommeleyn zaterdagavond niet mee kon doen tegen haar oude club. Ook Ginny Severien stond langs de kant. Zij heeft al tijden knieklachten en werd met het oog op de play-offs rust gegund. DKC-coach Leonard van Velzen moest daarom een beroep doen op drie invalsters: Caroline Westveer, Nikki van de Ven en de pas 13-jarige Alyssa Tirtosentono. Tegen Sandy Bommeleyn (zus van Daisy en vriendin van DKC'er Michiel Kruijt) speelde ze een uitstekende wedstrijd, waarin ze pas in de derde game capituleerde (21-16). Ook de andere damessingle werd een prooi voor TFS Barendrecht. Pascalle van Nielen was in twee games te sterk voor Van de Ven.

Voor het eerst dit seizoen bestond het herendubbel van DKC uit Dennis van Daalen de Jel en Thomas Wijers. Zij boekten een degelijke overwinning op Ruben Kweekel en Bart Strijbosch: 21-15 en 21-12. De vice-landskampioen pakte ook, redelijke verrassend, het vrouwendubbel. Door de derde game met 21-15 te veroveren, boekten Eefje Besselink en Westveer een mooie zege op veteranen Jeanette van der Werff en Van Nielen.

Beide herensingles gingen eenvoudig naar DKC. Mark Caljouw hoefde zich niet bovenmatig in te spannen tegen invaller Ravin Jhinkoe-Rai (21-9 en 21-13). Van Daalen de Jel had ook twee games nodig om Strijbosch op een nederlaag te trakteren.

De mixed dubbels leverde wat meer spanning op. Caljouw en Westveer verloren nog de eerste game van Jhinkoe-Rai en Sandy Bommeleyn. Maar het DKC-duo toonde veerkracht en trokken game twee naar zich toe met 21-17. In de beslissende game was het verzet van de TFS'ers gebroken: 21-9. Door Kweekel van Van der Werff te verslaan, zetten Kruijt en Besselink de 6-2 eindstand op het scorebord.

Doordat VELO de topper tegen BV Almere met 7-1 won, is die ploeg nu koploper van de Carlton Eredivisie. Daardoor ziet het ernaar uit dat DKC de club uit Wateringen treft in de play-offs, die begin februari worden gespeeld. Maar eerst staan er nog twee reguliere wedstrijden op het programma voor DKC. Op zondag 19 januari nemen de Hagenaars het eerst op tegen Almere. Het duel, gespeeld in sporthal 't Zandje, begint om 14.00 uur.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Uitvoering en FAQ kortingsbedrag teambijdrage 2021-2022

Uitvoering en FAQ kortingsbedrag teambijdrage 2021-2022

Afgelopen zaterdag 27 februari ging de Bondsvergadering akkoord met het voorstel van het bondsbestuur over het kortingsbedrag op…

5 maart 2021

Corona update week 9: kortingsregeling teambijdrage 2021-2021

Corona update week 9: kortingsregeling teambijdrage 2021-2021

Aankomende maandagavond 8 maart geeft het demissionaire kabinet weer een persconferentie over de coronamaatregelen. We hopen…

5 maart 2021

Cheryl Seinen en Selena Piek door naar kwartfinale op Swiss Open

Cheryl Seinen en Selena Piek door naar kwartfinale op Swiss Open

Selena Piek en Cheryl Seinen hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van de Yonex Swiss Open. Het Nederlandse duo (WR-26) was…

5 maart 2021

Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Mark Caljouw en het vrouwendubbel Selena Piek/Cheryl Seinen hebben de tweede ronde bereikt op de Yonex Swiss Open in Basel. Voor…

3 maart 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!