SportSport

Waardeloos optreden Rob Salawan Bessie, Ali Nanning en Rob Deriga?

Waardeloos optreden Rob Salawan Bessie, Ali Nanning en Rob Deriga?

Almere heeft zaterdagavond 4 januari 2013 in eigen huis een pak slag gekregen van VELO. Het werd maar liefst 1-7 voor de Wateringers, dit tot verbijstering van de BVA-aanhang onder de 300 toeschouwers.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het was een verdiende overwinning voor VELO, die nu de koppositie overneemt van Almere in de Carlton Eredivisie.

Yvonne Sie en Cheryl Seinen hadden hun vrouwendubbel in de uitwedstrijd tegen VELO nog gewonnen, maar zij bakten er nu niets van tegen Wendy Slaats en Myke Halkema (16-21 en 12-21).

Dave Khodabux en Justin Teeuwen werden door Jim Middelburg en Russell Muns te kijk gezet, want in de eerste game stonden de Almeerders al direct met 1-11 achter. Dat konden Khodabux en Teeuwen niet meer overbruggen en het werd 10-21 voor het Wateringse duo. Ook in de tweede game kon Almere geen vuist maken en was de winst voor VELO met 16-21.

Saber Afif leek in zijn single tegen Rikkert Suijkerland op een eenvoudige overwinning af te gaan, want hij won de eerste game glansrijk met 21-6. Maar er moeten twee games gewonnen worden en Suijkerland won de tweede game en ook met grote cijfers (8-21). In de derde game stond Afif ruim voor (15-9), maar Suijkerland vroeg heel slim een behandeling aan voor een schaafwondje op zijn knie. Een wondje waar je bij een klein kind een kusje op geeft. Daar ging tien minuten in zitten en dat was voldoende voor Suijkerland om op adem te komen en Afif alsnog te achterhalen met 18-21.

Manon Sibbald speelde uitstekend tegen de Taiwanese Ya-Lan Chang zonder overigens tot winst te komen. Het werd tweemaal 18-21 voor de Taiwanese dame, waarbij wel gezegd moet worden dat de scheidsrechter er op cruciale momenten volkomen naast zat en dat in het nadeel van Sibbald.

Rachel Howard kon het net niet bolwerken tegen Lisa Malaihollo met 17-21 en 20-22 was de winst voor Malaihollo en ook in deze partij blunderde de scheids opzichtig.

Justin Teeuwen speelde tegen Russell Muns en verloor de eerste game met 8-21. Teeuwen was in deze partij volkomen van slag door een aantal beslissingen van de scheidsrechter, maar zal toch echt moeten leren hier mee om te gaan. In de tweede game revancheerde Teeuwen zich door deze te winnen met 21-9. In de derde game was er meer evenwicht in de partij. Teeuwen mocht van geluk spreken dat Russell Muns de meest sportieve speler in badmintonland is, want een cadeaupunt van de scheidsrechter maakte Muns deels ongedaan door heel bewust onder het net te serveren. Hij kreeg er terecht een ovationeel applaus voor van het publiek! Teeuwen won uiteindelijk de derde game met 21-17.

Dave Khodabux en Georgy van Soerland troffen in hun gemengd dubbel Jim Middelburg en Myke Halkema, misschien wel het sterkste mixkoppel in de eredivisie. Met 15-21 was de eerste game voor Middelburg en Halkema. In de tweede game kwamen de Almeerders goed terug met een 21-13 winst, maar in de derde game bleek dat VELO een maatje te groot was (12-21).

Het tweede gemengd dubbel tussen Saber Afif met Yvonne Sie tegen Lisa Malaihollo met Rikkert Suijkerland was meer dan spannend. De eerste game was met 21-19 voor het Almeerse duo, de tweede game ging met 18-21 naar Suijkerland en Malaihollo. Ook de derde game was met 19-21 voor VELO.

En zo stond er na afloop een terechte 1-7 overwinning op het scorebord voor VELO. Als we naar het resterende programma kijken van de Carlton Eredivisie zal VELO de koppositie niet meer afstaan. Almere zal hoogstwaarschijnlijk tweede blijven en de strijd om de derde en vierde plaats, tussen DKC en Amersfoort is nog niet beslist. Over 14 dagen speelt Almere uit tegen het Haagse DKC.

Het arbitrale trio bestond uit de referee Rob Salawan Bessie en de scheidsen Ali Nanning en Rob Deriga. Zij scoorden een dikke onvoldoende.

Was getekend,
Henk Staats

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Op zaterdag 2 maart organiseren de VBO en Badminton Nederland de bijscholing Trainers Congres Dutch Junior 2024. De dag wordt…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!