SportSport

Afscheid van VELO-icoon Rikkert Suijkerland

Afscheid van VELO-icoon Rikkert Suijkerland

Nadat de 10e landstitel voor VELO was binnengehaald meldde clubicoon Rikkert Suijkerland dat hij aan het einde van het seizoen gaat stoppen met spelen voor het vlaggenschip van VELO badminton.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Iemand die in zijn carrière vijf landstitels, twee nationale bekers, zilver in de Europacup en Nederlands Kampioen Herendubbel op zijn palmares heeft staan kunnen we natuurlijk niet geruisloos het hoogste sport podium laten verlaten.

Om op een waardige manier afscheid te nemen wordt er op zaterdagmiddag 7 juni een afscheidswedstrijd georganiseerd tussen de VELO All Stars en het huidige eerste team.

De organisatie heeft alle spelers en betrokkenen waar Rikkert in het verleden mee samen heeft gespeeld of gewerkt uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Een aantal van hen zullen namens de VELO All Stars daadwerkelijk het strijdperk gaan betreden: o.a. Gerben Bruijstens, Remco Muyris, Jürgen Wouters, Ekiring Edwin, Dennis van Daalen de Jel, Ginny Severien, Nining Kustyaningsih, Veerle Wijers en Elize van 't Riet.

Het team zal onder aanvoering van oud VELO trainers Ton Velberg, Dennis Tjin Asjoe en Edward van den Heuvel willen laten zien dat ze het spelletje nog niet verleerd is.

Bij het huidige VELO zullen naast Rikkert Suijkerland de volgende spelers acte de presence geven: o.a. Dicky Palyama, Jim Middelburg, Russell Muns, Lisa Malaihollo, Myke Halkema, Wendy Slaats en Ya-Lan Chang met de coaches Ciraar Slaats en Erwin Latuheru.

Ook wordt er een belofte nagekomen die burgemeester Sjaak van der Tak en wethouder Mohamed el Mokaddem van de gemeente Westland hebben gedaan aan Rikkert Suijkerland en Lisa Malaihollo. Een mooie wedstrijd tussen de beste bestuurders van het Westland en de beste badmintonners van het Westland.

Scheidsrechter Freek Cox zal het geheel in goede banen moeten leiden, dat lijkt op voorhand al een behoorlijke klus.

Programma

  • Datum 7 juni 2014
  • Locatie VELO complex, Noordweg 26 te Wateringen
  • 15.00-15.45 uur VELO All Stars - VELO Badminton
  • 15.50-16.15 uur Burgemeester Sjaak van der Tak en wethouder Mohamed el Mokaddem vs Rikkert Suijkerland en Lisa Malaihollo
  • 16.30-18.00 uur Receptie

Wij hopen dat vele van jullie aanwezig zullen zijn om Rikkert een gedenkwaardig afscheid te geven en hem de aandacht te geven die hij verdient.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!