clubzoeker

Almere wint de eerste play-offwedstrijd met 5-3

Almere wint de eerste play-offwedstrijd met 5-3

In een goed gevulde Juliana van Stolberghal in Amersfoort heeft Almere een zwaar bevochten 5-3 overwinning geboekt op Amersfoort.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Deze overwinning in de eerste play-offwedstrijd biedt enig perspectief voor Almere voor de tweede play-offwedstrijd die komende zaterdag in Sportcomplex Carl Dekker op het programma staat, maar ook niet meer dan dat, want daarvoor zijn de krachtsverschillen te klein tussen de beide teams.

Zowel voor de coaches van Amersfoort als Almere zal de juiste opstelling kiezen weer een hele klus zijn geweest, maar uiteindelijk leidde deze keuzes tot een meer dan vermakelijke wedstrijd. De wedstrijd had weer van alles, mooie en spannende partijen, spelers met strakke witte koppen, veel supporters met rode konen, veel lawaai en scheidsen die er af en toe behoorlijk naast zaten. Er was één man die van de arbitrale aanwezigen met kop en schouders boven de anderen uitstak en dat was Gary Hetharia! Die man verdient een uitmuntend.

Dan de partijen. Yvonne Sie en Cheryl Seinen speelden de vrouwendubbel tegen Romy de Laak en Manoek Los. Het werd een snelle en duidelijke overwinning voor Onkie en Donkie met de cijfers 14-21 en opnieuw 14-21. Van serieuze tegenstand van de zijde van Amersfoort was in deze partij geen sprake.

In het mannendubbel speelden Dave Khodabux en Alex Vlaar tegen Ruben Jille en de Belg in Amersfoortse dienst, Freek Golinski. Vooral Jille ontpopt zich dit seizoen tot een goudhaantje voor Amersfoort, want deze jonge 'vlegel' speelde ook nu weer uitstekend. In ieder geval waren Jille en Golinski te sterk voor het Almeerse duo dat met 21-15 en 21-18 een pak slaag kreeg.

Manon Sibbald nam het in haar single op tegen de kersverse Nederlands kampioene, Gayle Mahulette. En Sibbald zette de opgaande lijn, die ze ook tijdens het NK liet zien, voort. Ze bleef lange tijd in het spoor van Mahulette, die tot het uiterste moest gaan om Sibbald af te schudden. Dat lukte Mahulette uiteindelijk met 21-15 en 21-14 en daarmede pakte Amersfoort een 2-1 voorsprong.

Justin Teeuwen vocht een verbeten strijd uit tegen de Ugandees Edwin Ekiring. In de eerste game verspeelde Teeuwen met de finish in zicht een keurig opgebouwde voorsprong van drie punten en was de winst alsnog voor Ekiring met 21-18.. In de tweede game maakte Teeuwen juist weer een achterstand goed op Ekiring en won met 18-21. Dat beloofde wat voor de derde game. In deze game leek Teeuwen toch echt de bovenliggende partij en dat bracht Teeuwen een voorsprong van 12-17. Teeuwen werd echter uit zijn spel gehaald en met 18-17 leek Ekiring alsnog toe te slaan. Op tijd herstelde Teeuwen zich om met 19-21 verdiend te winnen.

Stephan Branderhorst onderging in zijn partij tegen Ruben Jille een martelgang van kromme Leendert. Jille was namelijk met 21-18 in de eerste game Branderhorst gewoonweg de baas. In de tweede game ging Branderhorst uitstekend uit de startblokken stond met 13-4 voor, maar Jille kwam flink terug. Met een eindsprint bracht Branderhorst alsnog de tweede game op zijn naam met 16-21. En ook in de derde game was het ongewis wie de game en de partij naar zich toe zou trekken. Het werd Branderhorst met 18-21 en daarmede kwam Almere op een 3-2 voorsprong.

De Engelse psychologe in Almeerse dienst, Rachel Howard trof Kirsten van der Valk aan de andere kant van het net. Van der Valk won de eerste game met 21-16, maar Howard staat bekend om haar dieselachtig vermogen en in de tweede game kwam Howard dan ook sterk terug met 13-21. Ook in de derde game was Howard oppermachtig en de net van een blessure teruggekomen Van der Valk liet de derde game in feite lopen. En zoals het bij de Engelsen wel meer toe gaat, Howard verloor de eerste slag, maar won de 'oorlog'. Het bracht Almere in ieder geval een 4-2 voorsprong.

Georgy van Soerland en Dave Khodabux hadden in feite geen kind aan Luc Maessen met Manouk Los. Van Soerland is aan haar tweede jeugd bezig en samen met Dave werd deze klus geklaard met de gamestanden 13-21 en 09-21.

En toen stond er nog één mix op het programma. Die van Yvonne Sie en Saber Afif tegen Romy de Laak met Freek Golinski. Amersfoort haalde echter een huppel uit en verving De Laak op het laatste moment door Gayle Mahulette. De Laak zou ziek zijn geworden. Het had er echter alle schijn van dat er een correctie op de opstelling werd uitgevoerd. Of het allemaal mag, dat weten we niet, maar als het niet mag, dan horen we dat nog wel.

In ieder geval werd deze mix, die het aanzien meer dan waard was, nipt gewonnen door Mahulette en Golinski met de cijfers 21-18 en 22-10.

En daarmede werd de eindstand in deze wedstrijd bepaald op 3-5 in het voordeel van Almere./p>

Zaterdag 8 februari 2014 wordt om 20.00 uur in Sportcomplex Carl Dekker de tweede play-offwedstrijd gespeeld, waarbij Almere minimaal 4-4 moet spelen om de finale te bereiken om het landskampioenschap.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!