VELO doet goede zaken in halve finale strijd

VELO doet goede zaken in halve finale strijd

Donderdag 6 februari heeft VELO tijdens de eerste wedstrijd in de halve finales om het landskampioenschap goede zaken gedaan.

clubzoeker

Maak kennis met Mats Duwel!

In een sfeervolle ambiance werd in sporthal 't Zandje met 6-2 van DKC gewonnen. Een prima uitgangspositie voor het team van Ciraar Slaats voor de returnwedstrijd aanstaande zaterdag.

Het vrouwendubbel van NK finalist Myke Halkema / Wendy Slaats zorgde voor een 1-0 voorsprong voor het team uit het Westland door Ginny Severien / Eefje Besselink met 21-18 en 21-15 te verslaan. Jim Middelburg en Russell Muns verdubbelden de score en hielden hun 100%-score vast door in twee spannende games van Dennis van Daalen de Jel / Mark Caljouw te winnen.

Lisa Malaihollo bracht de tussenstand naar 3-0 voor VELO door met tweemaal 21-10 te winnen van Veerle Wijers. Rikkert Suijkerland verloor zijn singel in twee spannend sets met 24-22 en 21-19 van Michiel Kruijt waardoor DKC het eerste punt binnensleepte. Kopvrouw Ya-Lan Chang bracht de stand weer terug naar drie punten verschil in het voordeel van het team uit Wateringen door Eefje Besselink in twee games te kloppen.

Kopman Dicky Palyama speelde zijn mannenenkel tegen het grote talent Mark Caljouw. In een fantastische wedstrijd voor het publiek won Caljouw in drie sets van de negenvoudig Nederlands kampioen. Hierdoor bracht DKC de stand terug naar 2-4.

Jim Middelburg / Myke Halkema speelde hun gemengd dubbel tegen Kruijt / Severien. Met een 21-15 en 21-19 overwinning werd de zege veilig gesteld voor de Wateringers.

Gelegenheidskoppel Russell Muns en Ya-Lan Chang bracht de eindstand op 2-6 voor VELO. In 2 sets werd afgerekend met oud VELO-speler en NK finalist Dennis van Daalen de Jel en Veerle Wijers.

Aanstaande zaterdag 8 februari is de returnwedstrijd. In deze wedstrijd wordt bepaald wie de fel begeerde plek bemachtigt voor de finaleplek in Den Bosch 22 februari. De wedstrijd VELO - DKC wordt gespeeld in de VELO-hal, Noorweg 26, 2291 EE Wateringen. De wedstrijd start om 14:30.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Joran Kweekel en Nadia Choukri nieuwe Nederlands Kampioen Badminton 2023

Joran Kweekel en Nadia Choukri nieuwe Nederlands Kampioen Badminton 2023

Joran Kweekel (mannenenkel) en Nadia Choukri (vrouwenenkel) hebben de enkelspeltitels veroverd op het NK Badminton 2023.

5 februari 2023

Nadia Choukri klopt first seed Jaymie Laurens op NK Badminton 2023

Nadia Choukri klopt first seed Jaymie Laurens op NK Badminton 2023

Nadia Choukri heeft verrassend de finale van het vrouwenenkel bereikt op het NK Badminton 2023. In de halve finale in…

5 februari 2023

Alida Chen en Amy Tan verrassen in vrouwenenkel op NK Badminton 2023

Alida Chen en Amy Tan verrassen in vrouwenenkel op NK Badminton 2023

Op het NK Badminton 2023 hebben Alida Chen en Amy Tan voor een verrassing gezorgd in het vrouwenenkel. In Topsportcentrum Almere…

4 februari 2023

Titelfavorieten naar kwartfinales NK Badminton 2023

Titelfavorieten naar kwartfinales NK Badminton 2023

Op het NK Badminton 2023 in Topsportcentrum Almere hebben de titelfavorieten geen fout gemaakt in de eerste ronde.

4 februari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!