clubzoeker

Gemankeerd DKC verliest van Almere

Gemankeerd DKC verliest van Almere

Het is de badmintonners van BC DKC uit Den Haag niet gelukt hun laatste thuiswedstrijd van dit seizoen in winst om te zetten. Het team van coach Leonard van Velzen ging zondagmiddag met 6-2 onderuit tegen BV Almere.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

DKC moest het stellen zonder Mark Caljouw (in Zweden) en Eefje Besselink (ziek), maar had desondanks kansen om meer punten te behalen.

DKC's herendubbel bestond uit Thomas Wijers en Michiel Kruijt. Zij namen het, net als in de uitwedstrijd tegen Almere, op tegen Dave Khodabux en Stephan Branderhorst. En net als toen wist het Haagse duo de eerste game te pakken. De Almeerse mannen kwamen goed terug; ze trokken game twee naar zich toe. De beslissende game was uiterst spannend en werd in een verlenging beslist. Thomas Wijers en Kruijt kregen daarin enkele matchpoints, die echter niet aan hen waren besteed: 26-24 voor Khodabux en Branderhorst. Op de andere baan speelde Veerle Wijers samen met haar oudere zus (en tevens debutante in de Carlton Eredivisie) Imre. Ondanks dat zij de eerste game goed meekonden komen met Manon Sibbald en Yvonne Sie (23-21 verlies) ging het DKC-koppel in twee games ten onder.

In de enkelspelen was DKC alleen succesvol met Dennis van Daalen de Jel, die Justin Teeuwen in twee games aan de kant zette. Imre en Thomas Wijers hadden vervolgens geen kans tegen respectievelijk Sibbald en Branderhorst. Invalster Nikki van de Ven gaf verrassend goed partij tegen Tamara van der Hoeven. Want ze won de eerste game met 21-19. Daarna stelde de Nederlands kampioen onder de 15 jaar orde op zaken (21-16 en 21-10).

Beide gemengd dubbels gingen over drie games. Ginny Severien en Kruijt speelden een 'close match' tegen Georgy van Soerland-Trouerbach en Khodabux. DKC won game één met 22-20. Almere hield de kans op winst levend door de tweede game in een lange verlenging te pakken (29-27). Uiteindelijk wonnen Severien en Kruijt hun tweede wedstrijd ooit als koppel door game drie te veroveren met 21-14. Veerle Wijers en Van Daalen de Jel konden niet winnen. Zij ontfutselden Saber Afif en Sie de eerste game, maar moesten uiteindelijk toch het onderspit delven. Het betekende een 6-2 overwinning voor Almere.

Door de nederlaag blijft DKC vierde op de ranglijst. Nummer drie BC Amersfoort heeft nu zeven punten meer en kan met nog één speelronde voor de boeg alleen in theorie worden ingehaald door DKC. Ook de koppositie lijkt vergeven, aan VELO. De Wateringers hebben nu vijf punten voorsprong op Almere. Er moet volgend weekend een klein wonder gebeuren, wil VELO plek één verspelen. Daardoor is het zo goed als zeker dat DKC de huidige koploper treft in de play-offs. Die worden in de week van 3 tot en met 9 februari afgewerkt. Maar eerst staat er nog een wedstrijd op het programma in de reguliere competitie. Zaterdag 25 januari gaat DKC op bezoek bij het Limburgse Roosterse BC. Aanvang is 19.00 uur.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!