clubzoeker

DKC: Mark Caljouw gaat NIET naar Duitsland

DKC: Mark Caljouw gaat NIET naar Duitsland

Ondanks vele aanbiedingen van andere (buitenlandse) clubs blijft Mark Caljouw ook na de zomer speler van DKC. Voor het 19-jarige Rijswijkse toptalent wordt 2014/2015 het vierde seizoen in de Haagse hoofdmacht.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

DKC is erg verheugd met het aanblijven van Caljouw en hoopt met hem in de gelederen een gooi te kunnen doen naar de landstitel.

Caljouw, op dit moment vijfde op de nationale single ranking, kende afgelopen seizoen zijn echte doorbraak. Zo haalde hij de finale van het Norwegian International, de eerste eindstrijd in het seniorencircuit voor de enkelspecialist. Daarnaast wist Caljouw een mooie halve finaleplek te behalen op de Nederlandse Kampioenschappen, waarin hij verloor van de latere winnaar Eric Pang. De goede prestaties gingen niet onopgemerkt voorbij aan bondscoach Rune Massing. Zo verdiende Caljouw een uitverkiezing voor het Europees Kampioenschap voor landenteams. Met DKC strandde de Rijswijker in de halve finale van de play-offs.

Daisy Bommeleyn

Naast Caljouw heeft DKC ook het contract verlengd met Daisy Bommeleyn. Afgelopen seizoen kwam ze voor het eerst uit voor de vice-landskampioen van 2013. Het werd een rampjaar voor de 26-jarige speelster. Door een slepende knieblessure kwam zij slechts enkele malen in actie voor DKC. Komend seizoen wil Bommeleyn dan ook laten zien waar ze echt toe in staat is.

Eerder wist DKC Michiel Kruijt al vast te leggen voor nog een seizoen. Ook voor hem wordt het zijn tweede jaar bij de ploeg van coach Leonard van Velzen. Daarnaast verzekerde de Hagenaars zich ook van de diensten van Alida Chen. Zij komt deze zomer over van Van Zijderveld uit Amstelveen. Hoe de rest van het team eruit gaat zien, wordt de komende weken duidelijk.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!