VELO doet goede zaken in halve finale strijd

VELO doet goede zaken in halve finale strijd

Donderdag 6 februari heeft VELO tijdens de eerste wedstrijd in de halve finales om het landskampioenschap goede zaken gedaan.

Ken je BC Drop Shot al?

In een sfeervolle ambiance werd in sporthal 't Zandje met 6-2 van DKC gewonnen. Een prima uitgangspositie voor het team van Ciraar Slaats voor de returnwedstrijd aanstaande zaterdag.

Het vrouwendubbel van NK finalist Myke Halkema / Wendy Slaats zorgde voor een 1-0 voorsprong voor het team uit het Westland door Ginny Severien / Eefje Besselink met 21-18 en 21-15 te verslaan. Jim Middelburg en Russell Muns verdubbelden de score en hielden hun 100%-score vast door in twee spannende games van Dennis van Daalen de Jel / Mark Caljouw te winnen.

Lisa Malaihollo bracht de tussenstand naar 3-0 voor VELO door met tweemaal 21-10 te winnen van Veerle Wijers. Rikkert Suijkerland verloor zijn singel in twee spannend sets met 24-22 en 21-19 van Michiel Kruijt waardoor DKC het eerste punt binnensleepte. Kopvrouw Ya-Lan Chang bracht de stand weer terug naar drie punten verschil in het voordeel van het team uit Wateringen door Eefje Besselink in twee games te kloppen.

Kopman Dicky Palyama speelde zijn mannenenkel tegen het grote talent Mark Caljouw. In een fantastische wedstrijd voor het publiek won Caljouw in drie sets van de negenvoudig Nederlands kampioen. Hierdoor bracht DKC de stand terug naar 2-4.

Jim Middelburg / Myke Halkema speelde hun gemengd dubbel tegen Kruijt / Severien. Met een 21-15 en 21-19 overwinning werd de zege veilig gesteld voor de Wateringers.

Gelegenheidskoppel Russell Muns en Ya-Lan Chang bracht de eindstand op 2-6 voor VELO. In 2 sets werd afgerekend met oud VELO-speler en NK finalist Dennis van Daalen de Jel en Veerle Wijers.

Aanstaande zaterdag 8 februari is de returnwedstrijd. In deze wedstrijd wordt bepaald wie de fel begeerde plek bemachtigt voor de finaleplek in Den Bosch 22 februari. De wedstrijd VELO - DKC wordt gespeeld in de VELO-hal, Noorweg 26, 2291 EE Wateringen. De wedstrijd start om 14:30.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Uitvoering en FAQ kortingsbedrag teambijdrage 2021-2022

Uitvoering en FAQ kortingsbedrag teambijdrage 2021-2022

Afgelopen zaterdag 27 februari ging de Bondsvergadering akkoord met het voorstel van het bondsbestuur over het kortingsbedrag op…

5 maart 2021

Corona update week 9: kortingsregeling teambijdrage 2021-2021

Corona update week 9: kortingsregeling teambijdrage 2021-2021

Aankomende maandagavond 8 maart geeft het demissionaire kabinet weer een persconferentie over de coronamaatregelen. We hopen…

5 maart 2021

Cheryl Seinen en Selena Piek door naar kwartfinale op Swiss Open

Cheryl Seinen en Selena Piek door naar kwartfinale op Swiss Open

Selena Piek en Cheryl Seinen hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van de Yonex Swiss Open. Het Nederlandse duo (WR-26) was…

5 maart 2021

Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Mark Caljouw en het vrouwendubbel Selena Piek/Cheryl Seinen hebben de tweede ronde bereikt op de Yonex Swiss Open in Basel. Voor…

3 maart 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!