SportSport

Verrassende bekerwinst voor Amersfoort

Verrassende bekerwinst voor Amersfoort

Gayle Mahulette is een van de Carlton spelers.

Amersfoort - al het hele seizoen geplaagd door blessures - ging niet met hoge verwachtingen naar het finaleweekend van het toernooi om de nationale badmintonbeker de Carlton Cup.

clubzoeker

Ken je BC The Smashing Fellows al?

In Epe had de plaatselijk vereniging BC'70 Veluwe voor een prachtige entourage gezorgd door middel van een aantal sponsoren en veel vrijwilligers stond er een prima organisatie in een prachtige zaal!

Het Amersfoort team stond o.l.v. trainer coach Joéli Residay. Hij kon beschikken over de Nationale Kampioene bij de vrouwen Gayle Mahulette, Kirsten van der Valk en de uit team 2 komende Esther Fleurbaay. Bij de mannen speelden Ruben Jille, Edwin Ekiring en Freek Golinski. De geblesseerden Vincent de Vries en Maartje Verheul stonden hun team en de coach bij, met het coachen en begeleiden van het team!

Gestart werd met de 1/4 finale tegen Duinwijck. Het vrouwendubbel werd een prooi voor de dames uit Haarlem maar hierna werden er drie wedstrijden op rij gewonnen. De mannendubbel van Freek Golinski en Ruben Jille speelde niet echt super maar dit was genoeg. Edwin Ekiring en Gayle Mahulette kweten zich met verve van hun taak en zo stond de 1e winst vast 3-1.

In de 1/2 finale werd de opstelling wat aangepast. Gayle Mahulette ging dubbelen met Esther Fleurbaay en Kirsten van der Valk ging de vrouwenenkel spelen.

Ook deze wedstrijd liep voorspoedig, alle partijen werden in winst omgezet, waarbij de mooie overwinning van Kirsten van der Valk op Wendy Hoeve er uit sprong.

Inmiddels had DKC voor een verrassing gezorgd door landskampioen VELO uit het bekertoernooi te knikkeren.

Amersfoort ging onbevangen het finaleduel in. Esther Fleurbaay en Kirsten van der Valk zorgden voor de verrassing van de dag door hun vrouwendubbel in de wacht te slepen. De mannen Ruben Jille en Freek Golinski startten slecht verlies in de 1e game van de dubbel 10-21, hierna ging het beter lopen en werden de mannen van DKC Caljouw en Kruijt aan de kant gezet.

Na de winst in de dubbels gloorde de 11e bekerwinst aan de horizon. Er moest nog één partij voor gewonnen worden. Edwin Ekiring legde het af tegen een super spelende Dennis van Daalen de Jel. Toen kwam onze sterkste troef: de nationale kampioen Gayle Mahulette in actie tegen Ginny Severien. Ginny verweerde zich met hand en tand maar dit was niet genoeg en Gayle bezorgde Amersfoort het beslissende 3e punt en voor de 11e maal de beker.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!