clubzoeker

Nederland wint van Zuid-Afrika

Nederland wint van Zuid-Afrika

Het Nederlandse jeugdteam speelde vandaag zijn laatste poulewedstrijd tegen Zuid Afrika. Beide landen hebben 2 poulewedstrijden verloren en de winnaar van deze wedstrijd speelt om de plekken 17 t/m 24 en de verliezer om de plekken 25 t/m 32.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ruben Jille en Imke van der Aar mochten het spits afbijten tegen de Zuid-Afrikanen Bongani von Bodenstein en Anri Schoonees. Na een wat rommelige start kwamen we bij rust voor met 11-8. Hierna begon het beter te lopen en was de winst in de mix geen probleem: 21-13 21-8.

Alex Vlaar moest het opnemen tegen Michael Jennings. Ook Alex begon rommelig en maakte veel onnodige fouten maar kwam met 11-8 voor bij de eerste rust. Daarna liep het wat beter en uiteindelijk pakte hij makkelijk de winst 21-14. In de tweede game had Alex het onnodig moeilijk: 17-20 achter door vele fouten van hemzelf. Ondanks dat Alex toen heel behoudend ging spelen en op 21-20 kwam, pakte de Zuid-Afrikaan toch de winst met 23-21. Ook in het begin van de derde game maakte Alex te veel fouten maar kwam wel op voorsprong bij de wissel: 11-8. Vanaf dat moment ging hij minder fouten maken en liep makkelijk naar 21-11.

Alida Chen kon de winst binnen halen door te winnen van de Zuid-Afrikaanse Janke van de Vyver. In de eerste game was deze speelster geen probleem voor Alida: 21-6. In de tweede game kwam de Zuid-Afrikaanse iets meer in haar spel maar via 11-8 pakte Alida toch de winst met 21-11.

Alex Vlaar en Ruben Jille mochten de score verder uitbreiden tegen Bongani von Bodenstein/ Michael Jennings. De Zuid-Afrikanen speelde best een goed dubbel en in de loop der jaren zie je toch dat door dit soort landen veel progressie gemaakt wordt. Onze jongens speelden goed en zorgden voor een 4-0 voorsprong op het scorebord met 21-14 21-14.

Alida Chen en Imke van der Aar mochten de maximale score op het bord zetten door te winnen van Anri Schoonees/ Janke van de Vyver. De Zuid-Afrikanen dachten daar echter heel anders over. De eerste game werd een gelijkopgaande strijd waarbij de Zuid-Afrikanen iedere keer net een paar puntjes voor stonden. Ze pakten de eerste game met 17-21. In de tweede game gingen onze vrouwen flitsend van start: 11-2. De Zuid-Afrikanen probeerden het nog wel maar de tweede game was met 21-13 voor ons. De derde game ging gelijk op tot 10-11. Daarna maakten Alida en Imke 6 punten op rij tot 16-11. Vervolgens bleven ze goed spelen en wonnen met 21-14.

Morgen speelt Nederland tegen de 3e van poule W1 om 13.00 uur (Nederlandse tijd 07.00). Dat wordt de winnaar van de wedstrijd die vandaag gespeeld gaat worden Botswana of Mongolië.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!