SportSport

Van Zijderveld Amstelveen verliest van Duinwijck

Van Zijderveld Amstelveen verliest van Duinwijck

In de Carlton Eredivisie kwam Van Zijderveld Amstelveen zaterdagavond 18 januari 2014 in Sporthal De Meerkamp in een thuisduel in actie tegen Duinwijck uit Haarlem.

Ken je NSBC Stuban al?

De wedstrijd werd begonnen met het mannen- en vrouwen dubbelspel. Het Amstelveense mannendubbel Van Barneveld/Den Haan speelden hun partij tegen Natenstedt/Kelderhuis.

In drie games zag het publiek mooie en spannende rally's. De uiteindelijke winst ging naar de Amstelveense ploeg (21-16, 20-22 en 21-16. Helaas kwam het Amstelveense vrouwendubbel Kooijman/Chen niet tot winst. Zij verloren in twee games van het Duinwijckse dubbel Stapusaityte/Van der Aar.

In de daarop volgende vier singlepartijen kwamen de Amstelveense enkelspelspelers niet tot winst. Linda Chen en Den Haan verloren beiden met ruime cijfers hun enkelpartij. De invallers Audrey Oey en Brian Kwee maakten hun debuut in de eredivisie en deden dat stoer en met verve. Helaas verloren ook zij hun partij.

In de afsluitende gemengd dubbelspelen waren Van Barneveld/Kooijman met de gamestanden 19-21 en 20-22 nog heel dicht bij een partijwinst. Het tweede gemengd dubbelspel werd door de invallers Brian Kwee/Audrey Oey gespeeld. De twee jonge spelers speelden een bijzonder spannende eerste game met leuke en creatieve rally's zien. Helaas werd deze nipt verloren met 21-23. In de tweede game was het Duinwijckse dubbel geroutineerder, waardoor alsnog de partij werd verloren.

De einduitslag liet een 1-7 verlies voor de Amstelveense ploeg zien.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Uitvoering en FAQ kortingsbedrag teambijdrage 2021-2022

Uitvoering en FAQ kortingsbedrag teambijdrage 2021-2022

Afgelopen zaterdag 27 februari ging de Bondsvergadering akkoord met het voorstel van het bondsbestuur over het kortingsbedrag op…

5 maart 2021

Corona update week 9: kortingsregeling teambijdrage 2021-2021

Corona update week 9: kortingsregeling teambijdrage 2021-2021

Aankomende maandagavond 8 maart geeft het demissionaire kabinet weer een persconferentie over de coronamaatregelen. We hopen…

5 maart 2021

Cheryl Seinen en Selena Piek door naar kwartfinale op Swiss Open

Cheryl Seinen en Selena Piek door naar kwartfinale op Swiss Open

Selena Piek en Cheryl Seinen hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van de Yonex Swiss Open. Het Nederlandse duo (WR-26) was…

5 maart 2021

Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Mark Caljouw en het vrouwendubbel Selena Piek/Cheryl Seinen hebben de tweede ronde bereikt op de Yonex Swiss Open in Basel. Voor…

3 maart 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!