clubzoeker

Twee halve-finaleplaatsen voor Nederland bij EK badminton

Twee halve-finaleplaatsen voor Nederland bij EK badminton

Bij het Individueel Europees Kampioenschap Badminton in het Russische Kazan heeft de Nederlandse ploeg, onder leiding van bondscoach Rune Massing, op twee verschillende onderdelen de halve finale weten te bereiken.

Ken je BC Limes al?

In het gemengddubbelspel wisten Jorrit de Ruiter en Samantha Barning in drie sets af te rekenen met het Russische koppel Vitalij Durkin/Nina Vislova. Na bijna een uur spelen werd met 21-18 16-21 21-18 de halve finale bereikt. In de halve finale moeten de Nederlanders het zaterdag 26 april opnemen tegen het als eerste geplaatste Deense koppel Joachim Fischer Nielsen/Christinna Pedersen.

Ook het als tweede geplaatste vrouwendubbel Eefje Muskens/Selena Piek wist de kwartfinale te winnen en zo de halve finale te halen. In een gelijk opgaande strijd werd uiteindelijk in twee sets gewonnen van de Bulgaarse vrouwen Gabriela en Stefani Stoeva, met 25-23 en 21-15. Muskens en Piek spelen zaterdag 26 april in de halve finale tegen het Deense koppel (als 3e geplaatst) Line Damkjaer Kruse/Marie Roepke.

Eric Pang in het mannenenkel en Samantha Barning met Iris Tabeling in het vrouwendubbelspel wisten de halve finale niet te bereiken. Eric Pang, als zesde geplaatst, verloor in twee games van de Rus Vladimir Ivanov met 21-15 21-9. Samantha Barning en Iris Tabeling wisten hun kwartfinale niet te winnen van het Schots-Bulgaarse koppel Imogen Bankier/Petya Nedelcheva: 11-21 en 8-21.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Van woensdag 13 t/m zondag 17 oktober vindt de Dutch Open - dit jaar een international challenge toernooi - plaats in Almere. De…

2 augustus 2021

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

De Deense badmintonner en voormalig wereldkampioen Viktor Axelsen was in de finale mannenenkelspel in twee games te sterk voor…

2 augustus 2021

Selena Piek: I'm coming home

Selena Piek: I'm coming home

That's it. Our Olympic road is ending in the quarterfinals. Tried to gave it our all but the Koreans were simply better today.

29 juli 2021

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

That’s how I am feeling right now. Crazy how sports can go. If you would have told me up front that I would reach the last 16…

29 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!