SportSport

Twee Nederlandse titels op de 15e editie Victor Dutch International

Twee Nederlandse titels op de 15e editie Victor Dutch International

Vandaag werden de finales gespeeld in de sfeervolle VELO hal te Wateringen. Soraya de Visch Eijbergen en het vrouwendubbel koppel Samantha Barning / Iris Tabeling maakte hun plaatsing waar, maar de finaleplaats in het gemengd dubbel voor het ongeplaatste koppel Robin Tabeling / Myke Halkema was zeker een verrassing.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Samantha en Iris speelden de eerste finale tegen het Deense koppel Thygesen en Fruergaard. Ondanks een onrustig begin kwam toernooiwinst geen enkel moment in gevaar. Er is de afgelopen tijd veel getraind op variatie en anticiperen in de servicesituatie. Dit kwam goed naar voren. Eenmaal buiten die eerste drie slagen werd er tactisch juist gespeeld door op de juiste momenten het veld heel ruim te houden zodat Thygesen geen bepalende rol kon spelen vanaf het net. Setstanden 21-16 en 21-12 voor de Nederlandse dames.

Daarna was de beurt aan de als tweede geplaatste Soraya de Visch Eijbergen. Dit was tot dusver haar tweede internationale finale. In november 2013 verloor zij in de finale van de Hongaarse open. Zij moest het opnemen tegen de Duitse Fabiënne Deprez die verrassend de finale haalde na lang blessureleed. Ook Soraya begon wat te gehaast aan deze wedstrijd. Pas na de break in de eerste game kwam ze los. Soraya kreeg de opdracht om veel lange rally's te spelen en in die rally de backhand van de Duitse aan te vallen. Deprez had veel moeite met het belopen van het hele veld en had eigenlijk alleen kans in de servicesituatie en kortere rally's door veel risico te nemen. Soraya won gedecideerd met 21-15 en 21-8 en boekte haar eerste internationale toernooizege.

In het gemengddubbel speelden Robin en Myke de laatste finale met Nederlandse inbreng. Zij moesten het opnemen tegen wederom Thygesen en Mohr. De finale verliep teleurstellend. De Denen hadden teveel controle over de servicesituatie en wisten precies wat er ging gebeuren. Eenmaal buiten de eerste drie slagen speelden de Denen veel in de vrije ruimte voorbij Myke zodat het veld te groot werd voor Robin. Met 21-10 en 21-5 konden Myke en Robin geen enkel moment aanspraak maken op de titel. Toch kunnen Robin en Myke terugkijken op een goed internationaal resultaat. Ze zijn nog jong en kunnen nog heel veel leren.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!