clubzoeker

Verrassende bekerwinst voor Amersfoort

Verrassende bekerwinst voor Amersfoort

Gayle Mahulette is een van de Carlton spelers.

Amersfoort - al het hele seizoen geplaagd door blessures - ging niet met hoge verwachtingen naar het finaleweekend van het toernooi om de nationale badmintonbeker de Carlton Cup.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In Epe had de plaatselijk vereniging BC'70 Veluwe voor een prachtige entourage gezorgd door middel van een aantal sponsoren en veel vrijwilligers stond er een prima organisatie in een prachtige zaal!

Het Amersfoort team stond o.l.v. trainer coach Joéli Residay. Hij kon beschikken over de Nationale Kampioene bij de vrouwen Gayle Mahulette, Kirsten van der Valk en de uit team 2 komende Esther Fleurbaay. Bij de mannen speelden Ruben Jille, Edwin Ekiring en Freek Golinski. De geblesseerden Vincent de Vries en Maartje Verheul stonden hun team en de coach bij, met het coachen en begeleiden van het team!

Gestart werd met de 1/4 finale tegen Duinwijck. Het vrouwendubbel werd een prooi voor de dames uit Haarlem maar hierna werden er drie wedstrijden op rij gewonnen. De mannendubbel van Freek Golinski en Ruben Jille speelde niet echt super maar dit was genoeg. Edwin Ekiring en Gayle Mahulette kweten zich met verve van hun taak en zo stond de 1e winst vast 3-1.

In de 1/2 finale werd de opstelling wat aangepast. Gayle Mahulette ging dubbelen met Esther Fleurbaay en Kirsten van der Valk ging de vrouwenenkel spelen.

Ook deze wedstrijd liep voorspoedig, alle partijen werden in winst omgezet, waarbij de mooie overwinning van Kirsten van der Valk op Wendy Hoeve er uit sprong.

Inmiddels had DKC voor een verrassing gezorgd door landskampioen VELO uit het bekertoernooi te knikkeren.

Amersfoort ging onbevangen het finaleduel in. Esther Fleurbaay en Kirsten van der Valk zorgden voor de verrassing van de dag door hun vrouwendubbel in de wacht te slepen. De mannen Ruben Jille en Freek Golinski startten slecht verlies in de 1e game van de dubbel 10-21, hierna ging het beter lopen en werden de mannen van DKC Caljouw en Kruijt aan de kant gezet.

Na de winst in de dubbels gloorde de 11e bekerwinst aan de horizon. Er moest nog één partij voor gewonnen worden. Edwin Ekiring legde het af tegen een super spelende Dennis van Daalen de Jel. Toen kwam onze sterkste troef: de nationale kampioen Gayle Mahulette in actie tegen Ginny Severien. Ginny verweerde zich met hand en tand maar dit was niet genoeg en Gayle bezorgde Amersfoort het beslissende 3e punt en voor de 11e maal de beker.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dinsdag bij de Denmark Open 2021: water en brood uit de supermarkt

Dinsdag bij de Denmark Open 2021: water en brood uit de supermarkt

Het ene jaar is het andere jaar niet. Dat weten we natuurlijk allang. Twee jaar geleden zat ik hier met een perskaart op de…

20 oktober 2021

Wereldranglijst van 19 oktober 2021: Seinen en Jille naderen top 100

Wereldranglijst van 19 oktober 2021: Seinen en Jille naderen top 100

De wereldranglijst badminton wordt elke dinsdag bijgewerkt. Het nieuwe vrouwendubbel van Cheryl Seinen en Debora Jille stijgt…

19 oktober 2021

Jan Oostenbrink uit Tiel: in de rij voor de koffie tijdens de Yonex Dutch Open

Jan Oostenbrink uit Tiel: in de rij voor de koffie tijdens de Yonex Dutch Open

Zoals gebruikelijk de laatste jaren zijn we afgelopen zaterdag weer naar de Dutch Open gegaan in Almere. Prachtige wedstrijden…

19 oktober 2021

Klein contingent Nederlandse badmintonners bij Denmark Open 2021

Klein contingent Nederlandse badmintonners bij Denmark Open 2021

Van de twaalf Nederlandse badmintonners die zich inschreven, staan er deze week slechts zes daadwerkelijk op de badmintonbanen…

19 oktober 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!