clubzoeker

Dag zes EK Individueel Kazan: ''Kim, leer zo snel mogelijk Nederlands!'

Dag zes EK Individueel Kazan: ''Kim, leer zo snel mogelijk Nederlands!'

Helaas geen wedstrijdschema vandaag met daartussen ergens een verticaal rood wit blauw vlaggetje. Meteen is de dag heel anders. Je merkt een soort mentale ontlading, zowel bij de spelers als de coaches

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Gisteravond was er al een gedeelte van onze ploeg huiswaarts vertrokken. Ondanks lang en vervelend oponthoud op het vliegveld zijn zij allen veilig thuis gekomen. Nu moest ik mijn eigen dreigende visumproblemen zien op te lossen. Mij stond waarschijnlijk hetzelfde te wachten.

10.00 ontbijt

Deze heb ik overgeslagen. En volgens mij was ik niet de enige.

17.00 prijsuitreiking

Helaas kon ik hier niet bij zijn. Ik heb als het ware tijd gekocht om mijn visum in orde te krijgen en een vroegere vlucht geboekt zodat ik eerder op het vliegveld in Moskou kon zijn. Ik kreeg wel de foto's binnen op de groepsapp voor dit toernooi. Gezien de glunderende oogjes van de medaille winnaars hebben ze genoten van hun dikverdiende moment. Ik kan me zo voorstellen dat op het podium staan van een Europees kampioenschap een heerlijk gevoel is. Jammer dat ik er zelf niet bij kon zijn. Gelukkig was Kim er wel.

Terugblik

Tijd voor een terugblik en een evaluatie. Natuurlijk hebben Kim en ik uitvoerig alles besproken wat er te bespreken valt. Dat doen we overigens elke dag, ook op Papendal. We proberen te sturen en bespreken wat onze volgende stappen moeten zijn. Ik ken Kim nog niet zo heel lang, maar ik vind hem een sterke coach. Hij denkt goed na welke beslissingen de juiste moet zijn en altijd in dienst van de ontwikkeling van de spelers. Gefundeerd en doordacht. We hebben met hem een goeie in ons team.

We hadden een interessante discussie, eentje waar ik later nog even goed over nagedacht heb. Kim zegt dat als hij de wedstrijd vooraf goed kan voorbereiden, dat per set minstens vier gratis punten oplevert. Hierbij komen dan nog minstens twee gratis punten bij voor het actief coachen tijdens de wedstrijd. Dus minstens 6 punten door de wedstrijdanalyse en coachen op gameflow. Ik geloof dat meteen.

Ik heb zelf ook wedstrijden gehad waarin ik als coach een duidelijk verschil kan maken. Alleen gaf Kim aan dat Deense spelers veel meer het overleg en de communicatie met hun coach zoeken tijdens de wedstrijd. Na twee verloren rally's stappen ook spelers als Boe en Mogensen even de baan uit om oogcontact te zoeken. Ik denk dat hier nog veel winst uit te halen valt. Overigens heb ik Kim wel gezegd dat hij zo snel mogelijk Nederlands moet leren. Op dit moment hoeft de coach van onze tegenstanders alleen goede oren te hebben.

Bijeenkomst coaches

Ik zou het fijn vinden om een keer met meerdere trainers te praten over de rol van de coach tijdens een topwedstrijd. Let wel, ik heb het hier over internationale grote wedstrijden. Jeugdspelers moeten het zoveel mogelijk zelf zien op te lossen tijdens de wedstrijd. Daarnaast zou het ook interessant zijn om een keer te praten over de wedstrijdvoorbereiding van de coach. Waar gaan we naar kijken en welke aanwijzingen leveren nou daadwerkelijk die gratis punten op? Misschien op een woensdag op Papendal. Dan trainen alle nationale selecties tegelijk in een grote hal. Senioren en U19 hebben dan hun wekelijkse wedstrijdtraining en vanaf ongeveer half zeven worden alle selecties door elkaar heen gegooid.

Programma komende weken

Wat staat er de komende tijd op het programma? Komende week is een rustige week. Daarna gaat het volume weer omhoog en gaat er tussendoor een grote groep naar de Spanish Open om te werken aan hun wereldranking. Begin juni gaat er een groepje naar de superseries in Japan en Indonesië en een ander groepje gaat naar Amerika en Canada. Daarna is er ruimte voor een korte vakantie alvorens we gaan beginnen aan een pittige voorbereiding van zes weken voor het belangrijkste toernooi van het jaar: het WK in Kopenhagen. Doelstelling: een kwartfinale.

Ik wil iedereen bedanken die zijn/haar steentje heeft bijgedragen aan de twee behaalde medailles op het EK. Waarin ik gister wel een beetje verdrietig was, is er nu wel plaats gemaakt voor gepaste trots. Als ik kijk naar de vorige edities van het EK dan hebben we het gewoon goed gedaan.

Bedankt en tot gauw!

Rune Massing
Bondscoach Badminton Nederland

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!