Jorrit de Ruiter: 'De mooiste dag!'

Jorrit de Ruiter: 'De mooiste dag!'

Het zijn drukke weken na de vier toernooien die we in maart gespeeld hebben. Het competitieseizoen in de Bundesliga in Duitsland loopt op zijn einde en de voorbereiding op het EK in Rusland is echt ingegaan.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Bovendien arriveert onze nieuwe coach Kim Nielsen in Nederland, hij is nu echt fulltime in dienst van Badminton Nederland.

De reguliere competitie eindigt voor mijn team 1.BV Mülheim op een wel heel vreemde manier. We staan het hele jaar bovenaan maar verspillen in de laatste twee wedstrijden een voorsprong van 4 punten door te verliezen van de nummers 2 en 3 van de ranglijst. We eindigen 2e en zijn dus gekwalificeerd voor de play-off wedstrijd die wij zelf in Mülheim mogen organiseren. Natuurlijk is alles nog mogelijk en gaan wij ons uiterste best doen om alsnog kampioen van Duitsland te worden!

De weken op Papendal zijn loodzwaar. Kim drijft ons tot het uiterste met zijn gevarieerde trainingsschema. Meer dan eens hoop ik dat het al vrijdag is, terwijl we dan aan de woensdag gaan beginnen. Een week voor vertrek naar Kazan gaat de intensiteit wat naar beneden, het lichaam krijgt de tijd te herstellen. We spelen nog de Dutch International in Wateringen. In de halve finale verliezen we van een Deens koppel, niet het resultaat waarop we gehoopt hadden.

Paasmaandag vertrekken we in de ochtend vanaf Schiphol naar Rusland, met als eindbestemming Kazan. Deze stad met meer dan 1 miljoen inwoners ligt ongeveer 800 km ter zuidoosten van Moskou en organiseerde vorig jaar de Universiade. Deze week is de stad echter het strijdtoneel van de Europese Kampioenschappen badminton. De vijfde keer dat ik mij gekwalificeerd heb. Na een lange dag reizen is het belangrijk om de dag erna voldoende te bewegen. Na wat cardio en core stability in de mooie fitnessruimte van het hotel, is het dinsdagmiddag tijd om de main hall in te gaan. Bondscoach Rune Massing heeft samen met coach Kim Nielsen een trainingsschema gemaakt zodat iedereen optimaal aan bod komt. Ik heb een uur en tien minuten speeltijd. De hal is groot en hoog en er staat een behoorlijke tocht in de hal. De training gaat lekker. 's Avonds analyseren we onze Engelse tegenstanders samen met Kim. We hebben ons strijdplan klaar. Ik voel mij klaar voor de eerste wedstrijd van woensdagochtend tegen een Engels koppel.

Om half elf mogen we de Badminton Europe tv baan op. Een beetje gespannen ben ik wel. De toss winnen wij en we kiezen ervoor om te beginnen aan de kant waar we wind tegen hebben. We knallen uit de startblokken en winnen de eerste game met 21-8. In de tweede game staan we aan de 'moeilijkere' kant. De Engelsen veranderen hun tactiek, gaan meer naar het net spelen zodat wij moeten liften. Tot 16-16 gaat het gelijk op. Daarna scoren wij vijf punten op rij en winnen de wedstrijd. Ik ben opgelucht! Onze masseur Gerrit is meegereisd naar Kazan. Superfijn! Ik laat mij los masseren en ben de rest van de dag vrij.

Lees de rest van dit artikel op de website van Jorrit de Ruiter.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Op zaterdag 2 maart organiseren de VBO en Badminton Nederland de bijscholing Trainers Congres Dutch Junior 2024. De dag wordt…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!