Vijf keer goud op rij: 'Eefje en ik zijn een sterke combinatie'

Vijf keer goud op rij: 'Eefje en ik zijn een sterke combinatie'

Na de toernooizege op de Bitburger Open Grand Prix, Scottish Open Grand Prix, Irish Open en Italian Open hebben Selena Piek en Eefje Muskens voor een goede start van 2014 gezorgd door vandaag in Zweden de Caperio Swedish Masters 2014 op hun naam te schrijven.

Ken je BC Vrij Uit al?

Een goede start van het sterke als 2e geplaatste Deense duo Line Damkjaer Kruse en Marie Roepke zorgde ervoor dat het Nederlandse duo Selena Piek en Eefje Muskens direct in de wedstrijd tegen een achterstand aankeken van 7-3. Door slim samenspel wisten de Nederlandse dames bij een stand van 14-14 langs zij te komen om vervolgens de voorsprong niet meer uit handen te geven. Dit zorgde voor een omschakelpunt in de wedstrijd. Met 21-19 winst trokken zij de eerste game naar zich toe.

De 2e game werd een verhaal apart waarin het Deense duo zijn meerdere moest erkennen in een zeer sterk spelende Piek/Muskens. Tot een stand van 3-3 wisten de Denen het nog bij te benen toen de Nederlandse show pas echt losbarstte. Met een niet mis te verstane stand van 21-11 in de 2e game werd het goud na 35 minuten topbadminton verdiend mee naar Nederland genomen. Dit betekende de 5e titel op rij voor het Nederlandse succes duo. Een prestatie van formaat voor 'onze' dames.

Selena: "Het is echt ongelooflijk! We zijn superblij! Eefje en ik zijn een sterke combinatie. Dat is wel duidelijk met vijf titels op rij en ik moet zeggen, dat voelt wel heel erg goed. We laten zien dat we onze vorm goed vast kunnen houden en uit kunnen bouwen. Rio 2016 komt zo weer een stapje dichterbij", aldus de goedlachse Piek.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik Bondsvergadering 28 november 2020

Terugblik Bondsvergadering 28 november 2020

Afgelopen zaterdag 28 november jl. vond de najaarsbondsvergadering van Badminton Nederland plaats. Net als de Jaarvergadering…

30 november 2020

Oranje-selectie zonder De Visch Eijbergen en Mahulette naar kwalificatie EK gemengde teams

Oranje-selectie zonder De Visch Eijbergen en Mahulette naar kwalificatie EK gemengde teams

Bondscoach Ruud Bosch heeft vandaag zijn achtkoppige selectie bekendgemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK gemengde teams…

30 november 2020

In memoriam Gerard van Zundert: 31 december 1947 - 27 november 2020

In memoriam Gerard van Zundert: 31 december 1947 - 27 november 2020

Op vrijdagavond 27 november 2020 kregen we het bericht, dat onze oud-voorzitter Gerard van Zundert was overleden. We wisten dat…

29 november 2020

Wat er ook gebeurt met competitieseizoen: gehele teambijdrage betalen

Wat er ook gebeurt met competitieseizoen: gehele teambijdrage betalen

De Nederlandse badmintonbond heeft een notitie naar haar lidverenigingen gestuurd met als titel: Reactie op vragen rondom betalen…

28 november 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!