SportSport

'A clear future', omdat alles in het Engels beter klinkt? Bullshitbingo vanuit Badminton Nederland

'A clear future', omdat alles in het Engels beter klinkt? Bullshitbingo vanuit Badminton Nederland

De kerntakendiscussie is een continue en dynamisch traject met als doel om uiteindelijk een noodzakelijke verandering te bewerkstelligen. Van brainstormen en roadshows in het voortraject, naar de huidige werkgroepen, coördinerend platform, uitwerking en implementatie in de nabije toekomst.

clubzoeker

Maak kennis met Casper Spaans!

Hierbij vind telkens aanscherping plaats in onderlinge overleggen tussen bestuur met bureau, werkgroepvoorzitters en de voorzitter van het Coördinerend Platform. Man en paard worden genoemd en wellicht juist daarom ontstaat de juiste dynamiek om tot een uitwerking te komen die de gewenste veranderingen tot stand kunnen brengen. In september zullen we een volgende fase ingaan.

Het traject gaat vanaf dan verder met één werkgroep 'A clear future'. Deze werkgroep zal in november een adviesrapport opleveren waarin concrete implementatie voorstellen zijn opgenomen. De huidige voorzitters van de werkgroepen 'Klantgerichtheid', 'Products and Services' en 'Marcom' Bram Reudink, Paul van Veen en Remco Hol vertegenwoordigen hun focusgebieden binnen de nieuwe werkgroep, aangevuld door Rien Caljouw, de huidige voorzitter van het coördinerend platform. Bovendien zal 'Organisatie en Structuur' als integraal focusgebied worden meegenomen bij de ontwikkeling van het implementatieplan.

Als bestuur zijn wij zeer betrokken bij dit traject. We zitten in een 'rijdende trein', maar dit traject vraagt continue bijsturing en toetsing aan onze uitgangspunten zoals goedgekeurd in de bondsvergadering en besproken tijdens de roadshows en regiovergaderingen. Voldoende draagvlak is essentieel. We zijn ervan overtuigd dat we middels dit traject badminton een positieve nieuwe richting in kunnen duwen, zodat onze visie gestalte krijgt.

Clemens Wortel, voorzitter BNL

Badminton Nederland is een transparante en zichtbare serviceorganisatie voor haar leden. De belangrijkste taken voor de organisatie zijn de ondersteuning van verenigingen en de promotie van de sport in brede zin. Daarnaast maakt zij topbadminton (topsport en talentontwikkeling) en wedstrijdaanbod mogelijk en ondersteunt kwalitatief hoogwaardige opleidingen van trainers. Zowel de individuele leden als de verenigingen staan centraal en zijn de primaire focusgroep van Badminton Nederland.

Bij verenigingsondersteuning hoort het ondersteunen, inspireren en verbinden van verenigingen. Badminton Nederland is de entiteit op het gebied van badminton en zal door goed relatiebeheer direct in contact staan met zijn leden en zijn kennis delen. Er wordt bij promotie ingezet de kracht van de sport en het plezier in badminton. Hiermee wordt een groot publiek bereikt dat zich graag aansluit bij Badminton Nederland. Topbadminton, wedstrijdaanbod en opleidingen zijn heel efficiënt ingericht, gedigitaliseerd en zijn grotendeels self supporting. Wat centraal moet zullen we centraal doen, maar wat lokaal (beter) kan zal lokaal worden opgepakt.

De organisatie van Badminton Nederland is efficiënt, innovatief en zeer klantgericht. Regulering heeft daarbij plaatsgemaakt voor inspireren en stimuleren.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Op zaterdag 14 oktober organiseert Badminton Nederland in samenwerking met de Dopingautoriteit tijdens de Yonex Dutch Open een…

20 september 2023

Duinwijck organiseert feestavond met reunie voor leden en oud-leden

Duinwijck organiseert feestavond met reunie voor leden en oud-leden

Het jubileumjaar in het kader van het 75-jarig bestaan van Badmintonclub Duinwijck bereikt zaterdag 30 september zijn hoogtepunt.…

19 september 2023

Wereldranglijst Badminton op 19 september 2023

Wereldranglijst Badminton op 19 september 2023

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Robin Tabeling en Selena Piek (WR12) zijn een vaste waarde in…

19 september 2023

De kop is eraf voor Wijchense Smashing

De kop is eraf voor Wijchense Smashing

Vol goede moed begon Smashing aan de heren- en damesdubbel tegen de landskampioen van afgelopen seizoen. In de herendubbel namen…

18 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!