Dag vier EK Individueel Kazan

Dag vier EK Individueel Kazan

Vandaag vier kwartfinales. Alle wedstrijden begonnen om 17:00, dus we hadden ruim de tijd om ons goed voor te bereiden.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

17:45 Eric versus Ivanov (Rus)

Ivanov kun je vergelijken met een grastennisser op Wimbledon. Service volley oftewel smash steek vertaald naar het badminton. Met zijn ruim twee meter lange lichaam is hij ook niet echt gebouwd voor de langere rally. Lange spelers zijn erg gefocust op het voorveld, omdat voor dit type spelers de rally wordt bepaald vanaf het net. Ik had Ivanov goed geanalyseerd op de video. Als Ivanov ook maar enigszins buiten zijn range komt in het achterveld, dan komt er een rechtdoor slag. Opbouw van de rally om initiatief te krijgen gebeurt dus vanuit het achterveld ondanks het gevaar van zijn lengte en harde smash. Ik had de warming up samen met Eric gedaan, hij was er klaar voor. Eerste rally ging goed, tweede rally ook, bij de derde rally stapte Eric van de baan. Een stekende pijn in zijn voet zomaar uit het niks. Een fysiobehandeling mocht niet baten. Eric kon niet meer goed bewegen en de eerste kans op eremetaal vloeide uit onze handen.

18:30 Jorrit en Samantha versus Durkin/Vislova (Rus)

Eric en Samantha en Jorrit waren rond hetzelfde tijdstip begonnen. Terwijl Eric net klaar was, begonnen Jorrit en Samantha aan de derde set. Ik nam gauw plaats naast Kim. Het was een heel spannend gevecht met alle Russen in de zaal uiteraard tegen ons. Tot de eerste break in de derde werd de rally gespeeld binnen de eerste drie slagen. Na het wisselen veranderde het spelbeeld. Jorrit en Samantha kwamen onder de eerste drie uit en waren beter in de rally. " Close the gap close the gap " schreeuwde Kim. De Russen durfden niet meer in het achterveld te spelen, waarschijnlijk door de spanning in combinatie met de wind in de hal. Dit leverde vier punten op rij op en de marge was groot genoeg. Na het bevrijdende punt vlogen we elkaar in de armen. Dit soort momenten maakt werken in topsport toch wel heel speciaal.

21.00 Samantha en Iris tegen Nedelcheva/Bankier (Bul/Sco)

Wie meer zou willen weten hoe dat nou precies zit met een werker en opbouwer in een dubbel, die moet deze combinatie eens bekijken. Bankier creëert en Nedelcheva werkt er om heen. Beiden hebben een verschillende rol in hun dubbel. De Schots/Bulgaarse combinatie speelde heel erg sterk en we gingen er qua uitslag dik af. Echter, er zaten veel goede lange rally's tussen. Kim was erg stellig in zijn nabespreking. "Ik heb jullie nog nooit zo goed zien spelen, alleen jullie speelden tegen een koppel dat absoluut gepiekt heeft op dit moment".

22.00 Selena en Eefje versus zusjes Stoeva (Bul)

Selena en Eefje moesten in de kwartfinale een lastige klus zien te klaren. De zusjes Stoeva zijn we dit seizoen best vaak tegen gekomen. Bovendien hebben ze niet lang geleden een weekje meegetraind op Papendal. Ze spelen een beetje Japans. Dat wil zeggen dat ze in de rally werken vanuit de verdediging. Er wordt niet heel hard gewerkt om initiatief in de eerste drie slagen. Als ze een kans krijgen om aan te vallen dan zullen ze die pakken, waarin Gabriela probeert in de shuttle te komen, maar bij een fifty - fifty mogelijkheid kiezen ze weer voor een veilige oplossing. Dat betekent dus lange rally's en hard werken, waarin het tactisch heel juist is om soms het initiatief weg te geven. Selena en Eefje wonnen in twee sets, maar het was mentaal een zware wedstrijd.

23.00 Aankomst hotel

Visumproblemen. Ik was liever in jubelstemming een biertje gaan drinken om onze twee medailles te vieren, maar ik zal alle zeilen moeten bijzetten om dit te gaan oplossen.

Rune Massing
Bondscoach Badminton Nederland

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Afgelopen zaterdag 18 november 2023 vond in Nijkerk de najaarse Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en…

20 november 2023

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Na een jarenlange daling van het aantal deelnemende verenigingen, teams en individuele jeugdleden is er afgelopen jaar een…

20 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!