SportSport

Van Zijderveld Amstelveen verliest van Duinwijck

Van Zijderveld Amstelveen verliest van Duinwijck

In de Carlton Eredivisie kwam Van Zijderveld Amstelveen zaterdagavond 18 januari 2014 in Sporthal De Meerkamp in een thuisduel in actie tegen Duinwijck uit Haarlem.

Maak kennis met Mahi Goyat!

De wedstrijd werd begonnen met het mannen- en vrouwen dubbelspel. Het Amstelveense mannendubbel Van Barneveld/Den Haan speelden hun partij tegen Natenstedt/Kelderhuis.

In drie games zag het publiek mooie en spannende rally's. De uiteindelijke winst ging naar de Amstelveense ploeg (21-16, 20-22 en 21-16. Helaas kwam het Amstelveense vrouwendubbel Kooijman/Chen niet tot winst. Zij verloren in twee games van het Duinwijckse dubbel Stapusaityte/Van der Aar.

In de daarop volgende vier singlepartijen kwamen de Amstelveense enkelspelspelers niet tot winst. Linda Chen en Den Haan verloren beiden met ruime cijfers hun enkelpartij. De invallers Audrey Oey en Brian Kwee maakten hun debuut in de eredivisie en deden dat stoer en met verve. Helaas verloren ook zij hun partij.

In de afsluitende gemengd dubbelspelen waren Van Barneveld/Kooijman met de gamestanden 19-21 en 20-22 nog heel dicht bij een partijwinst. Het tweede gemengd dubbelspel werd door de invallers Brian Kwee/Audrey Oey gespeeld. De twee jonge spelers speelden een bijzonder spannende eerste game met leuke en creatieve rally's zien. Helaas werd deze nipt verloren met 21-23. In de tweede game was het Duinwijckse dubbel geroutineerder, waardoor alsnog de partij werd verloren.

De einduitslag liet een 1-7 verlies voor de Amstelveense ploeg zien.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!