clubzoeker

Twee halve-finaleplaatsen voor Nederland bij EK badminton

Twee halve-finaleplaatsen voor Nederland bij EK badminton

Bij het Individueel Europees Kampioenschap Badminton in het Russische Kazan heeft de Nederlandse ploeg, onder leiding van bondscoach Rune Massing, op twee verschillende onderdelen de halve finale weten te bereiken.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In het gemengddubbelspel wisten Jorrit de Ruiter en Samantha Barning in drie sets af te rekenen met het Russische koppel Vitalij Durkin/Nina Vislova. Na bijna een uur spelen werd met 21-18 16-21 21-18 de halve finale bereikt. In de halve finale moeten de Nederlanders het zaterdag 26 april opnemen tegen het als eerste geplaatste Deense koppel Joachim Fischer Nielsen/Christinna Pedersen.

Ook het als tweede geplaatste vrouwendubbel Eefje Muskens/Selena Piek wist de kwartfinale te winnen en zo de halve finale te halen. In een gelijk opgaande strijd werd uiteindelijk in twee sets gewonnen van de Bulgaarse vrouwen Gabriela en Stefani Stoeva, met 25-23 en 21-15. Muskens en Piek spelen zaterdag 26 april in de halve finale tegen het Deense koppel (als 3e geplaatst) Line Damkjaer Kruse/Marie Roepke.

Eric Pang in het mannenenkel en Samantha Barning met Iris Tabeling in het vrouwendubbelspel wisten de halve finale niet te bereiken. Eric Pang, als zesde geplaatst, verloor in twee games van de Rus Vladimir Ivanov met 21-15 21-9. Samantha Barning en Iris Tabeling wisten hun kwartfinale niet te winnen van het Schots-Bulgaarse koppel Imogen Bankier/Petya Nedelcheva: 11-21 en 8-21.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC behoudt koppositie na zege op Almere

DKC behoudt koppositie na zege op Almere

Met de play-off wedstrijden voor plaatsing van de finale van vorig jaar nog vers in het geheugen stond afgelopen weekend de…

25 september 2023

Smashing verliest nipt van VELO

Smashing verliest nipt van VELO

VELO was dit weekend de tegenstander. In de herendubbel speelde Teun samen met Timo tegen Jim Middelburg en Mees Janssen. Helaas…

25 september 2023

Almere onderuit bij DKC

Almere onderuit bij DKC

Zaterdagavond vond in sporthal Hogeveld in Den Haag de wedstrijd plaats tussen DKC tegen Almere in de tweede ronde van de…

24 september 2023

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Op zaterdag 14 oktober organiseert Badminton Nederland in samenwerking met de Dopingautoriteit tijdens de Yonex Dutch Open een…

20 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!