SportSport

Vijf keer goud op rij: 'Eefje en ik zijn een sterke combinatie'

Vijf keer goud op rij: 'Eefje en ik zijn een sterke combinatie'

Na de toernooizege op de Bitburger Open Grand Prix, Scottish Open Grand Prix, Irish Open en Italian Open hebben Selena Piek en Eefje Muskens voor een goede start van 2014 gezorgd door vandaag in Zweden de Caperio Swedish Masters 2014 op hun naam te schrijven.

Maak kennis met Kirsten de Wit!

Een goede start van het sterke als 2e geplaatste Deense duo Line Damkjaer Kruse en Marie Roepke zorgde ervoor dat het Nederlandse duo Selena Piek en Eefje Muskens direct in de wedstrijd tegen een achterstand aankeken van 7-3. Door slim samenspel wisten de Nederlandse dames bij een stand van 14-14 langs zij te komen om vervolgens de voorsprong niet meer uit handen te geven. Dit zorgde voor een omschakelpunt in de wedstrijd. Met 21-19 winst trokken zij de eerste game naar zich toe.

De 2e game werd een verhaal apart waarin het Deense duo zijn meerdere moest erkennen in een zeer sterk spelende Piek/Muskens. Tot een stand van 3-3 wisten de Denen het nog bij te benen toen de Nederlandse show pas echt losbarstte. Met een niet mis te verstane stand van 21-11 in de 2e game werd het goud na 35 minuten topbadminton verdiend mee naar Nederland genomen. Dit betekende de 5e titel op rij voor het Nederlandse succes duo. Een prestatie van formaat voor 'onze' dames.

Selena: "Het is echt ongelooflijk! We zijn superblij! Eefje en ik zijn een sterke combinatie. Dat is wel duidelijk met vijf titels op rij en ik moet zeggen, dat voelt wel heel erg goed. We laten zien dat we onze vorm goed vast kunnen houden en uit kunnen bouwen. Rio 2016 komt zo weer een stapje dichterbij", aldus de goedlachse Piek.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!