SportSport

DKC: Mark Caljouw gaat NIET naar Duitsland

DKC: Mark Caljouw gaat NIET naar Duitsland

Ondanks vele aanbiedingen van andere (buitenlandse) clubs blijft Mark Caljouw ook na de zomer speler van DKC. Voor het 19-jarige Rijswijkse toptalent wordt 2014/2015 het vierde seizoen in de Haagse hoofdmacht.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

DKC is erg verheugd met het aanblijven van Caljouw en hoopt met hem in de gelederen een gooi te kunnen doen naar de landstitel.

Caljouw, op dit moment vijfde op de nationale single ranking, kende afgelopen seizoen zijn echte doorbraak. Zo haalde hij de finale van het Norwegian International, de eerste eindstrijd in het seniorencircuit voor de enkelspecialist. Daarnaast wist Caljouw een mooie halve finaleplek te behalen op de Nederlandse Kampioenschappen, waarin hij verloor van de latere winnaar Eric Pang. De goede prestaties gingen niet onopgemerkt voorbij aan bondscoach Rune Massing. Zo verdiende Caljouw een uitverkiezing voor het Europees Kampioenschap voor landenteams. Met DKC strandde de Rijswijker in de halve finale van de play-offs.

Daisy Bommeleyn

Naast Caljouw heeft DKC ook het contract verlengd met Daisy Bommeleyn. Afgelopen seizoen kwam ze voor het eerst uit voor de vice-landskampioen van 2013. Het werd een rampjaar voor de 26-jarige speelster. Door een slepende knieblessure kwam zij slechts enkele malen in actie voor DKC. Komend seizoen wil Bommeleyn dan ook laten zien waar ze echt toe in staat is.

Eerder wist DKC Michiel Kruijt al vast te leggen voor nog een seizoen. Ook voor hem wordt het zijn tweede jaar bij de ploeg van coach Leonard van Velzen. Daarnaast verzekerde de Hagenaars zich ook van de diensten van Alida Chen. Zij komt deze zomer over van Van Zijderveld uit Amstelveen. Hoe de rest van het team eruit gaat zien, wordt de komende weken duidelijk.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Badminton Nederland heeft een fantastische prijs gewonnen op de Annual General Meeting (AGM) van de Badminton World Federation…

27 mei 2023

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

De Tuchtcommissie van Badminton Nederland heeft op woensdag 19 april jl. een uitspraak gedaan. De uitspraak betrof het beroep dat…

26 mei 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

In de finale van het bekertoernooi van Badminton Nederland in Den Haag was de formatie uit Flevoland met 3-0 te sterk voor DKC 2.

20 mei 2023

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

In een sporthal ergens in Denemarken ontwikkelde Marcus Rindshoj een vernietigend badmintonwapen. Een nieuwe service, die…

17 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!