Pang en Van der Valk winnen in Almere

Pang en Van der Valk winnen in Almere

In het weekend van 5 en 6 april 2014 vond wederom het Carlton GT1 Master toernooi Almere plaats. Met in totaal ruim 150 deelnemers was er in elke categorie een uitdagend spelersveld.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het Carlton GT1 Master was het tweede toernooi van het Carlton Master Circuit 2014 welk in totaal bestaat uit zes toernooien. Het categorie 4 en 6 toernooi maakt onderdeel uit van het RTC circuit.

In het mannenenkel maakte Nederlands Kampioen Eric Pang zijn status waar en won de master titel. Future star Mark Caljouw (DKC) was in de finale de tegenstander van Eric. Mark combineert hard werken met een uitstekende mentaliteit. Het hele toernooi, zo ook in de finale, was Eric echter een speler van de buitencategorie en Mark moest in twee games zijn meerdere erkennen in Eric Pang.

Bij het vrouwenenkel was vooraf al de verwachting dat het een open strijd tussen de geplaatste zou worden. Tot aan de halve finale ging alles nog ‘volgens planning’. In de halve finale vlogen echter zowel de nummer één geplaatste (Wendy Hoeve - Roosterse BC) als de als tweede geplaatste (Lisa Khoeblal-Malaihollo - VELO) uit het toernooi. Het werd een finale tussen Kirsten van der Valk (BC Amersfoort) en Manon Sibbald (BV Almere). In de eerste game maakt Manon te veel fouten, te veel shuttles gingen net uit. Kirsten speelde geconcentreerd en pakte overtuigend de game. De tweede game herpakte Manon zich en werd het een echte strijd met kansen over en weer. Het was echter Kirsten die met 25-23 de game en daarmee de master titel pakte!

In het mannendubbel bewees Michiel Kruijt (DKC) zijn klasse. Na zijn titel bij de masters in Amersfoort won hij in Almere zijn tweede titel. In Almere speelde hij samen met het talent Justin Teeuwen (BV Almere). De titel is meer dan verdiend te noemen. In de halve finale was er al een fantastisch affiche met en wedstrijd tussen Michiel / Justin tegen Eric Pang en Mark Caljouw. In drie games wonnen Michiel en Justin. De finale was tegen de als eerste geplaatste Jim Middelburg (Velo) en Dave Khodabux (BV Almere). De eerste game ging met overtuiging naar Jim / Dave. Met diezelfde overtuiging ging de tweede game echter naar Michiel / Justin. De derde game moest de beslissing brengen en de toeschouwers gingen er goed voor zitten. Het werd met recht een spannende en spectaculaire game met kansen over en weer. Met 23-21 ging de winst naar Michiel en Justin.

Bij het vrouwendubbel wonnen Lisa Khoeblal-Malaihollo (VELO) / Yvonne Sie (BV Almere) na drie jaar weer de master titel in Almere. Makkelijk ging het zeker niet. De spannendste en mooiste partij was bewaard voor de finale. In de finale waren het talent Cheryl Seinen (BV Almere) met de zeer ervaren Georgy van Soerland-Trouerbach (BV Almere) de tegenstanders. De eerste game ging nipt naar Lisa en Yvonne. De tweede game ging verrassend overtuigend naar Georgy / Cheryl en een verrassing leek zich aan te dienen. In de derde game herpakte Lisa / Yvonne zich en ontstond er een gelijk opgaande strijd. Met de ervaring van het al jaren samenspelende koppel trokken Lisa / Yvonne met 23-21 de derde game naar zich toe. De laatste finale bij de masters was het gemengd dubbel. Hierin troffen we drie Almeerders. Saber Afif speelde met Yvonne Sie tegen Dave Khodabux die als partner de bij BV Slotermeer spelende Jessica Ottenhof had. Het werd een finale tussen twee verschillende stijlen. De meer met fysiek spelende Dave / Jessica tegen de technischere spelers Saber / Yvonne. Het verschil bleek uiteindelijk klein. De eerste game ging nipt met 24-22 naar Dave / Jessica, in de tweede game was een kleine voorsprong voldoende om met 21-17 de game en daarmee de titel te pakken.

Categorie 4

De finale van het mannenenkel was een Almeers onderonsje. De fysiek sterke Jordy Tukker stond tegen de van een zware blessure volledig herstelde Richard Blom. Het werd een ware strijd waarbij beide spelers tot het uiterste gingen. Jordy bleek uiteindelijk in drie games over de meeste inhoud te beschikken.

Bij de vrouwenenkel speelde een Chinese dame die duidelijk te goed was. De moeilijkste wedstrijd speelde Stella Li in de eerste ronde tegen de als eerste geplaatste Stephanie Pietersz (BV Almere). Deze wedstrijd werd nog nipt met 22-20 21-19 gewonnen maar daarna was Stella er helemaal klaar voor. Met overtuiging en zonder ook maar een moment in gevaar te komen won ze de titel.

In het mannendubbel wonnen de als eerste geplaatste Nick Eijssens / Dion Keulen (BV Slotermeer / BV Almere) van het Almeerse koppel Richard Blom / Bat Schouten. Het werd, ondanks al een slopende enkel finale van Richard, een zware en lange wedstrijd. In drie games maakte Nick / Dion hun plaatsing waar. Bij het vrouwendubbel stonden drie spelers van de Hoornse BV in de finale. Alleen Judith van Cruchten (BV Almere) was een ‘vreemde’ eend in de bijt. De finale bracht niet de spanning die er wel geweest was in beide halve finales. Met duidelijke cijfers wonnen Judith van Cruchten en Rosaline Tumewu van de gezusters Linders.

In het gemengd dubbel waren Erik Staats / Suzanne Mulkens (BV Almere) de terechte winnaars. Zonder een game te verliezen werd ook de finale met overtuiging gewonnen van Jordy Tukker / Rosaline Tumewu (BV Almere / Hoornse BV).

Categorie 6

In het mannenenkel troffen we twee spelers van BV Almere in de finale. De hard werkende Krijn Hoetmer speelde tegen Joost van Gelder. Het spel van Krijn laat zich moeilijk omschrijven maar vast staat wel dat het lastig te doorgronden is. Zonder een game te verliezen en soms spelers gek makend won hij het mannenenkel.

Het vrouwenenkel finale was een finale tussen twee jeugdige talenten. De twaalf jarige Amy Tan (BV Almere) speelde tegen ook pas veertien jarige Kaoutar Lechkar (Van Zijderveld). De twee jaar oudere Kaoutar is net wat verder dan Amy en dat zag je in de finale terug. In twee games ging de titel naar Kaoutar. Het mannendubbel finale was een Almeerse aangelegenheid. Het als tweede geplaatste koppel Thomas van Cruchten / Daniel Verkerk wonnen in twee games van Joost van Gelder / Ytze Luttik. In de finale waren mooie rally’s te zien maar bedreigd voor de winst werden Thomas / Daniel eigenlijk nooit.

Het vrouwendubbel ging tussen de als eerste geplaatste Bregje van der Aar (Duinwijck) / Chloe Mayer (Hoornse BV) en Rachel Reuten (AR Badminton) / Ashley Seinen (Almagest). Het werd een spannende finale die met 22-20 21-19 werd gewonnen door Rachel / Ashley.

Het gemengd dubbel was een Almeerse aangelegenheid. De talenten Dennis Koppen / Joyce Laudy mochten aantreden tegen de 'veteranen' Conny Cashoek / Stephan Melein. Dennis en Joyce maakten handige gebruik van de opgestijfde Conny / Stephan en wonnen verdiend in twee games.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!