Badminton Nederland zoekt marketingtijger met online ervaring

Badminton Nederland zoekt marketingtijger met online ervaring

Badminton Nederland behoort met circa 50.000 leden tot de middelgrote sportbonden van Nederland. Het bestuur is ter versterking van zijn team op zoek naar een Bestuurslid Marketing om de komende jaren onze gezamenlijke ambities waar te maken.

clubzoeker

Ken je BV Lisse al?

Beslissende rol

De badmintonsport is continu in beweging en als bestuur en organisatie zullen we moeten inspelen op veranderingen, maar ook een stevige breed gedragen toekomstvisie moeten neerzetten. Onze visie wordt vertaald in een meerjarenbeleidsplan en uitgewerkt in jaarplannen, waarbij we inzetten op enkele strategische doelstellingen:

 • 1. Het populariseren van de sport door badminton te laten zien aan een breed publiek.
 • 2. Het stabiliseren van het ledental.
 • 3. Het manifesteren van badminton als wedstrijdsport in allerlei verschijningsvormen.
 • 4. Het versterken van de positie in het internationaal badminton.

Op dit moment vindt binnen Badminton Nederland een kerntakendiscussie plaats waarbij de toekomst van de badmintonsport en de bijbehorende organisatie wordt geschetst. Dit zal leiden tot een uitdagende, inspirerende, maar ook realistische en breed gedragen visie en routekaart, die de basis zijn voor stevige beleidskeuzes in de komende jaren. Marketing zal hierbij een beslissende rol spelen.

Wie zoeken wij?

Badminton Nederland zoekt voor het vormgeven van deze ambities aanvullende expertise in een creatieve, professionele en ondernemende marketingexpert, die samen met het bestuur en de werkorganisatie de komende jaren de badmintonsport op een goede en toekomstgerichte manier kan aanbieden en verder op de kaart kan zetten. Imago en communicatie zullen hierbij een grote rol spelen. We zoeken een hands-on media- en marketingtalent, die in staat is een landelijke sport(organisatie) te positioneren in een krachtenveld vol van concurrentie en verschillende belangen van betrokken partijen, maar ook gevoel heeft voor het politieke krachtenveld, zich wil verdiepen in beleidsmatige ontwikkelingen in de sport en die complexe materie goed wil begrijpen.

Het bestuurslid marketing is in staat de strategie van communicatie en marketing van Badminton Nederland de komende jaren verder vorm te geven, heeft ervaring met online marketing, weet wie onze doelgroepen zijn en is ambassadeur van de sport. Daarnaast is hij ondernemend ingesteld en een echte teamspeler.

De uitdaging!

Het bestuurslid marketing is verantwoordelijk voor het strategische beleid en de verdere vormgeving en invulling van zowel de interne als de externe communicatie en marketing van Badminton Nederland, samen met de rest van het bestuur en ondersteund door het bondsbureau. Het werk zal variëren van het genereren van media-aandacht tot het verder mede ontwikkelen en uitvoeren van campagnes tot het enthousiasmeren van sponsors. De functie is dan hands-on, afwisselend en biedt veel ruimte voor initiatief en creativiteit.

Profiel bestuur Badminton Nederland

Het bestuur van Badminton Nederland is een collectief bestuur, bestaande uit momenteel 7 personen, ieder met een eigen portefeuille. De verantwoordelijkheid van het bestuur is het, binnen de door de Bondsvergadering vastgestelde kaders, invullen van het beleid voor de badmintonsport in Nederland en het bewaken van de uitvoering ervan door de werkorganisatie. De directie is belast met de dagelijkse aansturing van de werkorganisatie. Het bestuur volgt de uitgangspunten van Goed Sportbestuur.

Profiel bestuurder

Het lid bondsbestuur is een enthousiaste en ervaren bestuurder die inzicht heeft in sport- en vrijwilligersorganisaties en veranderingsprocessen. Kennis van de huidige organisatie van Badminton Nederland is een pré en een duidelijke affiniteit met de badmintonsport is een must.

In deze functie heeft het bestuurslid niet alleen contact met mensen van het bondsbestuur en bondsbureau, maar ook met verenigingen, topbadmintonners, andere sportbonden, landelijke en regionale (sociale) media, sponsoren, NOC*NSF, etc. Het betrekken van deze groep(en) is essentieel in de dienstverlening als vrijwilliger.

Competenties bestuurslid marketing

Voor deze functie is het een pré over enkele specifieke vaardigheden te beschikken:

 • strategisch denkniveau;
 • goed ontwikkeld beleidsmatig inzicht;
 • bestuurlijke kwaliteiten (teamspeler zijn, afwegen van belangen, representatief optreden, bereidheid tot het sluiten van compromissen);
 • communicatieve kwaliteiten (kunnen luisteren, kunnen verwoorden van meningen, kunnen netwerken);
 • adviesvaardigheden;
 • relativeringsvermogen;
 • flexibele, creatieve en ruimdenkende instelling.

Tijdbesteding en activiteiten bestuurslid marketing

Een exacte tijdsbesteding voor deze functie is niet te geven. In deze functie is het bestuurslid gedurende het hele jaar actief. De activiteiten bestaan minimaal uit het bijwonen van maandelijkse bestuursvergaderingen, het voorbereiden en bijwonen van de Bondsvergaderingen, het onderhouden van actieve contacten met de bondsdirecteur, het uitvoeren van respresentatieve taken. Het betreft een zeer belangrijke functie waarbij het bestuurslid marketing staat voor de doelstellingen en continuïteit van de bond en badmintonsport in zijn geheel.

Periode van benoeming

De benoeming vindt plaats door een besluit van de Bondsvergadering. De zittingstermijn bedraagt 3 jaar met een mogelijkheid tot tweemaal een herverkiezing.

Voorwaarden

De functie bestuurslid is een vrijwilligersfunctie. Derhalve wordt geen salaris toegekend. Wel worden onkosten vergoed op basis van de regeling onkostenvergoeding bestuursleden. Aangezien Badminton Nederland digitaal communiceert is het bezit van een computer en aansluiting op internet onontbeerlijk. Een e-mailadres kan door Badminton Nederland worden geleverd.

Hoe te reageren

Geïnteresseerden kunnen solliciteren door het mailen van een brief met motivatie vergezeld van een cv met relevante ervaring naar dir@badminton.nl. Informatie is in te winnen bij bondsdirecteur Geert Jan Venekamp, telefoonnummer 030-6084150.

Het bestuur laat zich bij de werving adviseren door Sport & Zaken.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

 • linkedin
 • facebook
 • twitter
 • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!