SportSport

Victoria wint moeizaam van TFS Barendrecht

Victoria wint moeizaam van TFS Barendrecht

Zaterdagavond stond de laatste thuiswedstrijd van BC Victoria op het programma tegen hekkensluiter TFS Barendrecht. Victoria strijdt nog om de 6e plek en het team wilde daarom zoveel mogelijk punten verzamelen om boven Slotermeer op de ranglijst te komen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ben en Birger speelden een slechte eerste set tegen het verrassend sterke koppel dat bestond uit Ruben en Joran Kweekel. Na deze slechte start herpakten de heren zich wel in de tweede set. De derde set werd een ware thriller die nipt in het voordeel van de Victorianen uitviel.

Meta en Jessie namen het op tegen Jeanette van der Werff en Pascalle van Nielen en speelden een leuke, sportieve dubbel, die in 3 sets gewonnen werd door Meta en Jessie.

Robert mocht na een aantal wedstrijden afwezigheid, waarbij hij genoot van een trip naar Indonesië, de eerste herensingle spelen tegen Bart Strijbos. Na een gelijkopgaand begin, kwam Robert in de tweede set goed op stoom en won redelijk eenvoudig in 2 sets.

Lieke speelde de tweede damessingle tegen Sandy Bommeleyn en kende twee spannende sets die ze beide naar zich toe wist te trekken en daarmee het 4e punt voor Victoria binnenhaalde.

De eerste damessingle werd een prooi voor Barendrecht. Mireille moest na 3 lange sets het onderspit delven tegen Pascalle van Nielen.

Birger, die nog steeds met een gebroken linkerpols speelt, nam het op tegen de 15 jarige Joran Kweekel. Na een goede eerste gewonnen set, ging de 2e set redelijk gelijk op. Bij de stand van 20-20 wist Birger alsnog de set binnen te halen en daarmee het 5e winstpunt.

Ben en Meta kwamen in hun mix tegen Sandy en Bart in de eerste set niet in de problemen. In de tweede set konden zij hun tempo en spel niet goed volhouden, maar wisten op het einde van de set een klein gaatje te slaan en de winst binnen te halen.

Rik Hermans, die lang geblesseerd is geweest, maakte zijn rentree in het eerste team en mocht in het gemengddubbel samen met Jessie aantreden tegen Jeannette en Ruben. Na een gewonnen eerste set, kwamen Jeanette en Ruben beter in de wedstrijd en wonnen zij nipt met 22-20 de tweede set.

De derde set werd spannend met match-points over en weer, waarbij de spelers uit Barendrecht aan het langste eind trokken. Een prima rentree van Rik Hermans, die helaas net niet beloond werd met een overwinning.

Hiermee kwam de einduitslag op 6-2 voor Victoria, waarmee zij zich voorlopig op de 6e plaats nestelen. Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen Almere op het programma, waarna de competitie voor de Victorianen erop zit.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!