clubzoeker

Erik Meijs: 'Even balen, maar niet voor lang'

Erik Meijs: 'Even balen, maar niet voor lang'

En daar sta je dan op de NK. Voor mij natuurlijk een piektoernooi, met als doel een finaleplaats. De voorbereiding de afgelopen maanden verliep redelijk ideaal. Wel nog druk in december, maar daarna goed rust genomen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

En vervolgens als voorbereiding de Swedish Masters in Uppsala. Daar bleek dat het met de vorm wel goed zat, want ik behaalde een kwartfinale. Er had misschien nog meer ingezeten wanneer ik niet in die wedstrijd erg ongelukkig uit gleed en mij flink blesseerde aan een been. Bewust daarom geen dubbelweekend in de competitie gespeeld om zo goed mogelijk aan de start te verschijnen van de NK.

Door de rust en de goede behandelingen van mijn superfysio Wendy Tavenier was ik gelukkig op tijd wel voldoende opgeknapt om te kunnen spelen in Almere. Maar de weken in aanloop er naar toe heel weinig kunnen trainen en zeker geen wedstrijden.

Dat was dan ook duidelijk te merken in de eerst ronde toen ik het moest opnemen tegen een van mijn trainingspartners, Leon Nottelman. Ik begon behoorlijk onrustig en daar maakte Leon handig gebruik van. Gelukkig kreeg ik geleidelijk aan toch meer grip op het spel en kon ik de wedstrijd winnend afsluiten. Hehe, kop er van af.

Vervolgens bleek de kwartfinale redelijk kort daarop al gespeeld te worden en wel tegen Justin Teeuwen. Ik wist dat er een tandje bij zou moeten en dat ik heel geconcentreerd zou moeten spelen. Ook nu begon ik wat voorzichtig, maar kreeg na de 11 meer de controle over de wedstrijd en hield dit goed vast. Ik speelde rustig en gevarieerd en de slagen liepen prima. Hoewel ik bepaald niet mijn normale snelheid kon halen kwam ik verder niet in de problemen en won ik ook nu in 2 sets. Al met al toch een prima eerste dag dus.

Lees de rest van dit artikel op de website van Erik Meijs.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!