SportSport

Van Zijderveld Amstelveen verliest van Duinwijck

Van Zijderveld Amstelveen verliest van Duinwijck

In de Carlton Eredivisie kwam Van Zijderveld Amstelveen zaterdagavond 18 januari 2014 in Sporthal De Meerkamp in een thuisduel in actie tegen Duinwijck uit Haarlem.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De wedstrijd werd begonnen met het mannen- en vrouwen dubbelspel. Het Amstelveense mannendubbel Van Barneveld/Den Haan speelden hun partij tegen Natenstedt/Kelderhuis.

In drie games zag het publiek mooie en spannende rally's. De uiteindelijke winst ging naar de Amstelveense ploeg (21-16, 20-22 en 21-16. Helaas kwam het Amstelveense vrouwendubbel Kooijman/Chen niet tot winst. Zij verloren in twee games van het Duinwijckse dubbel Stapusaityte/Van der Aar.

In de daarop volgende vier singlepartijen kwamen de Amstelveense enkelspelspelers niet tot winst. Linda Chen en Den Haan verloren beiden met ruime cijfers hun enkelpartij. De invallers Audrey Oey en Brian Kwee maakten hun debuut in de eredivisie en deden dat stoer en met verve. Helaas verloren ook zij hun partij.

In de afsluitende gemengd dubbelspelen waren Van Barneveld/Kooijman met de gamestanden 19-21 en 20-22 nog heel dicht bij een partijwinst. Het tweede gemengd dubbelspel werd door de invallers Brian Kwee/Audrey Oey gespeeld. De twee jonge spelers speelden een bijzonder spannende eerste game met leuke en creatieve rally's zien. Helaas werd deze nipt verloren met 21-23. In de tweede game was het Duinwijckse dubbel geroutineerder, waardoor alsnog de partij werd verloren.

De einduitslag liet een 1-7 verlies voor de Amstelveense ploeg zien.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Almere heeft zich geplaatst voor de playoffs van de eredivisie en zal de eerste wedstrijd thuis spelen. Dit zal in het weekend…

30 januari 2023

DKC moet zich opmaken voor halve finales

DKC moet zich opmaken voor halve finales

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale van de Nederlandse Badminton…

30 januari 2023

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

Plaatst DKC zich direct voor de finale van de Nederlandse Badminton Eredivisie of zijn de Hagenaars veroordeeld tot play-offs? Er…

27 januari 2023

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Badminton Nederland is per direct op zoek naar een projectmedewerker. Wat zoeken we? Een enthousiaste teamspeler met minimaal…

26 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!