SportSport

Twee halve-finaleplaatsen voor Nederland bij EK badminton

Twee halve-finaleplaatsen voor Nederland bij EK badminton

Bij het Individueel Europees Kampioenschap Badminton in het Russische Kazan heeft de Nederlandse ploeg, onder leiding van bondscoach Rune Massing, op twee verschillende onderdelen de halve finale weten te bereiken.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In het gemengddubbelspel wisten Jorrit de Ruiter en Samantha Barning in drie sets af te rekenen met het Russische koppel Vitalij Durkin/Nina Vislova. Na bijna een uur spelen werd met 21-18 16-21 21-18 de halve finale bereikt. In de halve finale moeten de Nederlanders het zaterdag 26 april opnemen tegen het als eerste geplaatste Deense koppel Joachim Fischer Nielsen/Christinna Pedersen.

Ook het als tweede geplaatste vrouwendubbel Eefje Muskens/Selena Piek wist de kwartfinale te winnen en zo de halve finale te halen. In een gelijk opgaande strijd werd uiteindelijk in twee sets gewonnen van de Bulgaarse vrouwen Gabriela en Stefani Stoeva, met 25-23 en 21-15. Muskens en Piek spelen zaterdag 26 april in de halve finale tegen het Deense koppel (als 3e geplaatst) Line Damkjaer Kruse/Marie Roepke.

Eric Pang in het mannenenkel en Samantha Barning met Iris Tabeling in het vrouwendubbelspel wisten de halve finale niet te bereiken. Eric Pang, als zesde geplaatst, verloor in twee games van de Rus Vladimir Ivanov met 21-15 21-9. Samantha Barning en Iris Tabeling wisten hun kwartfinale niet te winnen van het Schots-Bulgaarse koppel Imogen Bankier/Petya Nedelcheva: 11-21 en 8-21.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!