clubzoeker

Stel je voor: je trainersdiploma gewoon krijgen bij een pakje boter! #bnldoethetgewoon

Stel je voor: je trainersdiploma gewoon krijgen bij een pakje boter! #bnldoethetgewoon

Wat me zorgen baart bij het nieuwe opleidingssysteem, is dat er mensen voor komen te staan die er gewoon geen verstand van hebben.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Binnen de bond is dit al het geval en de mensen waarvan de dreiging boven ons hoofd hangt hebben er ook veel te weinig verstand van. Als Robbie er bij komt zitten, dan heb ik daar niet zoveel moeite mee. Dat zouden we de ervaring kunnen noemen. Al is ook dit een ervaring met een flink aantal gebreken. Al was het alleen maar zijn betrokkenheid bij 25 jaar lang falend beleid van onze bond. Verder kan ik niets bedenken wat bij zijn anders goede betrokkenheid met onze sport als zwaar minpunt valt aan te merken.

Als de twee vrouwen die genoemd worden ergens administratief werk doen, dan heb ik er geen moeite mee. Als ze zich inhoudelijk gaan bemoeien met het technisch beleid, dan is dat een ramp. Ik heb beide van dichtbij mee gemaakt en het zijn absoluut geen personen die ik zou uitnodigen om welke rol dan ook op een opleiding op Oro op zich te nemen. Ze vallen binnen 24 uur door de mand en het vertrouwen in een goede opleiding is weg.

De ene heeft inderdaad gewoon haar diploma GEKREGEN. En dat is niet iets wat ik beweer, maar wat me uit allereerste hand is verteld. Ergens werd gesteld dat je ook aan vrijwilligers eisen moet stellen. Daar kan ik het voor 100% mee eens zijn. Ik heb NOOIT voor het daglicht willen treden over de prestaties van deze dames anders dan algemene opmerkingen.

Maar als ze zelf de spotlights kiezen, dan moet je ook durven in te staan voor je handelingen en kennis en die zijn beide zwaar onder de maat als het gaat over badminton. Ook hier geldt weer dat ik ten ALLE tijden een openbare discussie aan ga met deze dames over opleidingen. Al was het alleen maar om te voorkomen dat we weer een generatie trainers krijgen die verkeerde en slechte informatie krijgt waar de jeugd niet op zit te wachten.

Ook over dit onderwerp ga ik vragen stellen op de jaarvergadering van Badminton Nederland. Want het is gods geklaagd.

Ron Daniëls
Afgevaardigde Badminton Nederland

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!