clubzoeker

Internationaal jeugdtoernooi Limburgs Victoria groot succes

Internationaal jeugdtoernooi Limburgs Victoria groot succes

Tussen Kerst en Oud & Nieuw vond het traditionele jeugdtoernooi van Victoria plaats, met dit jaar meer dan 660 inschrijvingen in 5 leeftijdscategorieën. Om het toernooi in 4 sporthallen gespeeld te krijgen, moesten er in de klasses U11 en U15 spelers geweigerd worden.

Maak kennis met Ties van der Lecq!

Geen leuke opgave voor toernooileiders Meta Knuth en Jessie van Wijk, maar wel noodzakelijk. Uiteindelijk hebben er circa 600 spelers deelgenomen aan het toernooi; vele spelers uit Nederland, Duitsland, Belgie, Groot-Brittannië en Frankrijk. Maar ook spelers uit Finland, Noorwegen, Griekenland, Tsjechië, Denemarken en Indonesië hadden de weg naar Hoensbroek gevonden.

Een groep van 25 vrijwilligers van BC Victoria heeft op 28 december in de verschillende sporthallen (Hoensbroek, Heerlen, Brunssum en Kerkrade) het toernooi in goede banen geleid, tot aan de kwart- of halve finales. In de U17-klasse werden een drietal partijen naar de zondag verplaatst i.v.m. de tijd op zaterdagavond.

Op zondagochtend startte in Sporthal Rumpen het traditionele dubbeltoernooi, voor de spelers die zich niet voor de kwart-of halve finales hadden weten te kwalificeren.

Op zondag de 29e vonden in enkele leeftijdklasses de kwartfinales plaats. Vanaf 11.00 uur konden alle halve finales van start gaan. Om 14.00 uur stonden de eerste finales op de baan in Sporthal In de Biessen, onder leiding van twaalf scheidsrechters (zowel binnenlandse als buitenlandse).

U11

In de U11 klasse domineerde de groep Copenhagen uit Denemarken. In vrijwel alle onderdelen pakte de Deense groep zowel de eerste als tweede prijzen. Alleen in het meisjesdubbel legde het Belgische koppel Lotte Geerts en Siebelijn de Sutter beslag op het zilver.

U13

In de U13 klasse won de groep uit Copenhagen 4 van de 5 onderdelen; Mathilda Arens won 3 onderdelen in deze klasse. In de finale van de meisjesenkel won zij van Ann-Kathrin Spöri uit Duitsland. Met Troels Elting won zij in een compleet Deense finale het gemengddubbel en samen met Isabella Kauffman won zij het damesdubbel van het Nederlandse koppel Bregje van der Aar en Chloe Mayer, die knap de finale behaald hadden.

Het jongensdubbel U13 werd gewonnen door Ethan van Leeuwen en William Robert Jones uit Engeland. Zij wonnen in 2 sets van Yann Orteu en Minh Quang Pham uit Zwitserland.

U15

In de U15 klasse behaalden de Deense spelers Karl Thor Soendergaard en Freja Ravn Nielsen beiden 3 titels. Samen wonnen zij het gemengddubbel in de finale van de Duitse spelers Max Kick en Pia Becher. In het jongensdubbel won Soendergaard samen met Tobias Eigtved van het verrassende, ongeplaatste koppel Anton Monnberg en Jesper Paul uit Finland. In de single won Soendergaard van de Zwitser David Orteu. Freja Ravn Nielsen behaalde na een moeizame zege in de halve finale in het meisjesenkel de titel binnen door in de finale redelijk eenvoudig te winnen van Miranda Wilson uit Duitsland. Samen met Filippa Koch Rohde won ze nipt het damesdubbel van het Nederlandse koppel Debora Jille en Marlies Baan.

U17

Joël Eipe uit Denemarken won het toernooi in de U17 klasse. Hij won in de finale van de Duitser Samuel Hsiao. Eipe's landgenote Sofie Lül;htje won het meisjesenkel in deze klasse, door Devon Minnis uit Engeland te verslaan. In de halve finales van het meisjesenkel hadden Lühtje en Minnis de Nederlandse Tamara van der Hoeven en Renske Kwakkenbos verslagen. Samen wonnen Eipe en Lühtje het gemengddubbel van het Franse koppel Jimmy Noblecourt en Flavie Souillard.

Het jongensdubbel werd knap gewonnen door de Engelsen Matt Clare en David King. Zij versloegen in een hoogstaande en spannende finale Joël Eipe en Frederik Knudsen. Het meisjesdubbel werd gewonnen door Imke van der Aar en Tamara van der Hoeven; in de finale wonnen zij van het Franse duo Alice Arnou en Flavie Souillard.

U19

In de Klasse U19 pakte de groep uit Copenhagen de hoofdprijzen in het Jongensenkel en het Meisjesenkel. Rasmus Rylander won in de finale van Fransman Remy Rossi en Iben Bergstein won van de Indonesische Leonila Josephine. De finale in het gemengddubbel was een Nederlands onderonsje. Victoria- speelster Denise Hall won met nationale selectiespeler Nico Hermans (Roosterse BC), in een spannende wedstrijd, van het nationale selectiekoppel Dorien Lups en Ruben Wijnands.

Ook in het meisjesdubbel was Denise Hall succesvol. Samen met Belgische partner Ann Knaepen won zij het meisjesdubbel van Dorien Lups en Raquel Humphries. Nico Hermans won ook een tweede titel. Samen met Ruben Wijnands won hij in een mooie wedstrijd het jongensdubbel ten koste van het eerste geplaatste Deense koppel Soerensen en Wolf.

Op 30 december werd het teamtoernooi gespeeld, waar dit jaar 54 teams aan deelnamen, verspreid over 3 sporthallen en 5 leeftijdscategorieën. Tegen 17.00 uur was ook dit toernooi afgelopen en vertrokken veel teams aan de (lange) terugreis naar huis.

Al met al kan de organisatie van BC Victoria terugkijken op een geslaagde editie van het Carlton International Youth Tournament.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Almere heeft zich geplaatst voor de playoffs van de eredivisie en zal de eerste wedstrijd thuis spelen. Dit zal in het weekend…

30 januari 2023

DKC moet zich opmaken voor halve finales

DKC moet zich opmaken voor halve finales

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale van de Nederlandse Badminton…

30 januari 2023

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

Plaatst DKC zich direct voor de finale van de Nederlandse Badminton Eredivisie of zijn de Hagenaars veroordeeld tot play-offs? Er…

27 januari 2023

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Badminton Nederland is per direct op zoek naar een projectmedewerker. Wat zoeken we? Een enthousiaste teamspeler met minimaal…

26 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!